Νομοθετική ρύθμιση για τα πρόστιμα των καταστημάτων που βρίσκονται στη Χερσαία Ζώνη Λιμένος της παραλίας Λουτρακίου

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Ο Δήμος Λουτρακίου – Περαχώρας – Αγίων Θεοδώρων και το Δημοτικό Λιμενικό Ταμείο Λουτρακίου – Περαχώρας, ύστερα από συνεχείς, επίμονες και συντονισμένες προσπάθειες που κατέβαλε για τρία συνεχόμενα έτη προσωπικά ο Πρόεδρος Γεώργιος Ρουμελιώτης, διεκδικήσαμε και πετύχαμε την έκδοση νομοθετικής ρύθμισης για τα πρόστιμα των καταστημάτων που βρίσκονται στη Χερσαία Ζώνη Λιμένος της παραλίας Λουτρακίου.

Στην πορεία της προσπάθειας του, ο Πρόεδρος είχε την αμέριστη συμπαράσταση του Δημάρχου Γεώργιου Αλκ. Γκιώνη.

Όπως αναφέρεται χαρακτηριστικά στο Άρθρο 246 του Νόμου 4610/2019 (ΦΕΚ 70/Α/7-5-2019):

Στην παράγραφο 4 του άρθρου 96 του ν. 4504/2017 (Α΄ 184), προστίθεται περίπτωση γ΄ ως εξής: «γ) Η καθαίρεση των κατασκευών που υλοποιήθηκαν χωρίς άδεια ή καθ’ υπέρβαση αυτής, εντός της αποκλειστικής προθεσμίας του πρώτου εδαφίου της παραγράφου 3 του παρόντος άρθρου, καθώς και η έκδοση νόμιμης οικοδομικής άδειας για το σύνολο κάθε κατασκευής εντός της αυτής προθεσμίας, επιφέρουν τη διαγραφή των προστίμων που επιβλήθηκαν για την ανέγερση ή τη χρήση τους εφόσον το άθροισμά τους δεν υπερβαίνει το ποσό των 10.000 ευρώ, μη συνυπολογιζομένων τόκων και προσαυξήσεων και τη μείωσή τους κατά ποσοστό 80% εφόσον το άθροισμά τους δεν υπερβαίνει το ποσό των 30.000 ευρώ μη συνυπολογιζομένων τόκων και προσαυξήσεων.»“.

Με τη νομοθετική ρύθμιση επιλύουμε ένα ακόμη ζήτημα που αφορά στις κατασκευές των καταστημάτων και εντάσσονται στο υποέργο της Πράξης “Ανάπλαση του Παραλιακού μετώπου της Χερσαίας Ζώνης Λιμένος Λουτρακίου” προϋπολογισμού 4.820.448,03€.

Πρόκειται για ένα έργο της δημοτικής Αρχής Γεωργίου Αλκ. Γκιώνη και αισθανόμαστε την υποχρέωση να ευχαριστήσουμε τον Γ.Γ. του Υπουργείου Ναυτιλίας κ.Χρήστο Λαμπρίδη και τη Νομική του σύμβουλο κ.Ελένη Ευαγγελοπούλου για την υλοποίηση ενός δίκαιου αιτήματος για το Λουτράκι.

ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΣΧΟΛΙΑ

- Advertisment -

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Λευτέρης Πετρούνιας: Πρωταθλητής Ευρώπης για έβδομη φορά στους κρίκους

Ο «χρυσός» Έλληνας Ολυμπιονίκης Λευτέρης Πετρούνιας, απόψε (Παρασκευή 26/4)...

Πασχαλινό Φιλανθρωπικό Παζάρι από την Μονή Καλτεζών

Μετά χαράς ανακοινώνεται ότι η Ιερά μας Μονή θα...

Η ανακοίνωση της ΕΛ.ΑΣ. για το περιστατικό με τον Πρύτανη του Πανεπιστημίου Πατρών

Σχετικά με δημοσιεύματα που αναφέρονται σε περιστατικό με τον...

Πρόγραμμα λειτουργίας μουσείων Λεωνιδίου και Κοσμά κατά τις ημέρες του Πάσχα

Πρόγραμμα λειτουργίας μουσείων Λεωνιδίου και Κοσμά κατά τις ημέρες...

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Μετάβαση στο περιεχόμενο