Σε δημόσια Διαβούλευση η ΕΠΜ και το ΠΔ για την προστασία του Κυπαρισσιακού Κόλπου

Σε δη­μό­σια δι­α­βού­λευ­ση τέ­θη­κε σή­με­ρα Πα­ρα­σκευ­ή 8 Αυ­γού­στου η Ει­δι­κή Πε­ρι­βαλ­λον­τι­κή Με­λέ­τη (ΕΠΜ) και το συ­νημ­μέ­νο σε αυ­τήν σχέ­διο Προ­ε­δρι­κού Δι­α­τάγ­μα­τος για την προ­στα­σί­α των χερ­σαί­ων και θα­λάσ­σι­ων πε­ρι­ο­χών «G­R­2­3­3­0­0­05: Θί­νες και πα­ρα­λια­κό Δά­σος Ζα­χά­ρως, Στρο­φυ­λιά, Κα­κό­βα­τος», «G­R­2­3­3­0­0­08: Θα­λάσ­σια πε­ρι­ο­χή Κόλ­που Κυ­πα­ρισ­σί­ας: Α­κρ. Κα­τά­κο­λο-Κυ­πα­ρισ­σί­α» και «G­R­2­5­5­0­0­05: Θί­νες Κυ­πα­ρισ­σί­ας (Νε­ο­χώ­ρι-Κυ­πα­ρισ­σί­α)­».

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Σε δη­μό­σια δι­α­βού­λευ­ση τέ­θη­κε σή­με­ρα Πα­ρα­σκευ­ή 8 Αυ­γού­στου η Ει­δι­κή Πε­ρι­βαλ­λον­τι­κή Με­λέ­τη (ΕΠΜ) και το συ­νημ­μέ­νο σε αυ­τήν σχέ­διο Προ­ε­δρι­κού Δι­α­τάγ­μα­τος για την προ­στα­σί­α των χερ­σαί­ων και θα­λάσ­σι­ων πε­ρι­ο­χών «G­R­2­3­3­0­0­05: Θί­νες και πα­ρα­λια­κό Δά­σος Ζα­χά­ρως, Στρο­φυ­λιά, Κα­κό­βα­τος», «G­R­2­3­3­0­0­08: Θα­λάσ­σια πε­ρι­ο­χή Κόλ­που Κυ­πα­ρισ­σί­ας: Α­κρ. Κα­τά­κο­λο-Κυ­πα­ρισ­σί­α» και «G­R­2­5­5­0­0­05: Θί­νες Κυ­πα­ρισ­σί­ας (Νε­ο­χώ­ρι-Κυ­πα­ρισ­σί­α)­».

Με α­φορ­μή την α­νάρ­τη­ση της ΕΠΜ και του σχε­δί­ου ΠΔ σε δη­μό­σια δι­α­βού­λευ­ση, η Γε­νι­κή Γραμ­μα­τας Υ­ΠΕ­ΚΑ κα. Νάν­τια Γι­αν­να­κο­πού­λου προ­έ­βη στις α­κό­λου­θες δη­λώ­σεις:

“Πρω­ταρ­χι­κός σκο­πός μας εί­ναι η συν­το­νι­σμέ­νη και ε­νια­ία προ­στα­σί­α και δι­α­χεί­ρι­ση ο­λό­κλη­ρης της γε­ω­γρα­φι­κής πε­ρι­ο­χής των τρι­ών ΕΖΔ του Κυ­πα­ρισ­σια­κού Κόλ­που και των κοι­νών οι­κο­λο­γι­κών στοι­χεί­ων που α­παν­τών­ται σε αυ­τές, με ι­δι­αί­τε­ρη έμ­φα­ση στην προ­στα­σί­α της θα­λάσ­σιας χε­λώ­νας C­a­r­e­t­ta c­a­r­e­t­ta.

Με το προ­τει­νό­με­νο σχέ­διο ΠΔ στο­χεύ­ου­με στη θέ­σπι­ση ε­νός ε­νια­ίου θε­σμι­κού πλαι­σί­ου προ­στα­σί­ας της πε­ρι­ο­χής, που δι­α­κρί­νε­ται για την με­γά­λη βι­ο­λο­γι­κή, οι­κο­λο­γι­κή και κοι­νω­νι­κο­οι­κο­νο­μι­κή της α­ξί­α, λαμ­βά­νον­τας υ­πό­ψη την οι­κο­νο­μι­κή, κοι­νω­νι­κή, πο­λι­τι­στι­κή και εν γέ­νει την το­πι­κή και πε­ρι­φε­ρεια­κή βι­ώ­σι­μη α­νά­πτυ­ξη.”

spot_img

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Εκδηλώσεις τιμής και μνήμης για τη Γενοκτονία των Ποντίων στην Περιφέρεια Πελοποννήσου την Κυριακή 24 Μαΐου

H Περιφέρεια Πελοποννήσου τιμά την Ημέρα Μνήμης της Γενοκτονίας των Ελλήνων του Πόντου, την Κυριακή 24 Μαΐου 2026, διοργανώνοντας επετειακές εκδηλώσεις σε κάθε πρωτεύουσα των Περιφερειακών Ενοτήτων της. Οι εκδηλώσεις αποσκοπούν στη διατήρηση της ιστορικής μνήμης και στην απόδοση φόρου τιμής στα 353.000 θύματα της Ποντιακής Γενοκτονίας, αναδεικνύοντας τον πολιτισμό, την αντοχή και την ιστορική

Αναστάσιος Αδαμόπουλος: Η ανάπτυξη χρειάζεται ισορροπία, κανόνες και ουσιαστικό σεβασμό στο περιβάλλον και τις τοπικές κοινωνίες

Τη θέση της Περιφέρειας Πελοποννήσου υπέρ μιας ισορροπημένης και αυστηρά ρυθμισμένης αξιοποίησης των ενεργειακών πόρων της χώρας ανέπτυξε ο Αντιπεριφερειάρχης Περιβάλλοντος και Κυκλικής Οικονομίας Αναστάσιος Αδαμόπουλος, κατά τη συμμετοχή του σε πάνελ στο 14ο Regional Growth Conference 2026 με αντικείμενο τις προοπτικές αξιοποίησης υδρογονανθράκων και τη σύνδεσή τους με την περιφερειακή ανάπτυξη. Ο κ. Αδαμόπουλος

Ενημέρωση για επιδοτούμενες δράσεις Μελισσοκομίας έτους 2026

Η Δ/νση Αγροτικής Οικονομίας & Κτηνιατρικής ΠΕ Μεσσηνίας ενημερώνει τους μελισσοκόμους της περιοχής ευθύνης της ότι έχει ξεκινήσει για το έτος 2026 η υποβολή των αιτήσεων για συμμετοχή στις παρακάτω δράσεις: «Εξοπλισμός για τη διευκόλυνση των μετακινήσεων», (Φ.Ε.Κ.: 3277/Β/17-05-2023), όπως έχει τροποποιηθεί και ισχύει. «Οικονομική στήριξη της νομαδικής μελισσοκομίας», (Φ.Ε.Κ.: 3273/Β/17-05-2023) όπως έχει τροποποιηθεί και

ΔΗΜΟΦΙΛΗ