Γιορτές στον Δήμο Ανατολικής Μάνης: Άναψαν τα χριστουγεννιάτικα δέντρα!

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Παρουσία πλήθους κόσμου φωταγωγήθηκαν την Τρίτη 13 και την Τετάρτη 14 Δεκεμβρίου 2022, στην πλατεία Παρθεναγωγείου στο Γύθειο και στην Πλατεία Αθανάτων στην Αρεόπολη αντίστοιχα, τα χριστουγεννιάτικα δέντρα του Δήμου Ανατολικής Μάνης.

 

Η αρχή έγινε με τη φωταγώγηση του δέντρου στην Πλατεία Παρθεναγωγείου. Η Χορωδία των ΚΔΑΠ του Δήμου, υπό τη διεύθυνση του πιανίστα κ. Γεωργίου Δαρμή, υποδέχθηκε τον κόσμο με κλασσικές χριστουγεννιάτικες μελωδίες. Η Αντιδήμαρχος Πολιτισμού κα Ελένη Δρακουλάκου ενημέρωσε το κοινό για τις επερχόμενες εορταστικές δράσεις, μην παραλείποντας να ευχαριστήσει όλους όσοι συνέβαλαν στον στολισμό της πόληςκαι το ιδιαίτερα καλαίσθητο αποτέλεσμα. Στη συνέχεια η Πρόεδρος του Δημοτικού Συμβουλίου κα Γεωργία Λυροφώνη ευχήθηκε σε όλους χρόνια πολλά «με την ελπίδα η νέα χρονιά να φέρει αγάπη, πρόοδο, ειρήνη και αισιοδοξία». Εστιάζοντας στο μήνυμα των εορτών, στάθηκε στην ανάγκη ο καθένας από μας «να γίνει εκφραστής της αλληλεγγύης, της συλλογικής προσπάθειας και της ενεργού συμμετοχής». Την εκδήλωση χαιρέτισε επίσης ο Αντιπεριφερειάρχης Λακωνίας κ. Νίκων Τζινιέρης, ο οποίος ευχήθηκε στους παρισταμένους για τις εορταστικές ημέρες.

 Η ανυπομονησία για τη φωταγώγηση ήταν μεγάλη κι έτσι ο Άγιος Βασίλης μαζί με τα παιδιά μέτρησαν αντίστροφα υπό τις μελωδίες της Φιλαρμονικής του Δήμου Ανατολικής Μάνης. Το άναμμα συνόδευσαν  χριστουγεννιάτικα τραγούδια από τη χορωδία του Συλλόγου Γονέων και Κηδεμόνων του Γυμνασίου Γυθείου. Τα παιδιά είχαν την ευκαιρία για ατέλειωτο παιχνίδι στο χριστουγεννιάτικο χωριό της Πλατείας Παρθεναγωγείου. Οι πόρτες του χωριού θα παραμείνουν ανοιχτές μέχρι τις 8 Ιανουαρίου, με ωράριο λειτουργίας 10:30 το πρωί έως 2:30 το μεσημέρι και 5:00 το απόγευμα με 8:00 το βράδυ.

Η συνέχεια δόθηκε την επομένη ημέρα, Τετάρτη 14/12, στην ιστορική πρωτεύουσα του Δήμου, την Αρεόπολη. Τη φωταγώγηση του δέντρου στην Πλατεία Αθανάτων διαδέχθηκε χριστουγεννιάτικο party, όπου τα παιδιά είχαν την ευκαιρία να παίξουν και να φωτογραφηθούν με τον Άγιο Βασίλη και τους βοηθούς του. Την παρέα συμπλήρωναν ξυλοπόδαροι. Η εκδήλωση ολοκληρώθηκε με θεατρική αφήγηση χριστουγεννιάτικου παραμυθιού ενώ ο Αη Βασίλης μοίραζε σε μικρούς και μεγάλους καραμέλες και μπαλόνια!

Οι εκδηλώσεις υλοποιούνται στο πλαίσιο του Υποέργου 1: Διοργάνωση Πολιτιστικών Εκδηλώσεων «Manifest» της Πράξης «Διοργάνωση εκδηλώσεων Manifest» με Κωδικό ΟΠΣ 5168465, που έχει ενταχθεί στο Επιχειρησιακό Πρόγραμμα «Πελοπόννησος 2014-2020» και στον Άξονα Προτεραιότητας «Προστασία του περιβάλλοντος – μετάβαση σε μία οικονομία φιλική στο περιβάλλον» και συγχρηματοδοτείται από το Ευρωπαϊκό Ταμείο Περιφερειακής Ανάπτυξης (ΕΤΠΑ).

ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΣΧΟΛΙΑ

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ευχαριστίες προς τον Δήμαρχο από τους μαθητές του 1ου Γυμνασίου Γυθείου

Ευχαριστίες προς τον Δήμαρχο από τους μαθητές του 1ου Γυμνασίου Γυθείου Επίσκεψη στον Δήμαρχο Ανατολικής Μανής, κ. Πέτρο Ανδρεάκο, πραγματοποίησαν τη Δευτέρα 20 Μαΐου, συνοδευόμενοι από τη διευθύντρια του σχολείου κα Μένεγα Παναγιώτα και τις εκπαιδευτικούς του σχολείου κ.κ. Πρόκου Μαριάνθη και Τραγάκη Παρασκευή, μαθητές του 1ου Γυμνασίου Γυθείου. Τα παιδιά ήθελαν να ευχαριστήσουν προσωπικά
00:00:00

Σαν σήμερα το 2005 η Έλενα Παπαρίζου κατακτά τη Eurovision

Την Eurovision κατακτά σαν σήμερα στις 21 Μαΐου του...

Με μεγάλη επιτυχία πραγματοποιήθηκαν τα 33α Κυριακίδεια στον Πύργο Κορινθίας για μια ακόμα χρονιά

Με μεγάλη επιτυχία πραγματοποιήθηκαν τα 33α Κυριακίδεια στον Πύργο Κορινθίας για μια ακόμα χρονιά. Πολλές ήταν οι συμμετοχές αθλητών καθε ηλικίας που έτρεξαν τιμώντας τη μνήμη του μεγάλου Έλληνα αθλητή, δρομέα αντοχής και ημιαντοχής. Ο γιος του μαραθωνοδρόμου, Δημήτρης Κυριακίδης έδωσε και φέτος το  παρόν, συγχαίροντας τον Πολιτιστικό Σύλλογο Πύργου και τον Δήμο Ξυλοκάστρου-Ευρωστίνης για

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Μετάβαση στο περιεχόμενο