Η ομάδα EPAS του 1ο ΕΠΑ.Λ. ΑΡΓΟΥΣ στη συνάντηση με την Επίτροπο Συνοχής και Μεταρρυθμίσεων, Elisa Ferreira

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Η Επίτροπος Συνοχής και Μεταρρυθμίσεων, Elisa Ferreira επισκέφτηκε την Αθήνα, την Πάτρα και τη Μεγαλόπολη για να εκτιμήσει προσωπικά πώς υλοποιείται η Δίκαιη Ενεργειακή Μετάβαση.

Τριάντα μία (31) Περιφέρειες της Ευρωπαϊκής Ένωσης, δύο (02) από αυτές στην Ελλάδα – η Δυτική Μακεδονία και η Μεγαλόπολη Αρκαδίας – στήριζαν την οικονομία τους στην εξόρυξη λιγνίτη. Η Ευρωπαϊκή Ένωση τις βοηθά με  το Ταμείο Δίκαιης Μετάβασης να μεταβούν σε μια οικονομία μηδενικών (καθαρών) εκπομπών με τρόπο δίκαιο. 

Το Europe Direct Πελοποννήσου οργάνωσε το Σάββατο 23/03/2024 στο Δημαρχείο Τρίπολης συνάντηση ανάμεσα σε μαθητές Λυκείων της Περιφέρειας και την   κυρία Elisa Ferreira.

Η ομάδα EPAS  του σχολείου μας εκπροσωπήθηκε από τους μαθητές:  Σωτήρη Παναγόπουλο, Ζωή Στάρφα, Φίλιππο Καπετάνο, Σιμόνε Κάζατσιουκ, Διονύση Τζανάτο, Κώστα Μπέλμπα, Βασιλική Οικονόμου, Ειρήνη Κουγιά, Μαριάντα Μπεζάνη, Γιάννη Λυμπέρη, Φωτεινή Μαστοράκη, και τις καθηγήτριες: Βασιλική Σωτηροπούλου, Μαρία Ζιάκου, Μαρία Λαμπροπούλου. Στην οργάνωση και στον συντονισμό της δράσης συμμετείχε και η καθηγήτρια Αιμιλία Μορώνη.

Οι  Junior Ambassadors συμμετείχαν ενεργά στη συζήτηση διατυπώνοντας δύο ερωτήματα μέσω των εκπροσώπων τους Διονύση Τζανάτο και Ειρήνη Κουγιά:

  1. Αν μπορεί κάποιος οργανισμός οικονομικής στήριξης να βοηθήσει πραγματικά ώστε να πετύχουμε την μετάβαση στην πράσινη ενέργεια ενώ συνεχίζεται ο πόλεμος Ρωσίας – Ουκρανίας
  2. Με την οικονομική κρίση να επηρεάζει όλες τις ευρωπαϊκές χώρες οι γυναίκες για να καλύψουν ανάγκες της οικογένειας τους παραμελούν ακόμη και την υγεία τους Με ποιους τρόπους η Ευρωπαϊκή Ένωση μπορεί να βοηθήσει

Ευχαριστούμε το EuropeDirect Πελοποννήσου για την εξαιρετική διοργάνωση. Ήταν για όλους μας μια σημαντική εμπειρία.

Ευχαριστούμε τον Διευθυντή του σχολείου μας κύριο Νίκο Τσιπιανίτη για τη σταθερή υποστήριξή του σε δράσεις που προάγουν το σχολείο.

 

 

 

 

 

 

 

 

ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΣΧΟΛΙΑ

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Πάνω από 800 φυτά κάνναβης κατασχέθηκαν στην Καλαμάτα

Οι εμπεριστατωμένες έρευνες, οδήγησαν τους αστυνομικούς του Τμήματος Δίωξης...

Διαγωνισμός για τη σύναψη δημόσιας σύμβασης παροχής της υπηρεσίας ΝΑΥΑΓΟΣΩΣΤΙΚΗ ΚΑΛΥΨΗ ΑΚΤΩΝ ΤΟΥ ΔΗΜΟΥ ΚΟΡΙΝΘΙΩΝ – Ομάδα 1 της υπ΄ αριθ. 1/2024 (ορθή επανάληψη)...

Κάντε κλικ για να δείτε τα Στοιχεία Διαγωνισμού (Α/Α Συστήματος:   ) μέσω του http://www.promitheus.gov.gr/ Loading... Taking too long? Reload document | Open in new tab Download [162.00 B] Loading... Taking too long? Reload document | Open in new tab Download [162.00 B]     The post Διαγωνισμός για τη σύναψη δημόσιας σύμβασης παροχής της

Πανελλήνιες 2024: Πότε ξεκινούν – Όλο το πρόγραμμα των εξετάσεων

O χρόνος έχει αρχίσει να μετρά αντίστροφα για τις Πανελλαδικές Εξετάσεις...

Από το Ναύπλιο η αποφυλάκιση των 9 Αιγυπτίων που κατηγορούνται για το ναυάγιο της Πύλου

Από τις δικαστικές φυλακές Ναυπλίου που μεταφέρθηκαν με αστυνομική...

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Μετάβαση στο περιεχόμενο