Δηλώσεις του Δημάρχου Καλαμάτας για το Φεστιβάλ Δρόμου 2018

Ιουλίου 31, 2018
Ο Δήμαρχος μιλώντας χθες 30 Ιουλίου 2018, σε δημοσιογράφους, αναφέρθηκε στο Φεστιβάλ Δρόμου 2018 και τόνισε τα εξής:

«1. Για το Φεστιβάλ δόθηκε άδεια χρήσης του Πάρκου και παροχής ρεύματος, με ρητή και γραπτή προϋπόθεση (μεταξύ άλλων) την τήρηση του ωραρίου κοινής ησυχίας (ώρα έναρξης ισχύος: 23.00).

2. Η εθνική τραγωδία στο Μάτι Αττικής, το εθνικό πένθος και οι μεσίστιες σημαίες οδήγησαν στην αναστολή όλων των εκδηλώσεων από τους Δήμους και τους Φορείς, σε όλο το Νομό, μέχρι και την Κυριακή 29 Ιουλίου.

3. Εκπρόσωποι της Κ.Α.ΝΕ. (οργανώτριας του Φεστιβάλ) συναντήθηκαν με το Δήμαρχο την Πέμπτη 26/7, για την πραγματοποίηση ή μη του Φεστιβάλ. Ο Δήμαρχος τους συνέστησε την αναβολή, με την επισήμανση πως ο Δήμος θα συμβάλει στην αντιμετώπιση του κόστους για τη μη τήρηση των συμβολαίων με τα συγκροτήματα.

4. Την Παρασκευή το βράδυ (ημέρα εκκίνησης του Φεστιβάλ), μέχρι τη 1.40 το πρωί, στην Καλαμάτα, από την οδό Ακρίτα μέχρι το Νέδοντα και τα «Ουζάκια», κυριαρχούσε ο εκκωφαντικός, εκνευριστικός και βάρβαρος ήχος, από τα «μεγα-ηχεία» που είχαν στηθεί, με αποτέλεσμα την έντονη διαμαρτυρία πολλών δεκάδων συμπολιτών προς την Αστυνομία και τη Δημοτική Αρχή. Το αποτέλεσμα ήταν η παρέμβαση της Αστυνομίας, με συστάσεις αρχικά και στη συνέχεια με την υποβολή τριών μηνύσεων στους διοργανωτές του Φεστιβάλ.

5. Ύστερα από αυτά, δηλαδή την ηχορρύπανση εκτός κάθε ορίου, την παραβίαση του ωραρίου κοινής ησυχίας κατά δύο και πλέον ώρες (πόση ανοχή, αλήθεια, να υπάρξει;), τις έντονες διαμαρτυρίες των πολιτών (κάθε χρόνο είχαμε διαμαρτυρίες, αλλά φέτος ξεπέρασαν κάθε όριο), τις τρεις μηνύσεις της Αστυνομίας - για παραβάσεις σε εκδήλωση που γινόταν σε δημόσιο χώρο με άδεια του Δήμου - και την παραβίαση του συμφωνητικού από πλευράς οργανώτριας, αποφασίσθηκε η ανάκληση της άδειας παραχώρησης από τη Δημοτική Αρχή.

Πρακτικά, η ανάκληση της άδειας παραχώρησης σήμαινε τη μη παροχή ρεύματος για τα «μεγα-ηχεία», αφού το Πάρκο μπορεί να χρησιμοποιείται από τον καθένα και χρησιμοποιήθηκε στη συνέχεια από τους οργανωτές του Φεστιβάλ και τους συμμετέχοντες.

Η Δημοτική Αρχή έχει αποδείξει πως ενθαρρύνει και επιδιώκει τη φιλοξενία πολιτιστικών εκδηλώσεων στην Καλαμάτα και αυτό πρακτικά αποδεικνύεται από τις πολλές δεκάδες εκδηλώσεις που πραγματοποιούνται κάθε χρόνο στην πόλη και τα χωριά μας, χωρίς κανένα απολύτως πρόβλημα και με την υποστήριξη πάντοτε του Δήμου.

Προϋπόθεση, βέβαια, είναι πάντοτε ο σεβασμός στο νόμο (η ανοχή πάντα υπάρχει), τις Αρχές και την τοπική κοινωνία.
Όσον αφορά στο συγκεκριμένο Φεστιβάλ, δεν έχουμε αντίρρηση για τη συνέχιση του (και τα 10, μέχρι τώρα, Φεστιβάλ Δρόμου έγιναν στην θητεία της σημερινής Δημοτικής Αρχής), αρκεί να υπάρχει ο σεβασμός στα συμφωνηθέντα και προς τους συμπολίτες μας».

Τελευταία τροποποίηση στις 31 Ιουλίου 2018 %13:%Ιουλ

Εγγραφείτε και διαβάστε τις σημαντικότερες ειδήσεις

fb yt
insta twiter

logofootermedia