Ξεκίνησαν οι εργασίες ανάπλασης της οδού Ψαρών

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Εκκίνησαν σήμερα, Τετάρτη 22 Μαΐου 2024, οι εργασίες ανάπλασης της οδού Ψαρών, με τον αποκλεισμό του πρώτου τμήματος της οδού από Ξενοφώντος μέχρι Δημοσθένους. Το έργο θα εκτελεστεί τμηματικά, ώστε να υπάρξει το δυνατόν λιγότερη όχληση. Σύμφωνα με το χρονοδιάγραμμα οι εργασίες ανάπλασης στο σύνολο της Ψαρών θα διαρκέσουν περί τους 4 μήνες, και θα παραδοθεί ένας αναβαθμισμένος δρόμος.

104ec1ce faf4 4783 9be7 ac72591c8a1a

Σύμφωνα με τη μελέτη, προβλέπεται διαπλάτυνση των πεζοδρομίων, δαπεδόστρωση με ψυχρά υλικά, νέος φωτισμός, και φυτεύσεις. Πρόκειται για μια παρέμβαση που θα εκσυγχρονίσει τον συγκεκριμένο δρόμο, που δέχεται καθημερινά μεγάλο κυκλοφοριακό φόρτο, λόγω και των Δικαστηρίων και των υπηρεσιών του Διοικητηρίου.

Η ανάπλαση της Ψαρών αποτελεί μέρος ευρύτερων αναπλάσεων δρόμων πέριξ του κέντρου της Καλαμάτας, με στόχο πάντα την αστική αναζωογόνηση οδών,  στις οποίες ποτέ μέχρι σήμερα δεν είχε γίνει σοβαρή παρέμβαση. Συγκεκριμένα, το έργο αφορά τις «Ολοκληρωμένες παρεμβάσεις αστικών αναπλάσεων και αναβάθμισης του κεντρικού τομέα Καλαμάτας».

PSARON 3D Large

Ο προϋπολογισμός του ανέρχεται σε 6.877.080 € συμπεριλαμβανομένου ΦΠΑ και χρηματοδοτείται μέσω του Εθνικού Σχεδίου Ανάκαμψης και Ανθεκτικότητας «Ελλάδα 2.0» με τη χρηματοδότηση της Ευρωπαϊκής Ένωσης – NextGenerationEU.

ΑΛΛΑΖΕΙ Η ΦΥΣΙΟΓΝΩΜΙΑ ΤΟΥ ΔΡΟΜΟΥ – ΥΠΕΡΑΞΙΑ ΣΤΗΝ ΠΕΡΙΟΧΗ

Σε δηλώσεις του ο Δήμαρχος Καλαμάτας, Θανάσης Βασιλόπουλος, επισήμανε πως οι παρεμβάσεις αυτές πρόκειται να αλλάξουν τη φυσιογνωμία του κέντρου της πόλης, και να ενοποιήσουν τις αναπλάσεις που έχουν γίνει, δίνοντας προσβασιμότητα και περισσότερο ελεύθερο χώρο στους πεζούς, καθώς το έργο είναι συμβατό με τους στόχους του Δήμου για κλιματική ουδετερότητα. Επιπρόσθετα, οι αναπλάσεις των δρόμων πέριξ του κέντρου αναμένεται να δώσουν υπεραξία στην περιοχή.

Μέσω των συνθηκών ήπιας κυκλοφορίας που θα διαμορφωθούν στις υπό ανάπλαση οδούς, θα ενισχυθεί και η οδική ασφάλεια ενώ θ’ αναπτυχθούν smart εφαρμογές στην υπό ανάπλαση περιοχή, ενισχύοντας ακόμη περισσότερο τη μετεξέλιξη της Καλαμάτας σε «έξυπνη πόλη».

