Σε δημόσια Διαβούλευση η ΕΠΜ και το ΠΔ για την προστασία του Κυπαρισσιακού Κόλπου

Σε δη­μό­σια δι­α­βού­λευ­ση τέ­θη­κε σή­με­ρα Πα­ρα­σκευ­ή 8 Αυ­γού­στου η Ει­δι­κή Πε­ρι­βαλ­λον­τι­κή Με­λέ­τη (ΕΠΜ) και το συ­νημ­μέ­νο σε αυ­τήν σχέ­διο Προ­ε­δρι­κού Δι­α­τάγ­μα­τος για την προ­στα­σί­α των χερ­σαί­ων και θα­λάσ­σι­ων πε­ρι­ο­χών «G­R­2­3­3­0­0­05: Θί­νες και πα­ρα­λια­κό Δά­σος Ζα­χά­ρως, Στρο­φυ­λιά, Κα­κό­βα­τος», «G­R­2­3­3­0­0­08: Θα­λάσ­σια πε­ρι­ο­χή Κόλ­που Κυ­πα­ρισ­σί­ας: Α­κρ. Κα­τά­κο­λο-Κυ­πα­ρισ­σί­α» και «G­R­2­5­5­0­0­05: Θί­νες Κυ­πα­ρισ­σί­ας (Νε­ο­χώ­ρι-Κυ­πα­ρισ­σί­α)­».

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Σε δη­μό­σια δι­α­βού­λευ­ση τέ­θη­κε σή­με­ρα Πα­ρα­σκευ­ή 8 Αυ­γού­στου η Ει­δι­κή Πε­ρι­βαλ­λον­τι­κή Με­λέ­τη (ΕΠΜ) και το συ­νημ­μέ­νο σε αυ­τήν σχέ­διο Προ­ε­δρι­κού Δι­α­τάγ­μα­τος για την προ­στα­σί­α των χερ­σαί­ων και θα­λάσ­σι­ων πε­ρι­ο­χών «G­R­2­3­3­0­0­05: Θί­νες και πα­ρα­λια­κό Δά­σος Ζα­χά­ρως, Στρο­φυ­λιά, Κα­κό­βα­τος», «G­R­2­3­3­0­0­08: Θα­λάσ­σια πε­ρι­ο­χή Κόλ­που Κυ­πα­ρισ­σί­ας: Α­κρ. Κα­τά­κο­λο-Κυ­πα­ρισ­σί­α» και «G­R­2­5­5­0­0­05: Θί­νες Κυ­πα­ρισ­σί­ας (Νε­ο­χώ­ρι-Κυ­πα­ρισ­σί­α)­».

Με α­φορ­μή την α­νάρ­τη­ση της ΕΠΜ και του σχε­δί­ου ΠΔ σε δη­μό­σια δι­α­βού­λευ­ση, η Γε­νι­κή Γραμ­μα­τας Υ­ΠΕ­ΚΑ κα. Νάν­τια Γι­αν­να­κο­πού­λου προ­έ­βη στις α­κό­λου­θες δη­λώ­σεις:

“Πρω­ταρ­χι­κός σκο­πός μας εί­ναι η συν­το­νι­σμέ­νη και ε­νια­ία προ­στα­σί­α και δι­α­χεί­ρι­ση ο­λό­κλη­ρης της γε­ω­γρα­φι­κής πε­ρι­ο­χής των τρι­ών ΕΖΔ του Κυ­πα­ρισ­σια­κού Κόλ­που και των κοι­νών οι­κο­λο­γι­κών στοι­χεί­ων που α­παν­τών­ται σε αυ­τές, με ι­δι­αί­τε­ρη έμ­φα­ση στην προ­στα­σί­α της θα­λάσ­σιας χε­λώ­νας C­a­r­e­t­ta c­a­r­e­t­ta.

Με το προ­τει­νό­με­νο σχέ­διο ΠΔ στο­χεύ­ου­με στη θέ­σπι­ση ε­νός ε­νια­ίου θε­σμι­κού πλαι­σί­ου προ­στα­σί­ας της πε­ρι­ο­χής, που δι­α­κρί­νε­ται για την με­γά­λη βι­ο­λο­γι­κή, οι­κο­λο­γι­κή και κοι­νω­νι­κο­οι­κο­νο­μι­κή της α­ξί­α, λαμ­βά­νον­τας υ­πό­ψη την οι­κο­νο­μι­κή, κοι­νω­νι­κή, πο­λι­τι­στι­κή και εν γέ­νει την το­πι­κή και πε­ρι­φε­ρεια­κή βι­ώ­σι­μη α­νά­πτυ­ξη.”

spot_img
spot_img

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

00:01:38

Μεγαλόπολη: Θεατρική παράσταση «Ελένη» του Ευριπίδη σε σκηνοθεσία της Γιούλη Ηλιοπούλου

Η τραγωδία «Ελένη» του Ευριπίδη παρουσιάστηκε στη Μεγαλόπολη, σε μια θεατρική παραγωγή που φέρει τη σκηνοθετική υπογραφή της Γιούλης Ηλιοπούλου. Η παράσταση εντάσσεται στο πλαίσιο των καλλιτεχνικών δράσεων που φιλοξενούνται στην περιοχή, προσφέροντας στο κοινό μια προσέγγιση του ευριπιδείου έργου, τ

Δείτε ζωντανά: Τακτική Συνεδρίαση Δ.Σ. Μεγαλόπολης – Δευτέρα 10 Αυγούστου 2026

Τακτική συνεδρίαση (δια ζώσης) Δευτέρα 10 Αυγούστου 2026 ώρα 20:00

Υπεγράφη η σύμβαση 1 εκατ. ευρώ για την προστασία από πτώσεις βράχων στα Λαγκάδια από την Περιφέρεια Πελοποννήσου

Υπεγράφη τη Δευτέρα 10 Αυγούστου 2026, στην έδρα της Περιφέρειας Πελοποννήσου στην Τρίπολη, η σύμβαση για το έργο «Άρση επικινδυνότητας και λήψη μέτρων προστασίας από πτώσεις βράχων στην Εθνική Οδό Τριπόλεως – Πύργου (Τ.Κ. Λαγκαδίων)», προϋπολογισμού 1.000.000 ευρώ. Η παρέμβαση αφορά ένα ιδιαίτερα κρίσιμο τμήμα της Εθνικής Οδού Τρίπολης – Πύργου και αποσκοπεί στην αντιμετώπιση

Η Περιφέρεια Πελοποννήσου χρηματοδοτεί την ψηφιακή αναβάθμιση της Δημοτικής Πινακοθήκης Καλαμάτας | Δημήτρης Πτωχός: Επενδύουμε σε έναν πολιτισμό ανοιχτό και προσβάσιμο σε όλους

Μια σημαντική παρέμβαση για την ανάδειξη και την ψηφιακή προβολή της πολιτιστικής κληρονομιάς της Καλαμάτας προχωρά μέσα από το Πρόγραμμα «Πελοπόννησος 2021–2027», μετά την υπογραφή από τον Περιφερειάρχη Πελοποννήσου Δημήτρη Πτωχό της απόφασης ένταξης της πράξης «Ψηφιακή Δημοτική Πινακοθήκη Δήμου Καλαμάτας», συνολικής δημόσιας δαπάνης 349.898,24 ευρώ. Η πράξη, με δικαιούχο τον Δήμο Καλαμάτας, αφορά τη