Τέμπη: Νέα συλλαλητήρια σε όλη τη χώρα την Τετάρτη 5 Μαρτίου

Νέα συλλαλητήρια θα λάβουν χώρα σε περιοχές της χώρας την Τετάρτη 5 Μαρτίου 2025 για την τραγωδία των Τεμπών. Στην Περιφέρεια Πελοποννήσου Τρίπολη: Πλατεία Πετρινού στις 7μ.μ. Κόρινθο: Πεζόδρομο της Εθνικής Αντιστάσεως, στις 6.30 μ.μ. Καλαμάτα: Κεντρική Πλατεία στις 7 μ.μ. Ναύπλιο: στην πλατεία Δημαρχείου, στις 6.30 μ.μ. Σπάρτη: στην Κεντρική Πλατεία στις 7 τμ.μ. […]

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Νέα συλλαλητήρια θα λάβουν χώρα σε περιοχές της χώρας την Τετάρτη 5 Μαρτίου 2025 για την τραγωδία των Τεμπών.

Στην Περιφέρεια Πελοποννήσου

Τρίπολη: Πλατεία Πετρινού στις 7μ.μ.

Κόρινθο: Πεζόδρομο της Εθνικής Αντιστάσεως, στις 6.30 μ.μ.

Καλαμάτα: Κεντρική Πλατεία στις 7 μ.μ.

Ναύπλιο: στην πλατεία Δημαρχείου, στις 6.30 μ.μ.

Σπάρτη: στην Κεντρική Πλατεία στις 7 τμ.μ.

Πιο αναλυτικά

Νέα συλλαλητήρια για το πολύνεκρο δυστύχημα στα Τέμπη οργανώνουν το απόγευμα της Τετάρτης 5 Μαρτίου στην Αθήνα, τη Θεσσαλονίκη, τη Λάρισα, την Κέρκυρα και σε άλλες πόλεις της χώρας εργατικά σωματεία, κοινωνικοί φορείς και σύλλογοι.

Αίτημα των συλλαλητηρίων να αποδοθούν οι ευθύνες για τη σιδηροδρομική τραγωδία που στοίχισε τη ζωή σε 57 ανθρώπους και να μην υπάρξει συγκάλυψη.

Το νέο συλλαλητήριο είναι προγραμματισμένο για την Τετάρτη 5 Μαρτίου στις 19:00 το απόγευμα, στο Σύνταγμα, την ίδια ώρα που στη Βουλή θα εξελίσσεται η προ ημερησίας διάταξης συζήτηση για τα Τέμπη σε συνδυασμό με κατάθεση πρότασης μομφής κατά της κυβέρνησης.

Συλλαλητήρια και σε άλλες πόλεις

  • Αγρίνιο: Στις 7 μ.μ. στην κεντρική πλατεία
  • Θεσσαλονίκη: Στις 7 μ.μ. στο Άγαλμα Βενιζέλου
  • Αθήνα: Στις 7μ.μ. στο Σύνταγμα (την ίδια ώρα που στη Βουλή θα εξελίσσεται η προ ημερησίας διάταξης συζήτηση για τα Τέμπη σε συνδυασμό με κατάθεση πρότασης μομφής κατά της κυβέρνησης)
  • Αλεξάνδρεια: Στις 7 μ.μ. στο Πνευματικό Κέντρο
  • Άρτα: Στις 7.30 στην πλ. Κιλκίς
  • Βέροια: Στις 7 μ.μ. στην πλατεία Δημαρχείου
  • Λάρισα: Στις 7 μ.μ. Κεντρική πλατεία
  • Ζάκυνθος: Στις 6.30 μ.μ. στην πλ. Αγ. Μάρκου
  • Καρδίτσα: Στις 6.30 μ.μ. στην κεντρική πλατεία
  • Κέρκυρα: Στις 6.30 μ.μ. στην Πόρτα Ριάλα
  • Πάτρα: Στις 7 μ.μ. στην πλατεία Γεωργίου
  • Μυτιλήνη: Στις 7 μ.μ. στην πλ. Σαπφούς
  • Νάουσα: Στις 7 μ.μ. στην κεντρική πλατεία
  • Στην Ηγουμενίτσα κινητοποίηση θα γίνει την Πέμπτη 6 Μάρτη στις 7 μ.μ. στην πλ. Δημαρχείου

