Αίτημα κήρυξης του Δήμου Οιχαλίας σε κατάσταση έκτακτης ανάγκης

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Μετά τις έντονες βροχοπτώσεις που σημειώθηκαν εχθές 20-11-2019 στη περιοχή του Δήμου Οιχαλίας, ο Δήμος απέστειλε αίτημα κήρυξης του Δήμου σε κατάσταση έκτακτης ανάγκης Πολιτικής Προστασίας εξαιτίας των πλημμυρών.

Αναλυτικότερα η ανακοίνωση του Δήμου Οιχαλίας:

Μετά τις έντονες βροχοπτώσεις που σημειώθηκαν εχθές 20-11-2019 στη περιοχή του Δήμου Οιχαλίας, αποστείλαμε αίτημα κήρυξης του Δήμου μας σε κατάσταση έκτακτης ανάγκης Πολιτικής Προστασίας εξαιτίας των πλημμυρών, προς τον Περιφερειάρχη Πελοποννήσου και τη Δ/νση Πολιτικής Προστασίας της Περιφέρειας Πελοποννήσου με κοινοποίηση στα γραφεία των :

1.Υπουργού Εσωτερικών,

2. Γ.Γ.Πολιτικής Προστασίας και

3. Αντιπεριφερειάρχη Π.Ε. Μεσσηνίας.

Η κατάσταση που επικρατεί είναι πολύ δύσκολη από τα ποτάμια και τους χειμάρρους που ξεχείλισαν.

Έχουν αναφερθεί προβλήματα σε όλες τις περιοχές του Δήμου, κυρίως σε οικίες αλλά και σε ζωικό και φυτικό κεφάλαιο. Επίσης είναι πολλές οι ζημιές σε βασικές υποδομές του Δήμου ήτοι δημοτικό και αγροτικό οδικό δίκτυο.

Με τη βελτίωση των καιρικών φαινομένων και την ολοκλήρωση της καταγραφής των ζημιών θα υποβληθεί έκθεση, προς τις αρμόδιες υπηρεσίες, με την οποία θα αναγράφονται αναλυτικά οι ζημιές που έχουν προκληθεί σε οικίες, ζωικό και φυτικό κεφάλαιο, αλλά και στις βασικές υποδομές του Δήμου μας.

Τα δε φαινόμενα επιμένουν με την ίδια σφοδρότητα και σήμερα.

ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΣΧΟΛΙΑ

spot_img
- Advertisment -spot_img

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Συλλήψεις σε Αρκαδία και Κορινθία για κροτίδες και αυτοσχέδια πυροτεχνήματα

Στη σύλληψη τριών ατόμων προχώρησε η αστυνομία σε Αρκαδία...

Εκτίμηση κόστους πασχαλινού τραπεζιού 2024 και σύγκριση με το αντίστοιχο περσινό

Το Ινστιτούτο Εμπορίου και Υπηρεσιών της Ελληνικής Συνομοσπονδίας Εμπορίου...

Τα κάλαντα του Λαζάρου έψαλλαν στον Δήμαρχο Πύλου-Νέστορος Παναγιώτη Καρβέλα μαθητές του 1ου Δημοτικού Σχολείου Πύλου

Λίγες ημέρες πριν την έλευση της Μεγάλης Εβδομάδας, μαθητές του 1ου Δημοτικού Σχολείου Πύλου, συνοδευόμενα από εκπαιδευτικούς του Σχολείου, επισκέφθηκαν το Δημαρχείο στην Πύλο και έψαλλαν στον Δήμαρχο και στα μέλη της Δημοτικής Αρχής τα Κάλαντα της Ανάστασης του Λαζάρου, αναβιώνοντας το έθιμο. Ο Δήμαρχος Πύλου-Νέστορος κ. Παναγιώτης Καρβέλας ευχαρίστησε όλα τα παιδιά που επισκέφθηκαν το Δημαρχείο και

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Μετάβαση στο περιεχόμενο