Μεγάλο το πρόβλημα με τα αδέσποτα και στην Καλαμάτα

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Ο Δήμος Καλαμάτας, εφαρμόζοντας το νόμο, προσπαθεί να διασπά αγέλες και να αντιμετωπίζει την επιθετικότητα των σκύλων, σε συνδυασμό με τη λειτουργία του χώρου βραχείας φιλοξενίας αδέσποτων ζώων.

Μεγάλο είναι το πρόβλημα με τα αδέσποτα σκυλιά και ο Δήμος κάνει ό,τι μπορεί για την αντιμετώπισή του με το χώρο βραχείας φιλοξενίας αδέσποτων ζώων, που λειτουργεί σε δημοτική έκταση στο τέρμα της οδού Αρτέμιδος, βορείως της οδού προς Σπάρτη (δυτικά του Νέδοντα), καθώς και με τις άλλες δράσεις διαχείρισης στο πλαίσιο συνεργασίας με το Φιλοζωικό Όμιλο, με ένα πρόγραμμα για την περισυλλογή, περίθαλψη, καταγραφή και στείρωση των αδέσποτων ζώων που διαβιώνουν εντός των ορίων του Δήμου, αλλά και με την παροχή τροφής και νερού σ’ αυτά.

Όλοι οι Δήμοι της Ελλάδος αντιμετωπίζουν αυτό το πρόβλημα, το οποίο στην περιοχή μας εντείνεται διότι είναι διαπιστωμένο πλέον ότι διερχόμενοι από την Καλαμάτα αφήνουν εδώ αδέσποτους σκύλους.

Στο Δήμο Καλαμάτας έφθασε έγγραφο από την Ελληνική Εταιρεία Αξιοποίησης Ανακύκλωσης, με το οποίο γίνεται αναφορά στην ύπαρξη πολλών αδέσποτων σκύλων στην περιοχή του ΚΔΑΥ Καλαμάτας.

ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΣΧΟΛΙΑ

- Advertisment -

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Λευτέρης Πετρούνιας: Πρωταθλητής Ευρώπης για έβδομη φορά στους κρίκους

Ο «χρυσός» Έλληνας Ολυμπιονίκης Λευτέρης Πετρούνιας, απόψε (Παρασκευή 26/4)...

Πασχαλινό Φιλανθρωπικό Παζάρι από την Μονή Καλτεζών

Μετά χαράς ανακοινώνεται ότι η Ιερά μας Μονή θα...

Η ανακοίνωση της ΕΛ.ΑΣ. για το περιστατικό με τον Πρύτανη του Πανεπιστημίου Πατρών

Σχετικά με δημοσιεύματα που αναφέρονται σε περιστατικό με τον...

Πρόγραμμα λειτουργίας μουσείων Λεωνιδίου και Κοσμά κατά τις ημέρες του Πάσχα

Πρόγραμμα λειτουργίας μουσείων Λεωνιδίου και Κοσμά κατά τις ημέρες...

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Μετάβαση στο περιεχόμενο