Video: Σπηλαιοκατάδυση στον “Άδη” της Αρκαδίας

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Ομάδα δυτών έκανε τη βαθύτερη κατάδυση στην Ελλάδα, στον “πλημμυρισμένο Άδη” της Αρκαδίας.

[iframe width=”650″ height=”365″ src=”https://www.youtube.com/embed/oAXw7ZZyLN4″ frameborder=”0″ allowfullscreen ]

Η κατάδυση σε υποβρύχια σπήλαια είναι μια από τις πλέον εξειδικευμένες μορφές κατάδυσης και σπηλαιολογίας, μια μορφή περιπέτειας που απαιτεί εξειδικευμένη εκπαίδευση κι ένα σπάνιο συνδυασμό ικανοτήτων. Δεν μπορεί ο καθένας να καταδυθεί σε παγωμένες, σκοτεινές στοές, σε βάθος 15 ή 50 μέτρων κάτω από τόνους βράχου – και μόνο να το περιγράφεις ακούγεται τρομακτικό.

Μια ομάδα Ελλήνων δυτών του Σπηλαιολογικού Ελληνικού Εξερευνητικού Ομίλου, αποφάσισε να καταδυθεί σε ένα από τα βαθύτερα και ανεξερεύνητα υποβρύχια σπήλαια του κόσμου, αυτό στην πηγή Σίντζι, στην Κανδήλα της Αρκαδίας, που είναι γνωστό και ως ο ”πλημμυρισμένος Άδης”.

Η πηγή Σίντζι σύμφωνα με τους επιστήμονες έχει βάθος που ξεπερνά τα 153 μέτρα και είναι από τα δυσκολότερα σπήλαια στον κόσμο καθώς έχει παντού νερό. Το 1996 αρχικά και μετά το 2009 μία ομάδα δυτών της αποστολής του ΣΠΕΛΕΟ, κατάφερε να φτάσει στα 153 μέτρα αλλά διέκοψε την προσπάθεια της καθώς δεν είχε τον ανάλογο εξοπλισμό. Φυσικά το επίτευγμα ήταν μεγάλο, αλλά το ερώτημα παρέμενε ανοικτό. Μέχρι τι βάθος φτάνει το σπήλαιο του Σίντζι; Μετά από περισσότερες από 6 ώρες κατάδυσης, οι δύτες της αποστολής κατάφεραν να φτάσουν σε βάθος 186 μέτρων, σε μια από τις δυσκολότερες καταδύσεις που έχουν γίνει τα τελευταία χρόνια στην Ελλάδα.

Τα μέλη της αποστολής χρειάστηκαν μεγάλη και επίπονη προετοιμασία περίπου 6 μηνών, καθώς είχαν να αντιμετωπίσουν μια κατάδυση μεγάλου βαθμού δυσκολίας, με μεγάλο μήκος και βάθος, χαμηλή ορατότητα και πολύ χαμηλή θερμοκρασία!

redbull.com

ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΣΧΟΛΙΑ

spot_img
- Advertisment -spot_img

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Εκτίμηση κόστους πασχαλινού τραπεζιού 2024 και σύγκριση με το αντίστοιχο περσινό

Το Ινστιτούτο Εμπορίου και Υπηρεσιών της Ελληνικής Συνομοσπονδίας Εμπορίου...

ΚΕΝΤΡΟ ΚΟΙΝΟΤΗΤΑΣ – ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΜΑΙΟΥ 2024

Download [162.00 B] The post ΚΕΝΤΡΟ ΚΟΙΝΟΤΗΤΑΣ – ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΜΑΙΟΥ 2024 appeared first on .

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΓΙΑ ΤΗΝ ΛΕΙΤΟΥΡΓΙΑ ΤΩΝ ΛΑΙΚΩΝ ΑΓΟΡΩΝ ΤΟΥ ΔΗΜΟΥ ΚΟΡΙΝΘΙΩΝ – ΠΑΣΧΑ 2024 (ΕΠΙΚΑΙΡΟΠΟΙΗΣΗ)

Loading... Taking too long? Reload document | Open in new tab Download [162.00 B] Download [162.00 B] The post ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΓΙΑ ΤΗΝ ΛΕΙΤΟΥΡΓΙΑ ΤΩΝ ΛΑΙΚΩΝ ΑΓΟΡΩΝ ΤΟΥ ΔΗΜΟΥ ΚΟΡΙΝΘΙΩΝ – ΠΑΣΧΑ 2024 (ΕΠΙΚΑΙΡΟΠΟΙΗΣΗ) appeared first on .

Τα κάλαντα του Λαζάρου έψαλλαν στον Δήμαρχο Πύλου-Νέστορος Παναγιώτη Καρβέλα μαθητές του 1ου Δημοτικού Σχολείου Πύλου

Λίγες ημέρες πριν την έλευση της Μεγάλης Εβδομάδας, μαθητές του 1ου Δημοτικού Σχολείου Πύλου, συνοδευόμενα από εκπαιδευτικούς του Σχολείου, επισκέφθηκαν το Δημαρχείο στην Πύλο και έψαλλαν στον Δήμαρχο και στα μέλη της Δημοτικής Αρχής τα Κάλαντα της Ανάστασης του Λαζάρου, αναβιώνοντας το έθιμο. Ο Δήμαρχος Πύλου-Νέστορος κ. Παναγιώτης Καρβέλας ευχαρίστησε όλα τα παιδιά που επισκέφθηκαν το Δημαρχείο και

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Μετάβαση στο περιεχόμενο