Σε δημόσια Διαβούλευση η ΕΠΜ και το ΠΔ για την προστασία του Κυπαρισσιακού Κόλπου

Σε δη­μό­σια δι­α­βού­λευ­ση τέ­θη­κε σή­με­ρα Πα­ρα­σκευ­ή 8 Αυ­γού­στου η Ει­δι­κή Πε­ρι­βαλ­λον­τι­κή Με­λέ­τη (ΕΠΜ) και το συ­νημ­μέ­νο σε αυ­τήν σχέ­διο Προ­ε­δρι­κού Δι­α­τάγ­μα­τος για την προ­στα­σί­α των χερ­σαί­ων και θα­λάσ­σι­ων πε­ρι­ο­χών «G­R­2­3­3­0­0­05: Θί­νες και πα­ρα­λια­κό Δά­σος Ζα­χά­ρως, Στρο­φυ­λιά, Κα­κό­βα­τος», «G­R­2­3­3­0­0­08: Θα­λάσ­σια πε­ρι­ο­χή Κόλ­που Κυ­πα­ρισ­σί­ας: Α­κρ. Κα­τά­κο­λο-Κυ­πα­ρισ­σί­α» και «G­R­2­5­5­0­0­05: Θί­νες Κυ­πα­ρισ­σί­ας (Νε­ο­χώ­ρι-Κυ­πα­ρισ­σί­α)­».

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Σε δη­μό­σια δι­α­βού­λευ­ση τέ­θη­κε σή­με­ρα Πα­ρα­σκευ­ή 8 Αυ­γού­στου η Ει­δι­κή Πε­ρι­βαλ­λον­τι­κή Με­λέ­τη (ΕΠΜ) και το συ­νημ­μέ­νο σε αυ­τήν σχέ­διο Προ­ε­δρι­κού Δι­α­τάγ­μα­τος για την προ­στα­σί­α των χερ­σαί­ων και θα­λάσ­σι­ων πε­ρι­ο­χών «G­R­2­3­3­0­0­05: Θί­νες και πα­ρα­λια­κό Δά­σος Ζα­χά­ρως, Στρο­φυ­λιά, Κα­κό­βα­τος», «G­R­2­3­3­0­0­08: Θα­λάσ­σια πε­ρι­ο­χή Κόλ­που Κυ­πα­ρισ­σί­ας: Α­κρ. Κα­τά­κο­λο-Κυ­πα­ρισ­σί­α» και «G­R­2­5­5­0­0­05: Θί­νες Κυ­πα­ρισ­σί­ας (Νε­ο­χώ­ρι-Κυ­πα­ρισ­σί­α)­».

Με α­φορ­μή την α­νάρ­τη­ση της ΕΠΜ και του σχε­δί­ου ΠΔ σε δη­μό­σια δι­α­βού­λευ­ση, η Γε­νι­κή Γραμ­μα­τας Υ­ΠΕ­ΚΑ κα. Νάν­τια Γι­αν­να­κο­πού­λου προ­έ­βη στις α­κό­λου­θες δη­λώ­σεις:

“Πρω­ταρ­χι­κός σκο­πός μας εί­ναι η συν­το­νι­σμέ­νη και ε­νια­ία προ­στα­σί­α και δι­α­χεί­ρι­ση ο­λό­κλη­ρης της γε­ω­γρα­φι­κής πε­ρι­ο­χής των τρι­ών ΕΖΔ του Κυ­πα­ρισ­σια­κού Κόλ­που και των κοι­νών οι­κο­λο­γι­κών στοι­χεί­ων που α­παν­τών­ται σε αυ­τές, με ι­δι­αί­τε­ρη έμ­φα­ση στην προ­στα­σί­α της θα­λάσ­σιας χε­λώ­νας C­a­r­e­t­ta c­a­r­e­t­ta.

Με το προ­τει­νό­με­νο σχέ­διο ΠΔ στο­χεύ­ου­με στη θέ­σπι­ση ε­νός ε­νια­ίου θε­σμι­κού πλαι­σί­ου προ­στα­σί­ας της πε­ρι­ο­χής, που δι­α­κρί­νε­ται για την με­γά­λη βι­ο­λο­γι­κή, οι­κο­λο­γι­κή και κοι­νω­νι­κο­οι­κο­νο­μι­κή της α­ξί­α, λαμ­βά­νον­τας υ­πό­ψη την οι­κο­νο­μι­κή, κοι­νω­νι­κή, πο­λι­τι­στι­κή και εν γέ­νει την το­πι­κή και πε­ρι­φε­ρεια­κή βι­ώ­σι­μη α­νά­πτυ­ξη.”

spot_img

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Διαβάσαμε: «Η Γλώσσα των Δράκων» από την S. F. Williamson

Ο λαός δεν θα έπρεπε να φοβάται τις πρωθυπουργούς...

Επιμελητήριο Αρκαδίας: Στήριξη Δράσεων με Οδηγό την Τοπική Ανάπτυξη και Εξωστρέφεια

Με σταθερό προσανατολισμό στην τόνωση της τοπικής οικονομίας και της εξωστρέφειας, το Επιμελητήριο Αρκαδίας συνεχίζει να στηρίζει έμπρακτα δράσεις και πρωτοβουλίες που προβάλλουν την ευρύτερη περιοχή. Χτίζοντας γέφυρες ανάμεσα στην επιχειρηματικότητα και τον αθλητισμό, την εκπαίδευση, τον πολιτισμό και τον τουρισμό, συμβάλλει ουσιαστικά στην αναπτυξιακή προοπτική του νομού. Στο πλαίσιο αυτό, οι διοργανώσεις «Megalopolis Gravel Classic

Τα σχολεία του Δήμου Λουτρακίου Περαχώρας Αγίων Θεοδώρων γιορτάζουν την ανακύκλωση!

Εκδήλωση βράβευσης για τον Σχολικό Μαραθώνιο Ανακύκλωσης 2025-2026 Ο Δήμος Λουτρακίου – Περαχώρας – Αγίων Θεοδώρων διοργανώνει εκδήλωση βράβευσης των σχολείων που συμμετείχαν στον Σχολικό Μαραθώνιο Ανακύκλωσης 2025-2026, το Σάββατο 23 Μαΐου 2026 και ώρα 11:00 στην Πλατεία Κρήνης (έμπροσθεν του δημοτικού κτιρίου Beau Rivage) στο Λουτράκι. Η εκδήλωση θα περιλαμβάνει εκπαιδευτικές και ψυχαγωγικές δραστηριότητες

Δράση ενδυνάμωσης για μητέρες και οικογένειες στην Τρίπολη από την Περιφέρεια Πελοποννήσου

Με ιδιαίτερη επιτυχία ολοκληρώθηκε η δράση «Γιορτή Μητέρας & Οικογένειας – Το ταξίδι της γονεϊκότητας», η οποία διοργανώθηκε από τη Γενική Διεύθυνση Δημόσιας Υγείας και Κοινωνικής Μέριμνας της Περιφέρειας Πελοποννήσου, δια της Διεύθυνσης Κοινωνικής Μέριμνας, σε συνεργασία με το Περιφερειακό Παρατηρητήριο Κοινωνικής Ένταξης Περιφέρειας Πελοποννήσου. Η εκδήλωση πραγματοποιήθηκε την Παρασκευή 15 Μαΐου 2026, στην Τρίπολη

ΔΗΜΟΦΙΛΗ