Π. Νίκας: “η Λακωνία έχει ιδιαίτερη πολιτιστική βαρύτητα”

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Ένας μικρός, αλλά ισχυρός και αποτελεσματικός, κρατικός μηχανισμός αποτελεί τον σημαντικότερο παράγοντα που διασφαλίζει μια εξ ίσου ισχυρή επιχειρηματική κοινότητα και ισχυρούς επιχειρηματίες.

Αυτό επισήμανε, μεταξύ άλλων, ο περιφερειάρχης Πελοποννήσου Παναγιώτης Νίκας, στην παρέμβασή του κατά τη συνάντηση που είχε στη Μονεμβασιά σήμερα, Πέμπτη 21 Οκτωβρίου, με εκπροσώπους επαγγελματιών της Λακωνίας, στο πλαίσιο της παρουσίασης της καμπάνιας “Η Ευρώπη στην περιοχή μου” την οποία υλοποιεί η Περιφέρεια στην ιστορική καστροπολιτεία, με την υποστήριξη της Ευρωπαϊκής Επιτροπής.

Ο περιφερειάρχης τόνισε ακόμα ότι ο ρόλος της πολιτείας -και συνεπώς και της Περιφέρειας- είναι ο συντονισμός των πρωτοβουλιών, όπως και ο σχεδιασμός έργων μετά από διαβούλευση με τους φορείς, προκειμένου να αξιοποιηθούν με τον καλύτερο τρόπο οι πιστώσεις της Ευρώπης προς την πατρίδα μας, ώστε να συμβάλουν ουσιαστικά στην ανάπτυξη της περιοχής μας.

Ειδικά για τη Λακωνία, ο Π. Νίκας επισήμανε ότι η Περιφέρεια αποδίδει ιδιαίτερη βαρύτητα στον τομέα του πολιτισμού, δεδομένου -όπως σημείωσε- ότι στην περιοχή αυτή υπάρχουν μνημεία και τοπόσημα παγκοσμίως γνωστά και με ιδιαίτερη βαρύτητα, όπως η Σπάρτη και ο Ευρώτας.

Στη συνάντηση μετείχαν, μεταξύ άλλων, ο αντιπεριφερειάρχης Λακωνίας Θεόδωρος Βερούτης και ο θεματικός ομόλογός του Νίκωνας Τζινιέρης, ο αντιδήμαρχος Μονεμβασίας Σταύρος Χριστάκος, ο πρόεδρος του Επιμελητηρίου Λακωνίας Γιάννης Παναρίτης, ο προϊστάμενος της ΕΥΔΕΠ Πελοποννήσου Αντώνης Ψαράκης, εκπρόσωποι επιχειρήσεων και επαγγελματίες.

ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΣΧΟΛΙΑ

- Advertisment -

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Λευτέρης Πετρούνιας: Πρωταθλητής Ευρώπης για έβδομη φορά στους κρίκους

Ο «χρυσός» Έλληνας Ολυμπιονίκης Λευτέρης Πετρούνιας, απόψε (Παρασκευή 26/4)...

Πασχαλινό Φιλανθρωπικό Παζάρι από την Μονή Καλτεζών

Μετά χαράς ανακοινώνεται ότι η Ιερά μας Μονή θα...

Η ανακοίνωση της ΕΛ.ΑΣ. για το περιστατικό με τον Πρύτανη του Πανεπιστημίου Πατρών

Σχετικά με δημοσιεύματα που αναφέρονται σε περιστατικό με τον...

Πρόγραμμα λειτουργίας μουσείων Λεωνιδίου και Κοσμά κατά τις ημέρες του Πάσχα

Πρόγραμμα λειτουργίας μουσείων Λεωνιδίου και Κοσμά κατά τις ημέρες...

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Μετάβαση στο περιεχόμενο