Ιανουαρίου 21, 2021

Χωρίς φαγητό, χωρίς φάρμακα, και χωρίς ασθενοφόρο στο Νοσοκομείο Σπάρτης

Ο Πάνος Καράμπελας καταγγέλλει το Νοσοκομείο της Σπάρτης, γιατί μετά το εξιτήριο που πήρε ο πατέρας του ανακοίνωσαν ότι δεν υπάρχει ασθενοφόρο για την μεταφορά σε χωρίο μόλις 12χλμ από την Σπάρτη.

Σε απόγνωση και μεγάλη πικρία μιλά στη κάμερα και λέει: “Πήραμε εξιτήριο από τις 2 το μεσημέρι μετά από 12 ημέρες νοσηλείας και η ώρα είναι 8 το βράδυ και δεν έχει βρεθεί ακόμα ασθενοφόρο να μεταφέρει τον πατέρα μου στο σπίτι.

Δεν υπάρχει στις λίστες , δεν του έφεραν φαγητό, δεν έχει πάρει τα φάρμακά του. 32 ολόκληρα χρόνια πλήρωνε ασφάλεια και τώρα το ελληνικό κράτος δεν μπορεί να του παρέχει την μεταφορά στο σπίτι του στα 88 χρόνια. Ποιος είναι υπεύθυνος αν πάθει κάτι σήμερα το βράδυ που θα μείνει μέσα στο νοσοκομείο? ( γιατί μάλλον για αύριο θα γίνει η μεταφορά με ασθενοφόρο).»

Η μεγάλη έλλειψη προσωπικού και στην συγκεκριμένη περίπτωση πληρωμάτων στο ΕΚΑΒ , κάνει τους Λάκωνες να νιώθουν για άλλη μια φορά ανασφαλείς .Το νοσοκομείο της Σπάρτης εξυπηρετεί σχεδόν όλο το νομό. Οι υπεράνθρωπες προσπάθειες του προσωπικού είναι αυτές που το κρατούν σε ένα καλό επίπεδο. Η πολιτεία όμως είναι αυτή που θα πρέπει να σκύψει πάνω από της υγειονομικές μονάδες όχι μόνο με εξοπλισμό αλλά με προσωπικό για να αναβαθμιστούν οι υπηρεσίες που παρέχονται στον πολίτη.

Οι βουλευτές και οι παράγοντες του νομού πρέπει να πιέσουν για άλλη μια φορά το υπουργείο υγείας.

Αλήθεια είναι ότι μετά την παραίτηση του διοικητή του νοσοκομείου η θέση είναι κενή, αλλά δυστυχώς δεν είναι ή μόνη θέση κενή , τα κενά είναι πολλά όπως υγειονομικό προσωπικό, γιατροί , τραυματιοφορείς , αλλά και πληρώματα ΕΚΑΒ .

Προσθήκη σχολίου

Εγγραφείτε και διαβάστε τις σημαντικότερες ειδήσεις

fb yt
insta twiter

logofootermedia