Περίπου 510 φορές έχει χρησιμοποιηθεί η ράμπα Seatrac από ΑμεΑ για μπάνιο στη θάλασσα

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Μεγάλη είναι η χρησιμότητα της ηλεκτρομηχανικής ράμπας τύπου Seatrac, για την εξυπηρέτηση των ατόμων με κινητικά προβλήματα στα θαλάσσια λουτρά τους.

Από τις 3 Ιουλίου 2015, οπότε τοποθετήθηκε, μέχρι σήμερα, Τρίτη 11 Αυγούστου 2015, έχει χρησιμοποιηθεί περί τις 510 φορές από Άτομα με Αναπηρία, δηλαδή – εάν εξαιρεθούν οι ημέρες με βροχή – γίνεται χρήση της περίπου 20 φορές κάθε μέρα.

Σημειώνεται ότι καθημερινά τη ράμπα χρησιμοποιούν ΑμεΑ από την Καλαμάτα και όλη τη Μεσσηνία, ενώ έρχεται για μπάνιο και ένας συνάνθρωπός μας με κινητικά προβλήματα από την Τρίπολη. Επίσης, τρία άτομα με προβλήματα κινητικότητας, από την Αθήνα, έχουν κλείσει δωμάτια σε ξενοδοχεία της Καλαμάτας, για να κάνουν διακοπές εδώ, επειδή είναι διαθέσιμο αυτό το μηχάνημα.

Η συγκεκριμένη διάταξη τοποθετήθηκε στην παραλία έναντι του Ιερού Ναού Αναστάσεως Καλαμάτας. Με τη βοήθεια της συσκευής αυτής, τα άτομα με κινητικά προβλήματα έχουν τη δυνατότητα, χωρίς βοήθεια από τρίτους, να μπαίνουν στη θάλασσα για να κάνουν μπάνιο. Σήμερα, πραγματοποιήθηκε συντήρησή της από την «ΤΟΒΕΑ Μηχανολογικές Εφαρμογές Ε.Π.Ε. Εταιρεία Τεχνοβλαστός του Πανεπιστημίου Πατρών», στην οποία είχε ανατεθεί η προμήθειά της λόγω αποκλειστικότητας.

Υπενθυμίζεται ότι με απόφαση του Δημοτικού Συμβουλίου παραχωρήθηκαν 2 θέσεις για τη στάθμευση ΑμεΑ, που θα είναι διαθέσιμες όταν περατωθεί το έργο ανάπλασης στην πλατεία Ανάστασης. Εντός των ημερών, τοποθετείται σχετική σήμανση.

Επίσης, θα εγκατασταθούν πέργκολες και καθιστικά για την εξυπηρέτηση των λουομένων, τους οποίους βοηθούν στη χρήση της ράμπας δύο υπάλληλοι του Δήμου Καλαμάτας.

ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΣΧΟΛΙΑ

- Advertisment -

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Τρίπολη | Το πρόγραμμα εισόδου των Επιταφίων στην κεντρική Πλατεία Αγίου Βασιλείου

Η Ιερά Μητρόπολη Μαντινείας και Κυνουρίας ανακοίνωσε το πρόγραμμα...

«Τουρισμός για όλους 2024»: Έγινε η κλήρωση – Μάθετε τα αποτελέσματα

Το πρωί της Παρασκευής 26/4 πραγματοποιήθηκε η κλήρωση για...

Τρίπολη: Αλλαγή μέρας λειτουργίας των λαϊκών αγορών για τη Μεγάλη Εβδομάδα

Τη Μεγάλη Εβδομάδα, οι λαϊκές αγορές της πλατείας Βαλτετσίου...

ΕΛ.ΑΣ: Χρήσιμες συμβουλές προς τους πολίτες, για την αποφυγή κλοπών κατά την εορταστική περίοδο του Πάσχα

Η Γενική Περιφερειακή Αστυνομική Διεύθυνση, αποσκοπώντας στην αποφυγή κλοπών,...

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Μετάβαση στο περιεχόμενο