Στο Υπουργείο Υποδομών και Μεταφορών οι Δήμαρχοι Μεσσήνης και Καλαμάτας για το έργο υδροδότησης από τις πηγές Πηδήματος

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Για την πορεία εκτέλεσης του έργου «Αντικατάσταση κεντρικού αγωγού μεταφοράς νερού από τις πηγές της Τ.Κ. Πηδήματος μέχρι την Καλαμάτα – Μεσσήνη», συζήτησαν την Τρίτη 8 Νοεμβρίου 2022 στην Αθήνα, οι Δήμαρχοι Μεσσήνης Γιώργος Αθανασόπουλος και Καλαμάτας Θανάσης Βασιλόπουλος, με τον Υφυπουργό Υποδομών Γιώργο Καραγιάννη.

Υπενθυμίζεται ότι το έργο, που χρηματοδοτείται μέσω του Προγράμματος «Αντώνης Τρίτσης», εξυπηρετεί τις ανάγκες υδροδότησης των Δήμων Μεσσήνης, Καλαμάτας και των Κοινοτήτων της παραλιακής ζώνης του Δήμου Δυτικής Μάνης (από Αβία έως Τραχήλα).

Στην προγραμματισμένη συνάντηση στο Υπουργείο, οι δύο Δήμαρχοι ενημέρωσαν τον Υφυπουργό πως οι εργασίες αντικατάστασης του παλαιού αγωγού ύδρευσης Φ300 με το νέο Φ400 από το Ασπρόχωμα έως τη Μεσσήνη, βρίσκονται στο στάδιο ολοκλήρωσής τους. Ωστόσο, λόγω της αύξησης των τιμών των υλικών, εκκρεμούν οι εργασίες σε ένα μεγάλο τμήμα του έργου που αφορά στην αντικατάσταση του κεντρικού αγωγού με το νέο Φ800 από την Τ.Κ. Πηδήματος έως την Καλαμάτα, θέμα για το οποίο έχει γίνει σχετική ενημέρωση σε όλους τους συναρμόδιους κυβερνητικούς παράγοντες.

Ο κ. Καραγιάννης ανέφερε ότι τις προηγούμενες ημέρες έγινε αναθεώρηση τιμών κατά 25%, η οποία περιλαμβάνει και το συγκεκριμένο υλικό και σε συνεργασία του Υπουργείου, των Δήμων και της αναδόχου εταιρείας, θα αναζητηθεί η εξεύρεση λύσης ώστε να συνεχιστούν απρόσκοπτα οι εργασίες μέχρι την ολοκλήρωση του έργου.

ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΣΧΟΛΙΑ

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Επανεξελέγη πρόεδρος της Ευρωπαϊκής Επιτροπής η Ούρσουλα φον ντερ Λάιεν

Πρόεδρος της Ευρωπαϊκής Επιτροπής για τα επόμενα πέντε χρόνια...

Τρίπολη: Φωτιά ξέσπασε στον Άγιο Βασίλειο

Το απόγευμα της Πέμπτης 18/7, ξέσπασε φωτιά στον Άγιο...

Συνάντηση του Περιφερειάρχη Δημήτρη Πτωχού με τον Υπουργό Παιδείας Κυριάκο Πιερρακάκη για την ενίσχυση της ποιότητας της εκπαίδευσης στην Περιφέρεια Πελοποννήσου

Με τον υπουργό Παιδείας, Θρησκευμάτων & Αθλητισμού Κυριάκο Πιερρακάκη, συναντήθηκε την Τετάρτη 17 Ιουλίου, στην Αθήνα, ο Περιφερειάρχης Πελοποννήσου, Δημήτρης Πτωχός. Κατά τη διάρκεια της συνάντησης, οι δύο άνδρες συζήτησαν για σημαντικά θέματα που αφορούν την εκπαίδευση στην Περιφέρεια Πελοποννήσου. Συγκεκριμένα, εξετάστηκαν προτάσεις για την ενίσχυση της ποιότητας της εκπαίδευσης στην περιοχή, καθώς και για

Ακύρωση παράστασης

Μετά την έκδοση του χάρτη πρόβλεψης κινδύνου πυρκαγιάς που εκδόθηκε από το Υπουργείο Κλιματικής Αλλαγής & Πολιτικής Προστασίας και ισχύει για τις 18/7/2024, η περιοχή μας βρίσκεται στην κατηγορία κινδύνου 4. Ως εκ τούτου η παιδική θεατρική παράσταση "O Kαραγκιόζης Καουμπόης" που ήταν προγραμματισμένη να παρουσιαστεί στο Θέατρο Άλσους Αγίου Γεωργίου, ακυρώνεται.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Μετάβαση στο περιεχόμενο