Σύμφωνα με σχετική ανακοίνωση, το Εργατικό Κέντρο Πειραιά που καλεί στα συλλαλητήρια τονίζει πως «μόνο ο οργανωμένος λαός μπορεί να σώσει το λαό, να επιβάλει το δίκιο του και να ανατρέψει την αντιλαϊκή πολιτική».

«Καλούμε τα σωματεία μέλη μας, κάθε εργαζόμενο, τη νεολαία, όλο το λαό του Πειραιά, οργανωμένα, μαζικά, μαχητικά, διεκδικητικά, να διατρανώσουμε το όρκο που από την πρώτη στιγμή δώσαμε. «Όλων των νεκρών θα γίνουμε φωνή, το έγκλημα αυτό δεν θα συγκαλυφθεί» σημειώνει η σχετική ανακοίνωση.

Και η Ομοσπονδία Οικοδόμων Ελλάδας απευθύνει αντίστοιχο κάλεσμα, σημειώνοντας πως «ο λαός μίλησε και τρόμαξε όλους αυτούς που στηρίζουν το σύστημα του κέρδους εις βάρος των αναγκών και της ζωής των πολλών. Το εργατικό λαϊκό ποτάμι θα σαρώσει τις αντεργατικές ράγες του συστήματος των κερδών και των Τεμπών».

Στο συλλαλητήριο της Αθήνας καλούν ακόμα οι εξής οργανώσεις: Ομοσπονδία Βιοτεχνικών Σωματείων Αττικής, Ομοσπονδία Ιδιωτικών Υπαλλήλων Ελλάδας, Ομοσπονδία Φαρμάκου, ΣΕΤΗΠ Ν. Αττικής, ΠΕΜΕΝ, «ΣΤΕΦΕΝΣΩΝ», Κλαδικό Σωματείο Χρηματοπιστωτικού, Σωματείο Εργαζομένων στην Ενέργεια Νομών Αττικής – Βοιωτίας – Εύβοιας – Κορινθίας, Ένωση ΕΒΕ Ελευσίνας, Σύλλογος Εκπαιδευτικών ΠΕ «Ρόζα Ιμβριώτη», η Ενωση Λογιστών Ελεγκτών περιφέρειας Αττικής.

Σε μαζική συμμετοχή καλεί και η Ομοσπονδία Γονέων Αττικής. Σημείο συνάντησης της Ομοσπονδίας Γονέων είναι στις 18:30 στους Στύλους του Ολυμπίου Διός, την Τετάρτη 5 Μαρτίου.

Θεσσαλονίκη

Παράλληλα, και στη Θεσσαλονίκη την ίδια ημέρα είναι προγραμματισμένο συλλαλητήριο στις 7 το απόγευμα στο Άγαλμα Βενιζέλου.

 

Σε αυτό καλούν το Σωματείο Ιδιωτικών Υπαλλήλων Θεσσαλονίκης, το Συνδικάτο Οικοδόμων Θεσσαλονίκης, το Συνδικάτο Γάλακτος Τροφίμων Ποτών Κ Μακεδονίας, το Συνδικάτο Μετάλλου Κ. Μακεδονίας, η Ένωση Εμποροϋπαλλήλων Θεσσαλονίκης και το ΣΕΤΕΠΕ.

«Το εργατικό λαϊκό ποτάμι θα σαρώσει τις αντεργατικές ράγες του συστήματος των κερδών και των Τεμπών» αναφέρουν τονίζοντας πως «φοβούνται τον λαό στους δρόμους του αγώνα, με τα συνδικάτα του πρωταγωνιστή των εξελίξεων».

