Στο Κάστρο της Μονεμβασίας το θεατρικό έργο «ΣΤΑ ΧΝΑΡΙΑ ΤΩΝ ΗΡΩΩΝ ΜΑΣ»

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

`Ενα ιστορικά ακριβές κείμενο με στοιχεία μυθοπλασίας, το οποίο εξελίσσεται με τη συμμετοχή τριάντα χαρακτήρων, υπαρκτών προσώπων που διαδραμάτισαν σημαντικό ρόλο στην απελευθέρωση του Κάστρου.

Ο Δήμος Μονεμβασίας και το Νομικό Πρόσωπο Κοινωνικής Προστασίας & Αλληλεγγύης Πολιτισμού & Αθλητισμού Δήμου Μονεμβασίας, στα πλαίσια του εορτασμού των 200 χρόνων, παρουσιάζουν την Κυριακή 18 Ιουλίου και ώρα 9.00 στο Γυμνάσιο Νεάπολης και την Τετάρτη 21 Ιουλίου και ώρα 9.00 στο Κάστρο της Μονεμβασίας το θεατρικό έργο «ΣΤΑ ΧΝΑΡΙΑ ΤΩΝ ΗΡΩΩΝ ΜΑΣ» της Χριστίνας Λαμπούση, σε συνεργασία με την θεατρική ομάδα  «ἰᾶσθε θεάτρῳ».  

`Ενας παππούς αφηγείται την ιστορία του τόπου μας στο εγγόνι του, την Ελευθερία. Ξεκινώντας από τον Ρήγα Φεραίο, τον Αδαμάντιο Κοραή και τη Φιλική Εταιρεία, καταλήγει στην παράδοση του Κάστρου της Μονεμβασίας στον πρίγκιπα Αλέξανδρο Καντακουζηνό. `Ενα ιστορικά ακριβές κείμενο με στοιχεία μυθοπλασίας, το οποίο εξελίσσεται με τη συμμετοχή τριάντα χαρακτήρων, υπαρκτών προσώπων που διαδραμάτισαν σημαντικό ρόλο στην απελευθέρωση του Κάστρου.

Σκηνοθεσία-επιμέλεια:  Χριστίνα Λαμπούση

Ερμηνεύουν: Λευτέρης Τσάτσης, Χριστίνα Δελήγιαννη, Ευήνα Ηλιοπούλου,  Κων/να Πούλου, Αλέξανδρος Μαυρομματίδης, Wallace A McDougall, Βίκυ Δωδεκάτου, Χρήστος Παναγιωτόπουλος, Μανώλης Λιαράκος, Παναγιώτης Κουτσοβασίλης, Χρήστος Μαλτέζος, Δημήτρης Ψυγογυιός, Ματίνα Αμπέρτου, Ντίνος Τρογκάνης, `Αννα-Μαρία Διακάκη, Γιάννης Γκόγκας, Αποστολία-Μαρίνα Αλεξίου, Νίκος Δρακόπουλος, Παναγιώτα Σταθάκη, Χρυσούλα Βαρλόκωστα, Παναγιώτα Ζερβού,   Εφραιμία-Μαρία Καρυτσιώτη, Νίκος  Καραπάνος

ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΣΧΟΛΙΑ

- Advertisment -

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Λευτέρης Πετρούνιας: Πρωταθλητής Ευρώπης για έβδομη φορά στους κρίκους

Ο «χρυσός» Έλληνας Ολυμπιονίκης Λευτέρης Πετρούνιας, απόψε (Παρασκευή 26/4)...

Πασχαλινό Φιλανθρωπικό Παζάρι από την Μονή Καλτεζών

Μετά χαράς ανακοινώνεται ότι η Ιερά μας Μονή θα...

Η ανακοίνωση της ΕΛ.ΑΣ. για το περιστατικό με τον Πρύτανη του Πανεπιστημίου Πατρών

Σχετικά με δημοσιεύματα που αναφέρονται σε περιστατικό με τον...

Πρόγραμμα λειτουργίας μουσείων Λεωνιδίου και Κοσμά κατά τις ημέρες του Πάσχα

Πρόγραμμα λειτουργίας μουσείων Λεωνιδίου και Κοσμά κατά τις ημέρες...

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Μετάβαση στο περιεχόμενο