f6ae4d91 d131 4733 a2e4 e433ae9d4541

“ΠΡΑΣΙΝΕΣ” ΠΑΡΕΜΒΑΣΕΙΣ – ΔΕΝ ΜΕΙΩΝΟΝΤΑΙ ΟΙ ΘΕΣΕΙΣ ΣΤΑΘΜΕΥΣΗΣ

Στο έργο βρέθηκε σήμερα κλιμάκιο μηχανικών των Τεχνικών Υπηρεσιών του Δήμου με επικεφαλής τον αρμόδιο Αντιδήμαρχο Βασίλη Κουτραφούρη, που εξέφρασε την αισιοδοξία του για το έργο, υπογραμμίζοντας ότι δεν θα μειωθούν οι θέσεις στάθμευσης, ο δρόμος θα εκσυγχρονιστεί, με μια σειρά “πράσινων” παρεμβάσεων, αποδίδοντας τελικά στους πολίτες – παράλληλα με τον εκσυγχρονισμό και την ενεργειακή αναβάθμιση του κτηρίου του Διοικητηρίου που βρίσκεται σε εξέλιξη από την Περιφέρεια – μια συνολικά αναβαθμισμένη περιοχή.

 

LOGO ΤΑΜΕΙΟ ΑΝΑΚΑΜΨΗΣ 1

 

ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΣΧΟΛΙΑ

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Πρόσκληση συνεδρίασης Δημοτικής Επιτροπής Δήμου Τρίπολης (26/6/2024)

Την Τετάρτη (26/6/2024) στις 12.00, θα διεξαχθεί συνεδρίαση της Δημοτικής Επιτροπής. Διαβάστε την πρόσκληση της συνεδρίασης, ΕΔΩ.

Πρόσκληση συνεδρίασης Δημοτικής Κοινότητας Τρίπολης (26/6/2024)

ΠΡΟΣΚΛΗΣΗ Σας καλούμε την 26η Ιουνίου 2024, ημέρα Τετάρτη και ώρα 19:00, να προσέλθετε στην αίθουσα συνεδριάσεων του Δημαρχείου Τρίπολης (1ος όροφος), Λαγοπάτη & Αταλάντης), σε τακτική συνεδρίαση του Συμβουλίου της Δημοτικής Κοινότητας Τρίπολης, για τη συζήτηση και λήψη απόφασης στα πιο κάτω θέματα της ημερήσιας διάταξης: Χορήγηση έγκρισης άδειας λειτουργίας μουσικής με παρατεταμένο ωράριο σε

«Αετοί Γορτυνίας»: Επιτυχημένη εκδήλωση για την δωρεά μυελού των οστών

Με μεγάλη επιτυχία πραγματοποιήθηκε από τον Αθλητικό Πολιτιστικό Σύλλογο «Αετοί Γορτυνίας» η δράση ενημέρωσης και ευαισθητοποίησης για την προαγωγή της δωρεάς μυελού των οστών, στο πλαίσιο του 10ου Τουρνουά Πολεμικών Τεχνών, το Σάββατο 22 Ιουνίου, στο Θέατρο Δημητσάνας «ΜΙΚΗΣ ΘΕΟΔΩΡΑΚΗΣ». Η σημαντική πρωτοβουλία διοργανώθηκε σε συνεργασία με το Κέντρο Ενημέρωσης και Προσέλκυσης Εθελοντών Δοτών Μυελού των

Υψηλός ο κίνδυνος πυρκαγιάς (κατηγορία 3) αύριο Δευτέρα 24 Ιουνίου 2024

Σύμφωνα με το Χάρτη Πρόβλεψης Κινδύνου, που εκδίδει η Γενική Γραμματεία Πολιτικής Προστασίας (www.civilprotection.gr), για αύριο Δευτέρα 24 Ιουνίου 2024, προβλέπεται υψηλός κίνδυνος πυρκαγιάς (κατηγορία κινδύνου 3), μεταξύ άλλων, για τη Μεσσηνία. Οι υπηρεσίες του Δήμου Καλαμάτας, παραμένουν σε αυξημένη ετοιμότητα πολιτικής προστασίας προκειμένου να αντιμετωπίσουν άμεσα τυχόν επεισόδια πυρκαγιών. Σε περίπτωση που αντιληφθούν πυρκαγιά

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Μετάβαση στο περιεχόμενο