Το καρναβάλι του Ναυπλίου δεν έμοιαζε με κανένα άλλο -Με άρωμα Βενετίας… [εικόνες]

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Οι καρναβαλικές εκδηλώσεις από άκρη σε άκρη το περασμένο Σαββατοκύριακο ήταν δεκάδες, όλες λίγο πολύ στο ίδιο μοτίβο. Δεν έλειπαν βέβαια και τα παραδοσιακά στοιχεία σε πολλές από αυτές, ενώ ένα καρναβάλι ξεχώρισε γιατί είχε άρωμα… Βενετίας! Αυτό του Ναυπλίου!

Το βενετσιάνικο καρναβάλι ήταν μια πρωτοβουλία του δήμου Ναυπλιέων και του Σωματείου Φίλων Πελοποννησιακού Λαογραφικού Ιδρύματος. 

Ναυπλιώτες με κλασικές βενετσιάνικες μάσκες και στολές διασκέδαζαν στους δρόμους, ενώ ταυτόχρονα πραγματοποιήθηκαν πολλά δρώμενα στα σοκάκια της πόλης, με τη συμμετοχή θεατρικών ομάδων.

Και καθώς τα φώτα έπεσαν, στα μπαλκόνια σπιτιών της κεντρικής πλατείας ανέβηκαν ηθοποιοί από την Πειραματική Σκηνή του Δημοτικού Θεάτρου Ναυπλίου οι οποίοι ταξίδεψαν τους  θεατές σε ένα… όνειρο καλοκαιρινής Νύχτας. Παράλληλα, οι ομάδες Θεάτρου Δρόμου, τα Ντόμινο και οι Batuca γέμισαν τη σάλα της πλατείας χορεύοντας σε ρυθμούς Ταραντέλας.

iefimerida.gr
- Advertisment -hit-media.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Λουτράκι: Λεωφορείο με μαθητές της Β Λυκείου έβγαζε καπνούς εν κινήσει

Τρόμαξαν προς στιγμήν μαθητές και καθηγητές της Β Λυκείου...

Επικαιροποίηση έκτακτου δελτίου της ΕΜΥ: Καταιγίδες και άνεμοι

Θυελλώδεις άνεμοι, χαλαζοπτώσεις και ισχυρές καταιγίδες σάρωσαν τη χώρα...

1ο Πανελλήνιο Συνέδριο Επιχειρήσεων Βιομηχανικών Περιοχών

Θεσμικό πλαίσιο, χωροταξικό και αλλαγές στο νόμο 4982/22 στο...

Στις Βρυξέλλες για το EUTeens4Green ο Περιφερειάρχης Δημήτρης Πτωχός | «Νέες φωνές με καινοτόμες ιδέες, γεμάτες ελπίδα για το μέλλον»

Με τη συμμετοχή του Περιφερειάρχη Πελοποννήσου, Δημήτρη Πτωχού, πραγματοποιήθηκε η εκδήλωση ολοκλήρωσης της πρωτοβουλίας EUTeens4Green, που διοργανώθηκε, στις Βρυξέλλες, το διήμερο 18-19 Απριλίου, στο πλαίσιο της Ευρωπαϊκής Εβδομάδας Νεολαίας. Δεκάδες νέοι που επιθυμούν να δραστηριοποιηθούν στον επιχειρηματικό τομέα, συμμετείχαν στη συγκεκριμένη πρωτοβουλία και συνοδευόμενοι από συντονιστές και υποστηρικτές, βρέθηκαν για δύο ημέρες στις Βρυξέλλες, όπου

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Μετάβαση στο περιεχόμενο