Μαθητές επισκέφτηκαν το Συμβουλευτικό Κέντρο Γυναικών θυμάτων βίας του Δήμου Καλαμάτας

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Με στόχο την ενημέρωση των μαθητών/τριών για τους στόχους της βιώσιμης ανάπτυξης, στο πλαίσιο υλοποίησης του Ευρωπαϊκού Προγράμματος ERASMUS+ (Δράση ΚΑ121), πραγματοποιήθηκαν την Τετάρτη 24 Απριλίου 2024, και ώρα 10:00 – 12:00 το πρωί, διαδοχικές επισκέψεις από τέσσερις (4)  ομάδες (group) Ελλήνων και Αυστριακών μαθητριών/των (2ο ΓΕΛ Καλαμάτας & Λύκειο St. Martin Αυστρίας), στο χώρο του Συμβουλευτικού Κέντρου Γυναικών Θυμάτων βίας του Δήμου Καλαμάτας.

20240424 100807 Medium

Η διεπιστημονική ομάδα, που απαρτίζεται από την Κοινωνιολόγο, την Κοινωνική Λειτουργό και την Ψυχολόγο του Κέντρου, ανέπτυξε τις υπηρεσίες της εξειδικευμένης αυτής Δομής του Τμήματος Κοινωνικής Πολιτικής, Εποπτείας, Ελέγχων της Δ/νσης Πρόνοιας του Δήμου Καλαμάτας και απάντησε σε ερωτήματα των παιδιών, σχετικά με το φαινόμενο της έμφυλης βίας (ενδοοικογενειακή βία, βία στον εργασιακό χώρο κλπ), και τα πρωτόκολλα που εφαρμόζονται σε τέτοιες περιπτώσεις. Αναλύθηκε το νομικό πλαίσιο στην Ελλάδα, ενώ παράλληλα συζητήθηκε η επιδείνωση του φαινομένου των γυναικοκτονιών, αλλά και κάθε μορφής κακοποίησης (ψυχολογική, σωματική, λεκτική, συναισθηματική, σεξουαλική, οικονομική κα).

20240424 105115 Medium

Οι συναντήσεις ευαισθητοποίησης κι ενημέρωσης της μαθητικής κοινότητας, στοχεύουν στην πρωτογενή πρόληψη και αντιμετώπιση κάθε μορφής βίας με  βάση το φύλο. Τα παιδιά έθεσαν καίρια ερωτήματα στις Συμβούλους, σχετικά με τις πρακτικές που ακολουθούνται σε τοπικό και πανελλήνιο επίπεδο, όσον αφορά στην παραπομπή σε Ξενώνες Κακοποιημένων Γυναικών, αλλά και στις αναφορές και καταγγελίες κάθε μορφής κακοποίησης.  Έγινε λόγος για το Πανελλήνιο Δίκτυο Δομών για την Καταπολέμηση της Βίας κατά των Γυναικών της Γενικής Γραμματείας Ισότητας και Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων του Υπουργείου Κοινωνικής Συνοχής και Οικογένειας, μέρος του οποίου είναι το Συμβουλευτικό Κέντρο Γυναικών θυμάτων βίας του Δήμου Καλαμάτας. Τα στελέχη τόνισαν την εμπιστευτικότητα και εχεμύθεια, που διέπει τις υπηρεσίες του Κέντρου, το οποίο αποτελεί τη μοναδική εξειδικευμένη Υπηρεσία που λειτουργεί ΔΩΡΕΑΝ στο Δήμο Καλαμάτας από τον Αύγουστο του 2013, εξυπηρετώντας όλο το Νομό Μεσσηνίας, αλλά και τον όμορο Νομό Λακωνίας που δε διαθέτει αντίστοιχο Κέντρο.

20240424 113942 Medium

Η επόμενη γενιά αποτελεί το αύριο του σήμερα. Ας επενδύσουμε σε αυτήν με κατάλληλους και λειτουργικούς τρόπους και μέσα, για να ελπίζουμε σε ένα διαφορετικά καλύτερο αύριο όπου καμιά μορφή κακοποίησης δε θα λαμβάνει χώρα ανάμεσά στους ανθρώπους.

{gallery}arthra/2024/04/25-26304{/gallery} 

Η πράξη με τίτλο: «Λειτουργία Κέντρου Συμβουλευτικής Υποστήριξης Γυναικών Θυμάτων Βίας σε τοπικό επίπεδο στο Δήμο Καλαμάτας» του Ε.Π. «Πελοπόννησος 2021-2027» συγχρηματοδοτείται από την Ευρωπαϊκή Ένωση.

ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΣΧΟΛΙΑ

spot_img
- Advertisment -spot_img

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Την Κυριακή 5 Μαΐου “βαρκαρόλα τη βραδιά των ευχών” στο λιμάνι της Κορώνης

Την Κυριακή του Πάσχα 5 Μαΐου θα πραγματοποιηθεί η “Βαρκαρόλα τη βραδιά των ευχών” στην προκυμαία της Κορώνης, που θα ξεκινήσει στις 20:00. Οι βάρκες των ιδιωτών και των επαγγελματιών ψαράδων θα ξεκινήσουν στις 20:00 να δέχονται επισκέπτες για βαρκάδα εντός του λιμανιού της Κορώνης, με σημείο συνάντησης μπροστά από το πρώην Δημαρχείο. Οι συμμετέχοντες

Ξεκινά τη Δευτέρα του Πάσχα η 10η Γιορτή λουλουδιών

Επικοινωνία με το Δήμο Επικοινωνήστε με το Δήμο στα παρακάτω στοιχεία Ελευθερολακώνων 1, Τ.Κ. 23200 dimarxos@1315.syzefxis.gov.gr 2733360300
00:08:02

Πλήθος πιστών και κατάνυξη στην περιφορά του Επιταφίου στο Δερβένι Κορινθίας

Σε κλίμα συγκίνησης και κατάνυξης τελέσθηκε το βράδυ της...
00:00:00

Πάσχα στο Λεωνίδιο 2024 – Η περιφορά των Επιταφίων στο Λεωνίδιο

Πάσχα στο Λεωνίδιο 2024 - Η περιφορά των Επιταφίων...

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Μετάβαση στο περιεχόμενο