Λάρισα

Συνδικάτα και φορείς της Λάρισας καλούν στις 7 το απόγευμα της Τετάρτης στην κεντρική πλατεία της πόλης. Το κάλεσμα απευθύνουν το Εργατικό Κέντρο Ν. Λάρισας, ο Σύνδεσμος Ιδιοκτητών Καταστημάτων Αναψυχής και Εστίασης, η Ομοσπονδία Επαγγελματοβιοτεχνών και Εμπόρων, ο Εμπορικός Σύλλογος, ο Φαρμακευτικός Σύλλογος, το Σωματείο Ιδιοκτητών ΤΑΞΙ, η Ενωτική Ομοσπονδία Αγροτικών Συλλόγων Ν. Λάρισας, Φοιτητικοί Σύλλογοι Πανεπιστημίου Θεσσαλία, η Συντονιστική Επιτροπή Μαθητών και η Ένωση Συλλόγων Γονέων.

Πάτρα

Σε συλλαλητήριο-κάλεσμα συνέχισης του αγώνα, μετά και την συγκλονιστική απεργία και απεργιακή συγκέντρωση και στην πόλη της Πάτρας, καλεί για την Τετάρτη 5 Μαρτίου στις 7 το απόγευμα στην πλατεία Γεωργίου, το Εργατικό Κέντρο.

 

 

1 ΣΧΟΛΙΟ

  1. ΜΗΝ ΚΟΜΜΑΤΙΚΟΠΟΙΟΥΝ ΤΑ ΚΟΜΜΑΤΟΣΚΥΛΑ ΚΥΡΙΑΚΟΜΗΤΣΟΤΑΚΙΚΗΣ <> ΤΡΑΓΩΔΙΕΣ………………. :'( :'( :(…..

τα σχόλια είναι κλειδωμένα.

spot_img

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ντέρμπι με τον Δίωνα Κυπαρισσίας στην πρεμιέρα για τον ΑΣΠΕΤ Τρίπολης

Ο ΑΣΠΕΤ Τρίπολης υποδέχεται την Κυριακή 1/11/2026 τον Δίωνα Κυπαρισσίας, στο ντέρμπι της πρεμιέρας της τοπικής κατηγορίας γυναικών, με τον αγώνα να αρχίζει στις 19:00.

Συλλήψεις για ναρκωτικά και κροτίδες στην Κόρινθο – Σύλληψη 23χρονης για υπόθεση απάτης στη Μεσσηνία

Στην Κόρινθο συνελήφθησαν δύο άτομα για μικροποσότητες κάνναβης, ενώ στην Καλαμάτα οι συλλήψεις αφορούσαν απάτη, κλοπή κινητού και αφαίρεση πατινιού από ανήλικο.
00:08:19

Ηλεκτρικά ποδήλατα: Μια εναλλακτική πρόταση για τις καθημερινές μετακινήσεις

Τα ηλεκτρικά ποδήλατα κερδίζουν έδαφος στην Τρίπολη – Επιδοτήσεις και οικονομικά οφέλη ενισχύουν το ενδιαφέρον των πολιτών Τα ηλεκτρικά ποδήλατα κερδίζουν ολοένα και περισσότερο την προτίμηση των πολιτών στην Τρίπολη, αποτελώντας μια σύγχρονη, οικονομική και…

Προς ολοκλήρωση η αποκατάσταση τμημάτων του οδικού δικτύου Κρανιδίου Πορτοχελίου και Κρανιδίου Ερμιόνης από την Περιφέρεια Πελοποννήσου

Η Περιφέρεια Πελοποννήσου συνεχίζει τις παρεμβάσεις για τη συντήρηση, τη βελτίωση και την αναβάθμιση των υποδομών του οδικού δικτύου, δίνοντας έμφαση στην οδική ασφάλεια και στην καλύτερη εξυπηρέτηση των πολιτών. Στο πλαίσιο αυτό, ολοκληρώνεται το έργο «Συντήρηση – Αποκατάσταση τμημάτων επαρχιακών οδών Νο 4 (Κρανίδι – Πορτοχέλι) και Νο 9 (Κρανίδι – Ερμιόνη)», συνολικού προϋπολογισμού