Στο Υπουργείο Υποδομών και Μεταφορών οι Δήμαρχοι Μεσσήνης και Καλαμάτας για το έργο υδροδότησης από τις πηγές Πηδήματος

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Για την πορεία εκτέλεσης του έργου «Αντικατάσταση κεντρικού αγωγού μεταφοράς νερού από τις πηγές της Τ.Κ. Πηδήματος μέχρι την Καλαμάτα – Μεσσήνη», συζήτησαν την Τρίτη 8 Νοεμβρίου 2022 στην Αθήνα, οι Δήμαρχοι Μεσσήνης Γιώργος Αθανασόπουλος και Καλαμάτας Θανάσης Βασιλόπουλος, με τον Υφυπουργό Υποδομών Γιώργο Καραγιάννη.

Υπενθυμίζεται ότι το έργο, που χρηματοδοτείται μέσω του Προγράμματος «Αντώνης Τρίτσης», εξυπηρετεί τις ανάγκες υδροδότησης των Δήμων Μεσσήνης, Καλαμάτας και των Κοινοτήτων της παραλιακής ζώνης του Δήμου Δυτικής Μάνης (από Αβία έως Τραχήλα).

Στην προγραμματισμένη συνάντηση στο Υπουργείο, οι δύο Δήμαρχοι ενημέρωσαν τον Υφυπουργό πως οι εργασίες αντικατάστασης του παλαιού αγωγού ύδρευσης Φ300 με το νέο Φ400 από το Ασπρόχωμα έως τη Μεσσήνη, βρίσκονται στο στάδιο ολοκλήρωσής τους. Ωστόσο, λόγω της αύξησης των τιμών των υλικών, εκκρεμούν οι εργασίες σε ένα μεγάλο τμήμα του έργου που αφορά στην αντικατάσταση του κεντρικού αγωγού με το νέο Φ800 από την Τ.Κ. Πηδήματος έως την Καλαμάτα, θέμα για το οποίο έχει γίνει σχετική ενημέρωση σε όλους τους συναρμόδιους κυβερνητικούς παράγοντες.

Ο κ. Καραγιάννης ανέφερε ότι τις προηγούμενες ημέρες έγινε αναθεώρηση τιμών κατά 25%, η οποία περιλαμβάνει και το συγκεκριμένο υλικό και σε συνεργασία του Υπουργείου, των Δήμων και της αναδόχου εταιρείας, θα αναζητηθεί η εξεύρεση λύσης ώστε να συνεχιστούν απρόσκοπτα οι εργασίες μέχρι την ολοκλήρωση του έργου.

ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΣΧΟΛΙΑ

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Με επιτυχία ολοκληρώθηκε το τουρνουά “ΝΟΤΙΑ ΚΥΝΟΥΡΙΑ OPEN” beach volley

Το πρώτο τους φετινό χρυσό μετάλλιο πανηγύρισαν στο NOTIA...

Βόρεια Κυνουρία: Εξιχνιάστηκε περίπτωση απάτης

Εξιχνιάστηκε, ύστερα από αστυνομική έρευνα του Αστυνομικού Τμήματος Βόρειας...

e-ΕΦΚΑ και ΔΥΠΑ: Πληρωμές από σήμερα

Συνολικά 2.319.647.462 ευρώ θα καταβληθούν σε 4.186.372 δικαιούχους, από...

Οι περιοχές με υψηλό κίνδυνο πυρκαγιάς σήμερα Τρίτη (25/06)

Υψηλός κίνδυνος πυρκαγιάς (κατηγορία κινδύνου 3) προβλέπεται σήμερα, Τρίτη...

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Μετάβαση στο περιεχόμενο