Παρεμβάσεις του Επιμελητηρίου Αρκαδίας για δασμούς στις ΗΠΑ και Ελαιόλαδο (video)

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Παρεμβάσεις για τους δασμούς των ελληνικών προϊόντων στις ΗΠΑ και για την προστασία και την ενίσχυση του ελαιολάδου ζήτησε και με επιστολή του στον Υπουργό Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων, κ. Μαυρούδη Βορίδη, ο Πρόεδρος του Επιμελητηρίου Αρκαδίας κ. Γιάννης Τρουπής.

[iframe width=”650″ height=”365″ src=”https://www.youtube.com/embed/EnC89mt2KOk” frameborder=”0″ allow=”accelerometer; autoplay; encrypted-media; gyroscope; picture-in-picture” allowfullscreen ]

Όπως είπε ο κ. Τρουπής, η Αμερική είναι μια τεράστια αγορά που δίνει πολύ μεγάλη κερδοφορία στους επιχειρηματίες, έχει δουλευτεί πολύ και έχουν δοθεί πολλά χρήματα από τους επιχειρηματίες αλλά και από το Κράτος για τοποθέτηση ελληνικών προϊόντων εκεί. Σύμφωνα με τον πρόεδρο του Επιμελητηρίου Αρκαδίας αν μπούνε οι δασμοί στην Αμερική, θα υπάρξει 100% αύξηση και θα είναι καταστροφικό για όσους έχουν επενδύσει για να ανοίξουν οι αγορές.

Προσπαθούμε, συνέχισε ο κ. Τρουπής, με τα μέσα που διαθέτουμε και την δυνατότητα παρέμβασης που έχουμε να χτυπήσουμε τον κώδωνα του κινδύνου και θέλουμε η Πολιτεία και οι ιθύνοντες να έχουν ισχυρή αντιπροσώπευση στα εμπορικά γίγνεσθαι, «γιατί στην Αρκαδία δεν το περνάμε στα ψιλά και θέλουμε δυνατή εκπροσώπηση και γιατί αφουγκραζόμαστε την καθημερινότητα και μεταφέρουμε το αυτονόητο». Ο Πρόεδρος του Επιμελητηρίου επεσήμανε ότι σε μια περίοδο που υπάρχει διάθεση για ανάπτυξη και οι δείκτες βελτιώνονται, προκειμένου αυτό να φανεί και στην καθημερινότητα, πρέπει η μικρομεσαία επιχείρηση να στηριχθεί και να μην υπάρχουν τρικλοποδιές τέτοιου τύπου.
Όσον αφορά το ελαιόλαδο ο κ. Τρουπής ανέφερε ότι οφείλαμε να παρέμβουμε με την επιστολή στο Υπουργείο στο τέλος της σεζόν, για να δημιουργηθούν τα θεμέλια για ανοιχτό διάλογο και διαβούλευση προκειμένου να γίνει ένας στρατηγικός σχεδιασμός ανάκαμψης του ελαιολάδου και παράλληλα και άλλων προϊόντων.

Η Ελλάδα είναι σε μια πλεονεκτική θέση, επεσήμανε ο Πρόεδρος του Επιμελητηρίου και χρειάζεται ποιότητα και σχεδιασμός και συνέχισε λέγοντας ότι το ελληνικό ελαιόλαδο έχει ποιότητα αλλά βαλλόμαστε από χώρες όπως η Αλγερία, η Τυνησία και η Ισπανία που έχουν μεγάλο κλήρο και μηχανοποιημένη παραγωγή με χαμηλότερο κόστος.

Άρα η τιμή των 2€ που για εμάς είναι κακή για αυτούς δεν είναι τόσο κακή. Συνέχισε λέγοντας ότι ο Έλληνας παραγωγός αντιμετωπίζει μόνος του τις ασθένειες, μυκητολογικές και εντομολογικές, και δεν έχει στη φαρέτρα του τα όπλα για να πολεμήσει και η ελιά είναι πλέον μια εντατική καλλιέργεια με μεγάλο εξοδολόγιο ανά λίτρο που χρειάζεται φροντίδα και μεροκάματα.

Η πολιτεία, οι φορείς και οι παραγωγοί θα πρέπει να εμπλακούν και να σχεδιάσουν το μέλλον. Όπως είπε χαρακτηριστικά ο κ. Τρουπής, τα πράγματα είναι απλά και θα πρέπει να σταματήσουμε όσο μπορούμε το χύμα και να δημιουργήσουμε μεγαλύτερες αναλογίες προς την τυποποίηση με επώνυμα και ποιοτικά λάδια για να βγούμε από τον κυκεώνα. Τελειώνοντας επεσήμανε ότι τον χύμα προμηθευτή μπορεί ο αγοραστής να τον αλλάξει εύκολα όχι όμως τον προμηθευτή ενός επώνυμου προϊόντος και ότι πρέπει να υπάρξουν τυποποιημένα, επώνυμα προϊόντα για να μην είναι ευάλωτα σε σκαμπανεβάσματα της αγοράς.

- Advertisment -hit-media.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Στις Βρυξέλλες για το EUTeens4Green ο Περιφερειάρχης Δημήτρης Πτωχός

Με τη συμμετοχή του Περιφερειάρχη Πελοποννήσου, Δημήτρη Πτωχού, πραγματοποιήθηκε...

Ο Δήμος Κορινθίων ετοιμάζεται να υποδεχθεί την Ολυμπιακή Φλόγα των 33ων Ολυμπιακών Αγώνων

Ο Δήμος Κορινθίων ετοιμάζεται να υποδεχθεί την Ολυμπιακή Φλόγα των 33ων Ολυμπιακών Αγώνων, PARIS 2024, την Πέμπτη, 25 Απρίλιου 2024 και ώρα 20:00 στοv Φλοίσβο Κορίνθου.       Πρόκειται για μια σπουδαία στιγμή́ για την ιστορία και τον πολιτισμό́ της περιοχής μας καθώς μετά από 20 χρόνια η Ολυμπιακή Φλόγα επιστρέφει στην Κόρινθο.  Εξίσου σημαντικό είναι
00:03:23

Η Ελευθερία Τσαγκίρη από την Τρίπολη και ο Senzu κυκλοφόρησαν νέο τραγούδι (vid)

Η Ελευθερία Τσαγκίρη από την Τρίπολη και ο Senzu,...

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Μετάβαση στο περιεχόμενο