Η Περιφέρεια Πελοποννήσου στο China Visitors Summit 2025

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Η Περιφέρεια Πελοποννήσου συμμετείχε στο China Visitors Summit (CVS) 2025, που πραγματοποιήθηκε στη Ρόδο. Πρόκειται για μία από τις σημαντικότερες B2B διοργανώσεις τουριστικής διασύνδεσης μεταξύ της Κίνας και επιλεγμένων ευρωπαϊκών προορισμών, με τη συμμετοχή άνω των 120 επαγγελματιών του τουρισμού από την ηπειρωτική Κίνα, την Ταϊβάν και το Χονγκ Κονγκ.

Η Περιφέρεια πραγματοποίησε πάνω από 100 στοχευμένες συναντήσεις, προβάλλοντας τα συγκριτικά πλεονεκτήματα της Πελοποννήσου και τις δυνατότητες του προορισμού. Βασικός στόχος της συμμετοχής ήταν τόσο η ενίσχυση της αναγνωρισιμότητας της Πελοποννήσου ως τουριστικού brand, όσο και η στρατηγική διασύνδεσή της με το Διεθνές Αεροδρόμιο Αθηνών, που αποτελεί την κύρια πύλη εισόδου των Κινέζων επισκεπτών στην Ελλάδα. Σε αυτό το πλαίσιο, η Πελοπόννησος προωθήθηκε ως ιδανική επιλογή για ταξιδιωτικά πακέτα που συνδυάζουν πολιτισμό, εμπειρίες και εύκολη προσβασιμότητα από την Αθήνα, διεκδικώντας δυναμικά τη θέση της δίπλα σε καταξιωμένους νησιωτικούς προορισμούς όπως η Ρόδος και η Σαντορίνη.

Από τις συναντήσεις που πραγματοποιήθηκαν, καταγράφηκε έντονο ενδιαφέρον για τον εκπαιδευτικό τουρισμό, τις οικογενειακές διακοπές (family vacations), ενώ αξίζει να αναφέρουμε πως υπήρχε ζήτηση για πακέτα πολιτιστικού τουρισμού και για προϊόντα luxury τουρισμού. Η πολιτιστική κληρονομιά και η ιστορική ταυτότητα της Πελοποννήσου αποτελούν σταθερές αξίες, ικανές να στηρίξουν την ανάπτυξη θεματικών εμπειριών που ανταποκρίνονται στις προσδοκίες των Κινέζων ταξιδιωτών.

Στη διοργάνωση συμμετείχαν οι Δήμοι Σπάρτης, Μονεμβασίας και Δυτικής Μάνης, καθώς και το Sports Camp Λουτρακίου, συμβάλλοντας στην ανάδειξη της Πελοποννήσου ως περιοχής με πολλαπλές δυνατότητες και ολοκληρωμένη τουριστική πρόταση.

«Η εμπειρία του China Visitors Summit ανέδειξε για ακόμη μία φορά ότι η διεθνής προβολή της Πελοποννήσου προϋποθέτει συνεργασίες, κοινό βηματισμό και συνέργειες μεταξύ της Περιφέρειας, των Δήμων, των τουριστικών φορέων και της ιδιωτικής πρωτοβουλίας», δήλωσε ο Αντιπεριφερειάρχης Τουρισμού Πελοποννήσου Θάνος Μιχέλογγονας.

«Μέσα από στοχευμένες ενέργειες και συλλογική προσπάθεια, η Πελοπόννησος μπορεί να κατακτήσει τη θέση που της αξίζει στον διεθνή τουριστικό χάρτη. Η αγορά της Κίνας παρουσιάζει τεράστιες δυνατότητες, τις οποίες οφείλουμε να αξιοποιήσουμε με στρατηγική, ποιότητα και συνέπεια», πρόσθεσε.

1 ΣΧΟΛΙΟ

  1. Καλό είναι η Περιφέρεια Πελοποννήσου να μη μιλάει για τουρισμό από την Κίνα. Τους δόθηκε η ευκαιρία το 2024 με μηδαμινό κοστος να προβάλλουν τον τόπο ευθύνης τους και δεν το έπραξαν! Το ότι συμμετέχουν σε διάφορες εκδηλώσεις τουριστικής προβολής έχει μόνο επικοινωνιακο χαρακτήρα χωρίς αντίκρυσμα. Λόγια λόγια λόγια!!!

τα σχόλια είναι κλειδωμένα.

spot_img

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδική & Τακτική Συνεδρίαση Δημοτικού Συμβουλίου Μεγαλόπολης 23 Μαρτίου 2026

https://www.youtube.com/live/4En89PtXkUI ΕΙΔΙΚΗ ΣΥΝΕΔΡΙΑΣΗ Σας προσκαλούμε όπως, την 23 η του μήνα...

Ανακοίνωση χωροθέτηση δύο (2) κοινόχρηστων θέσεων στάθμευσης για ΑμεΑ στο Λουτράκι

Ο Δήμαρχος Λουτρακίου – Περαχώρας – Αγίων Θεοδώρων ανακοινώνει ότι η Δημοτική Επιτροπή, σε επόμενη συνεδρίασή της, θα εισηγηθεί στο Δημοτικό Συμβούλιο τη χωροθέτηση δύο (2) κοινόχρηστων θέσεων στάθμευσης για ΑμεΑ στο Λουτράκι και συγκεκριμένα :  μίας (1) θέσης νότια της οδού Γ. Λέκκα και απέναντι της όψης του κτιρίου SPA, η οποία θα εξυπηρετεί ΑμεΑ

ΠΡΟΣΚΛΗΣΗ: Εκδήλωσης ενδιαφέροντος για επιχορήγηση συλλόγων με εθελοντική δράση στον τομέα Πολιτικής Προστασίας Πυροπροστασίας.

Ο Δήμος Λουτρακίου – Περαχώρας – Αγίων Θεοδώρων, αναγνωρίζοντας τον κομβικό ρόλο που διαδραματίζουν οι εθελοντές στη δημιουργία ενός αποτελεσματικού συστήματος πολιτικής προστασίας σε τοπικό επίπεδο, ΚΑΛΕΙ τους Συλλόγους που αναπτύσσουν εθελοντική δράση στον τομέα Πολιτικής Προστασίας – Πυροπροστασίας, οι οποίοι εδρεύουν εντός των διοικητικών ορίων του και επιθυμούν να επιχορηγηθούν για το έτος 2026

ΕΠΕΤΕΙΑΚΕΣ ΕΚΔΗΛΩΣΕΙΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΘΝΙΚΗ ΕΠΕΤΕΙΟ ΤΗΣ 25ης ΜΑΡΤΙΟΥ 1821 ΣΤΟΥ ΠΑΛΟΥΜΠΑ ΚΑΙ ΤΟ ΑΓΙΟΝΕΡΙ

Ο Δήμος Γορτυνίας σε συνεργασία με την Αδελφότητα Απανταχού Παλουμπαίων, την Εταιρεία Ιστορικής και Πολιτιστικής Δράσης Μουσείου «Στρ. Δημ. Πλαπούτα και Αγωνιστές», τους Τοπικούς Συλλόγους και φορείς της περιοχής, διοργανώνει επετειακές εκδηλώσεις προς τιμήν της Εθνικής Επετείου της 25ης Μαρτίου 1821, οι οποίες θα πραγματοποιηθούν στου Παλούμπα και το Αγιονέρι, το Σάββατο 28 και την

ΔΗΜΟΦΙΛΗ