Ψήφισμα του ΔΣ Δήμου Άργους Μυκηνών σχετικά με την δίωξη 19 μελών της «κίνησης ενάντια στους πλειστηριασμούς»

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Το Δημοτικό Συμβούλιο του Δήμου Άργους – Μυκηνών, κατά την συνεδρίασή του της 2 Οκτωβρίου 2017, εξέδωσε ΟΜΟΦΩΝΑ το παρακάτω ψήφισμα σχετικά με την δίωξη 19 μελών της «κίνησης ενάντια στους πλειστηριασμούς».

Το Δημοτικό Συμβούλιο του Δήμου Άργους – Μυκηνών καταδικάζει την προσαγωγή των μελών της «κίνησης ενάντια στους πλειστηριασμούς» μετά από κινητοποίησή τους έξω από Ειρηνοδικείο του Άργους το μεσημέρι 20ης Σεπτεμβρίου 2017 και είναι υπέρ κάθε ειρηνικής διαμαρτυρίας πολιτών. Συμπαρίσταται και είναι αλληλέγγυο προς τους διωκόμενους και δηλώνει ότι θα πρέπει άμεσα να τερματιστεί η δίωξη των πολιτών που υπερασπίστηκαν θύματα της κρίσης.

Οι διαδικασίες των πλειστηριασμών που αφορούν την πρώτη κατοικία και την επαγγελματική στέγη είναι άδικες, δημιουργούν κοινωνική κατακραυγή και οδηγούν στην καταστροφή και την απελπισία χιλιάδες συνάνθρωπους μας. Οι πολίτες της χώρας μας, οι οποίοι έχουν υποστεί τις βαριές συνέπειες της οικονομικής κρίσης σε καμία περίπτωση δεν ευθύνονται για την ένδεια στην οποία έχουν περιέλθει και βρίσκονται τώρα αντιμέτωποι με πλειστηριασμούς ακόμα και της πρώτης κατοικίας.

Ως εκλεγμένοι εκπρόσωποι των δημοτών του Δήμου μας στεκόμαστε δίπλα στους ανθρώπους που βρέθηκαν στη δυσχερή θέση αδυναμίας αποπληρωμής των χρεών τους, υποστηρίζουμε κάθε ειρηνική διαμαρτυρία ενάντια στους πλειστηριασμούς και προτείνουμε την αναστολή των πλειστηριασμών μέχρις ότου παρέλθει η σημερινή υφιστάμενη οικονομική κρίση για όσους συμπολίτες μας έχουν αποδεδειγμένα πληγεί από αυτήν (οικονομική κρίση).

Το παρόν ψήφισμα να επιδοθεί στον αρμόδιο εισαγγελέα από αντιπροσωπεία του Δημοτικού Συμβουλίου, η οποία θα αποτελείται από τα ακόλουθα μέλη του Δημοτικού Συμβουλίου:

α)Θεόδωρο Οικονόμου (Αντιδήμαρχο),

β)Δημήτριο Νικητόπουλο (Επικεφαλή της μείζονος αντιπολίτευσης) και

γ)Νικόλαο Χαρτοφύλλη (Επικεφαλή της ελάσσονος αντιπολίτευσης).

ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΣΧΟΛΙΑ

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Πέντε μετάλλια η Ελλάδα στο Ευρωπαϊκό Πρωτάθλημα άρσης βαρών

Καταπληκτικές ήταν η Μαρία Στρατουδάκη και η Εβίτα Καραθανάση...

Μελιτζάzz 2024 – Νόστος | Αναζητώντας και ανασύροντας μνήμες από την περιπλάνηση των Τσακώνων στον κόσμο

Νόστος – Η επιστροφή στην πατρίδα, ο επαναπατρισμός. Η ανησυχία και...

Νέες Ειδικότητες στη ΣΑΕΚ Τρίπολης

Οι Ειδικότητες του παράλληλου Μηχανογραφικού για τη Δημόσια ΣΑΕΚ...

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Μετάβαση στο περιεχόμενο