Σε δημόσια Διαβούλευση η ΕΠΜ και το ΠΔ για την προστασία του Κυπαρισσιακού Κόλπου

Σε δη­μό­σια δι­α­βού­λευ­ση τέ­θη­κε σή­με­ρα Πα­ρα­σκευ­ή 8 Αυ­γού­στου η Ει­δι­κή Πε­ρι­βαλ­λον­τι­κή Με­λέ­τη (ΕΠΜ) και το συ­νημ­μέ­νο σε αυ­τήν σχέ­διο Προ­ε­δρι­κού Δι­α­τάγ­μα­τος για την προ­στα­σί­α των χερ­σαί­ων και θα­λάσ­σι­ων πε­ρι­ο­χών «G­R­2­3­3­0­0­05: Θί­νες και πα­ρα­λια­κό Δά­σος Ζα­χά­ρως, Στρο­φυ­λιά, Κα­κό­βα­τος», «G­R­2­3­3­0­0­08: Θα­λάσ­σια πε­ρι­ο­χή Κόλ­που Κυ­πα­ρισ­σί­ας: Α­κρ. Κα­τά­κο­λο-Κυ­πα­ρισ­σί­α» και «G­R­2­5­5­0­0­05: Θί­νες Κυ­πα­ρισ­σί­ας (Νε­ο­χώ­ρι-Κυ­πα­ρισ­σί­α)­».

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Σε δη­μό­σια δι­α­βού­λευ­ση τέ­θη­κε σή­με­ρα Πα­ρα­σκευ­ή 8 Αυ­γού­στου η Ει­δι­κή Πε­ρι­βαλ­λον­τι­κή Με­λέ­τη (ΕΠΜ) και το συ­νημ­μέ­νο σε αυ­τήν σχέ­διο Προ­ε­δρι­κού Δι­α­τάγ­μα­τος για την προ­στα­σί­α των χερ­σαί­ων και θα­λάσ­σι­ων πε­ρι­ο­χών «G­R­2­3­3­0­0­05: Θί­νες και πα­ρα­λια­κό Δά­σος Ζα­χά­ρως, Στρο­φυ­λιά, Κα­κό­βα­τος», «G­R­2­3­3­0­0­08: Θα­λάσ­σια πε­ρι­ο­χή Κόλ­που Κυ­πα­ρισ­σί­ας: Α­κρ. Κα­τά­κο­λο-Κυ­πα­ρισ­σί­α» και «G­R­2­5­5­0­0­05: Θί­νες Κυ­πα­ρισ­σί­ας (Νε­ο­χώ­ρι-Κυ­πα­ρισ­σί­α)­».

Με α­φορ­μή την α­νάρ­τη­ση της ΕΠΜ και του σχε­δί­ου ΠΔ σε δη­μό­σια δι­α­βού­λευ­ση, η Γε­νι­κή Γραμ­μα­τας Υ­ΠΕ­ΚΑ κα. Νάν­τια Γι­αν­να­κο­πού­λου προ­έ­βη στις α­κό­λου­θες δη­λώ­σεις:

“Πρω­ταρ­χι­κός σκο­πός μας εί­ναι η συν­το­νι­σμέ­νη και ε­νια­ία προ­στα­σί­α και δι­α­χεί­ρι­ση ο­λό­κλη­ρης της γε­ω­γρα­φι­κής πε­ρι­ο­χής των τρι­ών ΕΖΔ του Κυ­πα­ρισ­σια­κού Κόλ­που και των κοι­νών οι­κο­λο­γι­κών στοι­χεί­ων που α­παν­τών­ται σε αυ­τές, με ι­δι­αί­τε­ρη έμ­φα­ση στην προ­στα­σί­α της θα­λάσ­σιας χε­λώ­νας C­a­r­e­t­ta c­a­r­e­t­ta.

Με το προ­τει­νό­με­νο σχέ­διο ΠΔ στο­χεύ­ου­με στη θέ­σπι­ση ε­νός ε­νια­ίου θε­σμι­κού πλαι­σί­ου προ­στα­σί­ας της πε­ρι­ο­χής, που δι­α­κρί­νε­ται για την με­γά­λη βι­ο­λο­γι­κή, οι­κο­λο­γι­κή και κοι­νω­νι­κο­οι­κο­νο­μι­κή της α­ξί­α, λαμ­βά­νον­τας υ­πό­ψη την οι­κο­νο­μι­κή, κοι­νω­νι­κή, πο­λι­τι­στι­κή και εν γέ­νει την το­πι­κή και πε­ρι­φε­ρεια­κή βι­ώ­σι­μη α­νά­πτυ­ξη.”

spot_img

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Σε τροχιά αναδιαμόρφωσης ο περιβάλλων χώρος του Νηπιαγωγείου & Δημοτικού Σχολείου Αγίου Ιωάννη Σπάρτης

Σε τροχιά αναδιαμόρφωσης ο περιβάλλων χώρος του Νηπιαγωγείου & Δημοτικού Σχολείου Αγίου Ιωάννη Σπάρτης – Υπογράφτηκε η σύμβαση από την ΚΤΥΠ Α.Ε.

lia Forum 2026 – Σε τρεις ημέρες ανοίγει τις πόρτες του το αναπτυξιακό συνέδριο της Ηλείας

Το Ilia Forum 2026, που θα πραγματοποιηθεί στις 5 και 6 Ιουνίου στο Πύργο Ηλείας, θα συγκεντρώσει κορυφαίους ομιλητές και εκπροσώπους της πολιτικής, επιχειρηματικής και ακαδημαϊκής κοινότητας, εστιάζοντας στην επιχειρηματικότητα, τον τουρισμό, την καινοτομία και τον πολιτισμό. Με δωρεάν συμμετοχή και διαδικτυακή παρακολούθηση, το συνέδριο φιλοδοξεί να γίνει μία σημαντική πλατφόρμα διαλόγου για το μέλλον της περιοχής, καλύπτοντας επτά θεματικές ενότητες που αφορούν την ανάπτυξη της Ηλείας.

Νέα έργα 3,7 εκατ. ευρώ για υποδομές, αντιπλημμυρική προστασία και αναβάθμιση των τοπικών κοινωνιών από την Περιφέρεια Πελοποννήσου

Με παρεμβάσεις που αγγίζουν την καθημερινότητα των πολιτών, ενισχύουν την ασφάλεια των υποδομών και βελτιώνουν την εικόνα και τη λειτουργικότητα των τοπικών κοινωνιών, η Περιφέρεια Πελοποννήσου συνεχίζει σταθερά τον σχεδιασμό και την υλοποίηση έργων σε όλες τις Περιφερειακές Ενότητες. Κατά την πρόσφατη συνεδρίαση της Περιφερειακής Επιτροπής, εγκρίθηκαν σημαντικά έργα συνολικού προϋπολογισμού άνω των 3,7 εκατ.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