Εμβολιασμός: Σήμερα ανοίγει η πλατφόρμα για νέους 25-29 ετών για όλα τα εμβόλια

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Σήμερα ανοίγει η πλατφόρμα εμβολιασμού για την ηλικιακή ομάδα των 25-29 ετών με όλα τα διαθέσιμα εμβόλια – Pfizer, Johnson & Johnson και Moderna.

Σύμφωνα με τον υπουργό Υγείας Βασίλη Κικίλιας, το 23,7% των Ελλήνων έχουν κάνει και τις δύο δόσεις του εμβολίου.

Επίσης, όπως είπε ο υπουργός, πρόσθεσε ότι συνολικά ανοίγουν 420.340 νέα ραντεβού από τα οποία τα 240.000 αφορούν το εμβόλιο της Pfizer, τα 96.300 της Johnson and Johnson και τα 84.000 το εμβόλιο της Moderna.

Σύμφωνα με τα νεότερα στοιχεία, ήδη έχου εμβολιαστεί με την πρώτη δόση 6.463.465 πολίτες, ακόμη 4.100.056 έχουν λάβει τη μια δόση και πλήρως εμβολιασμένοι είναι 2.506.621 πολίτες.

Τέλος Ιουνίου ο εμβολιασμός κατάκοιτων πολιτών

Παράλληλα, όπως έγινε γνωστό, στο τέλος Ιουνίου θα ξεκινήσει ο εμβολιασμός των κατάκοιτων πολιτών, ο οποίος θα γίνει με τη συμμετοχή ιδιωτών γιατρών και θα χρησιμοποιηθεί γι’ αυτόν το μονοδοσικό εμβόλιο της Johnson and Johnson.

Ο υπουργός Υγείας αναφερόμενος στην πορεία της επιδημίας είπε ότι ο δείκτης θετικότητας έχει πέσει στο 2,5% την τελευταία εβδομάδα και ότι ο κυλιόμενος εβδομαδιαίος δείκτης κρουσμάτων ανά ημέρα είναι 1056 κρούσματα. Επίσης επισήμανε ότι ο μέσος ηλικιακός όρος των νέων κρουσμάτων μειώνεται συνεχώς και πλέον είναι τα 36 έτη. Όπως εξήγησε όλες οι περιφέρειες της χώρας καταγραφούν μείωση κρουσμάτων, χωρίς αυτό να σημαίνει ότι η επιδημία έχει τελειώσει.

Τέλος, ο κ. Κικίλιας είπε ότι θα στηριχθούν οι εργαζόμενοι στο χώρο της υγείας και ειδικά όσοι εργάζονται στις μονάδες εντατικής θεραπείας καθώς έχει παρατηρηθεί διεθνώς ότι δοκιμάστηκε η ψυχική τους υγεία και αρκετοί από αυτούς βρέθηκαν αντιμέτωποι με το σύνδρομο της επαγγελματικής εξουθένωσης.

ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΣΧΟΛΙΑ

- Advertisment -

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Συνάντηση του Περιφερειάρχη Δημήτρη Πτωχού με τους Δημάρχους Βλάση Τσιώτο, Σπύρο Σταματόπουλο και Κώστα Φρούσιο

Συνάντηση εργασίας του Περιφερειάρχη Πελοποννήσου Δημήτρη Πτωχού με τον Δήμαρχο Ξυλοκάστρου-Ευρωστίνης Βλάση Τσιώτο, τον Δήμαρχο Σικυωνίων Σπύρο Σταματόπουλο και τον Δήμαρχο Νεμέας Κώστα Φρούσιο, πραγματοποιήθηκε, την Τρίτη 23 Απριλίου, στην έδρα της Περιφέρειας, στην Τρίπολη. Η συνεργασία των Δήμων και της Περιφέρειας προχωρά με σκοπό την καλύτερη προετοιμασία των προτάσεων ΒΑΑ (Βιώσιμη Αστική Ανάπτυξη) και

Συνάντηση εργασίας του Περιφερειάρχη Δημήτρη Πτωχού με τους Δημάρχους Νίκο Σταυρέλη και Γιώργο Γκιώνη

Συνάντηση εργασίας του Περιφερειάρχη Πελοποννήσου Δημήτρη Πτωχού με τον Δήμαρχο Κορινθίων, Νίκο Σταυρέλη και τον Δήμαρχο Λουτρακίου-Περαχώρας-Αγίων Θεοδώρων, Γιώργο Γκιώνη (διαδικτυακά), πραγματοποιήθηκε, την Τρίτη 23 Απριλίου, στην έδρα της Περιφέρειας, στην Τρίπολη. Στη συνάντηση έγινε μία προεργασία των έργων ΟΧΕ (Ολοκληρωμένες Χωρικές Επενδύσεις) που θα προταθούν ώστε να χρηματοδοτηθούν από το ΕΣΠΑ 2021-2027 της Περιφέρειας

Πρόσκληση έκτακτης συνεδρίασης Δημοτικής Επιτροπής στις 25/4/2024

Loading... Taking too long? Reload document | Open in new tab Download [162.00 B] The post Πρόσκληση έκτακτης συνεδρίασης Δημοτικής Επιτροπής στις 25/4/2024 appeared first on .

ΥΠΗΡΕΣΙΕΣ ΝΑΥΑΓΟΣΩΣΤΙΚΗΣ ΚΑΛΥΨΗΣ ΕΤΟΥΣ 2024

ΔΙΑΚΗΡΥΞΗΛήψη ΠΕΡΙΛΗΨΗ-ΔΙΑΚΗΡΥΞΗΣΛήψη

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Μετάβαση στο περιεχόμενο