Η εορτή της Αγίας Φωτεινής της Σαμαρείτιδος στο Ναύπλιο (pics)

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Με κάθε λαμπρότητα και μεγαλοπρέπεια εορτάστηκε η μνήμη της Αγίας Φωτεινής της Σαμαρείτιδος της Ισαποστόλου, στην ομώνυμη ανδρική Μονή που είναι αφιερωμένη στην Αγία, στον λόφο της Ευαγγελίστριας στην Πρόνοια Ναυπλίου.

Στον πανηγυρικό  εσπερινό  που έγινε την παραμονή της εορτής Σάββατο 25 Φεβρουαρίου ,τέλεσε ο αρχιμανδρίτης Χρυσόστομος Μιχαλόπουλος ο οποίος κήρυξε τον θείο λόγο. Ανήμερα της εορτής τελέσθηκε αρχιερατική θεία λειτουργία χοροστατούντος του μητροπολίτη Αργολίδος Νεκτάριου, ο οποίος μίλησε για την Αγία Φωτεινή.

Να σημειωθεί πως κατά την διάρκεια των ακολουθιών είχε τεθεί προς προσκύνηση τεμάχιο του Ιερού λειψάνου της Αγίας . Ο ηγούμενος της Μονής αρχιμανδρίτης Χρυσόστομος Παπουλέσης , ευχαρίστησε τον Μητροπολίτη Αργολίδος που λάμπρυνε με την παρουσία του την εορτή καθώς και του ιερείς που τίμησαν την Αγία Φωτεινή. Στην αρχιερατική θεία λειτουργία παραβρέθηκε κι ο βουλευτής Αργολίδος Ανδριανός.

naupl2naupl4naupl5

Γράφτηκε απο τον/την Ευάγγελος Μπουγιώτης

 

ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΣΧΟΛΙΑ

spot_img
- Advertisment -spot_img

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Μοίρασε τρόφιμα το Κοινωνικό Παντοπωλείο Δ.Κορινθίων

Χθες Μ. Τετάρτη 1 Μαΐου το Κοινωνικό Παντοπωλείο του Δήμου Κορινθίων μοίρασε τρόφιμα, ελαιόλαδο και νωπό κοτόπουλο σε 115 οικογένειες, προσπαθώντας να ενισχύσει το γιορτινό τραπέζι αυτές τις Άγιες Ημέρες. Στόχος της Δημοτικής Αρχής είναι η αρωγή στις ευπαθείς οικογένειες να παρέχεται κάθε μήνα. Στόχο που θα καταβάλουμε κάθε προσπάθεια να επιτύχουμε. Καλή και ευλογημένη

Συλλήψεις σε Αρκαδία και Κορινθία για κροτίδες και αυτοσχέδια πυροτεχνήματα

Στη σύλληψη τριών ατόμων προχώρησε η αστυνομία σε Αρκαδία...

Εκτίμηση κόστους πασχαλινού τραπεζιού 2024 και σύγκριση με το αντίστοιχο περσινό

Το Ινστιτούτο Εμπορίου και Υπηρεσιών της Ελληνικής Συνομοσπονδίας Εμπορίου...

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Μετάβαση στο περιεχόμενο