"Αίπυτος - Καταγραφές και μαρτυρίες" Τιμητική εκδήλωση για τον εκδότη Σπύρο Μιχόπουλο | Μουσείο Περιβάλλοντος Στυμφαλίας 18/11/18

Το Πολιτιστικό Ίδρυμα Ομίλου Πειραιώς (ΠΙΟΠ), με αφορμή την αξιόλογη επιστημονική περιοδική έκδοση «Αίπυτος, το περιοδικό της Στυμφαλίας και του Φενεού», πραγματοποιεί τιμητική εκδήλωση για τον εκδότη του, Σπύρο Μιχόπουλο, την Κυριακή 18 Νοεμβρίου, (ώρες 11:30-13:30), στο Μουσείο Περιβάλλοντος Στυμφαλίας.

Από το 1993, το περιοδικό «Αίπυτος», συγκέντρωσε και δημιούργησε ένα εξαιρετικό αρχείο με αναφορές για τις περιοχές Στυμφαλίας και Φενεού.

Το περιοδικό, σύμφωνα με τον εκδότη του, «…βαπτίστηκε Αίπυτος από την αναφορά στην Ιλιάδα Αιπύτιον παρά τύμβον, ονομασία που έγινε θρύλος και έμεινε ζωντανή ως τις μέρες μας.

Αιώνες τώρα ψάχνουν να βρουν τον κρυμμένο θησαυρό του, κάπου στις πλαγιές της Ζήριας που είναι θαμμένος κι αφού μέχρι τώρα δε βρέθηκε, τον κάναμε περιοδικό και ψάχνουμε για τον άλλο θησαυρό, της ιστορίας, του πολιτισμού και της ζωής του τόπου μας…»

Για τον κύριο Μιχόπουλο θα μιλήσουν η κυρία Αικατερίνη Καμηλάκη- Πολυμένου, Επιστημονικός Συνεργάτης Κέντρου Έρευνας Ελληνικής Λαογραφίας Ακαδημίας Αθηνών και η κυρία Μαρία Μέξια, Διευθύντρια Ιστορικού Λαογραφικού Μουσείου Κορίνθου. Τη συζήτηση συντονίζει ο δημοσιογράφος Γιώργος Σταματόπουλος .

Η συμμετοχή στην εκδήλωση είναι δωρεάν.

mouseio perivalo stimfalias esoteriko

Απαραίτητη η δήλωση συμμετοχής στο τηλέφωνο 27470 22296 (καθημερινά, εκτός Τρίτης, 10:00-17:00).

Μουσείο Περιβάλλοντος Στυμφαλίας

200 16, Στυμφαλία Κορινθίας

Τ: 27470 22296| www.piop.gr

Τελευταία τροποποίηση στις Δευτέρα, 12 Νοεμβρίου 2018 15:59

Προσθήκη σχολίου

Make sure you enter the (*) required information where indicated.Basic HTML code is allowed.

logofootermedia