Δωρεάν έλεγχο μαστού και τεστ ΠΑΠ προγραμματίζει ο Δ. Μονεμβασίας

Το ΚΕΠ Υγείας του Δήμου Μονεμβασίας σε συνεργασία με το Ελληνικό Ίδρυμα Ογκολογίας και στο πλαίσιο του Προγράμματος «Η ΕΛΛΑΔΑ ΚΑΤΑ ΤΟΥ ΚΑΡΚΙΝΟΥ», προγραμματίζει:

α) πληθυσμιακό έλεγχο για την έγκαιρη διάγνωση του καρκίνου του μαστού

Ο έλεγχος θα γίνει με μαστογραφία και δυνατότητα συμμετοχής έχουν οι γυναίκες: Χωρίς διαγνωσμένη σχετική νόσο, ηλικίας άνω των 40 ετών,     που δεν έχουν υποβληθεί τον τελευταίο χρόνο σε μαστογραφία οποιουδήποτε τύπου

β) πληθυσμιακό έλεγχο για την έγκαιρη διάγνωση του καρκίνου του τραχήλου της μήτρας

Ο έλεγχος θα γίνει με τεστ Παπανικολάου και δυνατότητα συμμετοχής έχουν οι γυναίκες: Χωρίς διαγνωσμένη σχετική νόσο, ηλικίας άνω των 25 ετών, που δεν έχουν υποβληθεί τον τελευταίο χρόνο σε τεστ Παπανικολάου.

Το Ελληνικό Ίδρυμα Ογκολογίας, το οποίο δημιουργήθηκε από την Ελληνική Ογκολογική Εταιρεία και το Ελληνικό Αντικαρκινικό Ινστιτούτο, σημειώνουν ότι οι εξετάσεις προσφέρονται στις γυναίκες δωρεάν και θα γίνουν στην ειδική κινητή μονάδα του, οποία θα βρίσκεται στις πέντε δημοτικές ενότητες του Δ. Μονεμβασίας, από Δευτέρα 2 Οκτωβρίου έως Παρασκευή 27 Οκτωβρίου.

Το ακριβές χρονοδιάγραμμα των σταθμών της κινητής μονάδας θα ανακοινωθεί με επόμενη ανακοίνωση, καθώς η παραμονή σε κάθε προγραμματισμένο σημείο εξαρτάται από τον αριθμό των γυναικών που θα δηλώσουν συμμετοχή.

Καλούνται οι γυναίκες του Δ. Μονεμβασίας, αφενός να επιλέξουν να εξεταστούν, αφετέρου να δηλώσουν όσο είναι δυνατόν πιο γρήγορα συμμετοχή στα τηλέφωνα  2732 360529 (κ.  Κουλούρη) και  2732 360536 (κ. Μπατσάκη), από Δευτέρα 28 Αυγούστου έως Παρασκευή 22 Σεπτεμβρίου και ώρες 09.00 έως 14.00 (όλες τις εργάσιμες ημέρες), προκειμένου να καταρτιστεί το πρόγραμμα των σταθμών της κινητής μονάδας. Οι γυναίκες από τη Δημοτική Ενότητα Βοιών μπορούν να δηλώσουν συμμετοχή στα τηλέφωνα 2734 360125 (κ. Σγαρδέλη) και 2734 360116 (κ. Μανούσου).

lakonikos.gr 

Τελευταία τροποποίηση στις Δευτέρα, 28 Αυγούστου 2017 08:14

Προσθήκη σχολίου

Make sure you enter the (*) required information where indicated.Basic HTML code is allowed.

logofootermedia