Ιουνίου 19, 2020

Στην Βυτίνα στο κτήμα Τριανταφυλλίδη βρέθηκε ο υπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων Μάκης Βορίδης

Στην Βυτίνα και στις εγκαταστάσεις του κτήματος Τριανταφυλλίδη βρέθηκε την Παρασκευή 19/06/2020 ο υπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων Μάκης Βορίδης 

 Όπως σημείωσε ο κ. Βορίδης το υπουργείο Οικονομικών αναμένεται να εγκρίνει τη πίστωση δαπάνης, προκειμένου να ξεκινήσουν οι διαδικασίες αναβάθμισής του.

Παράλληλα, ο κ. Βορίδης δεσμεύθηκε για τη δημιουργία μουσείου Μελισσοκομίας μέσα στο κτήμα και εξήρε το ρόλο τη ελληνικής μελισσοκομίας τόσο την περιοχή όσο και εν γένει στην Ελλάδα. Η κατασκευή του μουσείου θα είναι αυξημένου προϋπολογισμού, ο οποίος θα ανέρχεται περί τις 250.000 ευρώ.

Τοπικοί φορείς από την πλευρά τους έθεσαν το ζήτημα σύστασης γεωργικής σχολής στην περιοχή, με τον κ. Βορίδη να τονίζει πως είναι κάτι που εξετάζεται, όμως θα πρέπει να υπάρχει και το ανάλογο ενδιαφέρον από υποψήφιους εκπαιδευόμενους, για την ολοκλήρωση της. Κατά τη διάρκεια συνέντευξη Τύπου που πραγματοποιήθηκε μετά την επίσκεψη, το λόγο πήρε και ο Βουλευτής του ΚΙΝΑΛ, Οδυσσέας Κωνσταντινόπουλος ο οποίος χαιρέτησε την πρόθεση του υπουργού Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων να αναδείξει το κτήμα.

Ο κ. Βορίδης επισκέφθηκε την περιοχή συνοδευόμενος από τον υφυπουργό Εξωτερικών, Κώστα Βλάση, το Βουλευτή του ΚΙΝΑΛ, Οδυσσέα Κωνσταντινόπουλο, τον αντιπεριφερειάρχη Πελοποννήσου, Χρήστο Λαμπρόπουλο και το δήμαρχο Γορτυνίας, Στάθη Kούλη.

Φωτογραφίες Σταύρος Ζορμπαλάς

Τελευταία τροποποίηση στις Παρασκευή, 19 Ιουνίου 2020 18:17

Προσθήκη σχολίου

Make sure you enter the (*) required information where indicated.Basic HTML code is allowed.

Εγγραφείτε και διαβάστε τις σημαντικότερες ειδήσεις

fb yt
insta twiter

logofootermedia