ΑρχικήΑΡΚΑΔΙΑΔήμος Β. ΚυνουρίαςΜε επιτυχία ολοκληρώθηκαν οι Χριστουγεννιάτικες εκδηλώσεις που διοργάνωσε ο Σύλλογος «Ξένιος Κύνουρος»

Με επιτυχία ολοκληρώθηκαν οι Χριστουγεννιάτικες εκδηλώσεις που διοργάνωσε ο Σύλλογος «Ξένιος Κύνουρος»

Με επιτυχία ολοκληρώθηκαν οι Χριστουγεννιάτικες εκδηλώσεις που διοργάνωσε ο Σύλλογος μας «Ξένιος Κύνουρος», στις τοπικές κοινότητες του Δήμου Βόρειας Κυνουρίας.

Συγκεκριμένα, δημιουργήθηκαν Χριστουγεννιάτικα χωριά στο Παράλιο Άστρος, στον Πλάτανο και στα Άνω Δολιανά και περιελάμβαναν δράσεις, που αφορούσαν ως επί τω πλείστον τα παιδιά.

Οι εκδηλώσεις ξεκίνησαν, με την φωταγώγηση των Χριστουγεννιάτικων δέντρων, στις τοπικές κοινότητες που είχαν τοποθετηθεί τα Χριστουγεννιάτικα χωριά.

Η αρχή έγινε από το «Χριστουγεννιάτικο χωριό του Καρυοθραύστη» στο Παράλιο Άστρος, στις 22 Δεκεμβρίου, με την βραδιά να περιλαμβάνει μουσική, κεράσματα, πυροτεχνήματα και δραστηριότητες για τα παιδιά.

Σειρά είχε, το «Χριστουγεννιάτικο χωριό του Αϊ Βασίλη» στον Πλάτανο, στις 23 Δεκεμβρίου, όπου οι μικροί μας φίλοι είχαν την ευκαιρία να παίξουν πολλά παιχνίδια με την βοηθό του Αϊ Βασίλη, γράφοντας και γράμμα στον Άγιο, για τα δώρα που ήθελαν να τους φέρει την νέα χρονιά. Την ατμόσφαιρα «ζέστανε», η φωτιά με το υπέροχο οινόμελο που προσφέρθηκε στους φιλοξενούμενους, μαζί με πολλές γλυκές λιχουδιές.

Ακολούθησε το άναμμα του Χριστουγεννιάτικου δέντρου «στο χωριό των Ξωτικών», στα Άνω Δολιανά με τους φιλοξενούμενους, να έχουν την δυνατότητα να δοκιμάσουν το υπέροχο παραδοσιακό τσουκαλόκαυτο, τα σπιτικά μελομακάρονα και τους κουραμπιέδες, που είχαν ετοιμαστεί με αγάπη από τους κατοίκους του χωριού.

Αφού έγινε η φωταγώγηση των Χριστουγεννιάτικων δέντρων, ξεκίνησαν οι δράσεις, με σκοπό να κινητοποιήσουν το ενδιαφέρον των παιδιών (Πολιτιστικός Σύλλογος Άνω Δολιανών).

Οι δράσεις στο Χριστουγεννιάτικο χωριό του Καρυοθραύαστη στο Παράλιο Άστρος, περιελάμβαναν: διαγωνισμό ζωγραφικής δρώμενα που κίνησαν την περιέργεια των παιδιών, όπως η «πινιάτα», αφήγηση παραμυθιών (μέλη του Πολιτιστικού Συλλόγου των Απανταχού Φίλων του Παραλίου Άστρους), τσουβαλοδρομίες και μουσικές καρέκλες.    Επιπλέον, στις 24/12 οι επισκέπτες απήλαυσαν τα κάλαντα και τους χριστουγεννιάτικους ρυθμούς στο αρμόνιο του μικρού Άγγελου Καμπουρολιά.

Στα Άνω Δολιανά διοργανώθηκε το διήμερο 27-28 Δεκεμβρίου, δράση, υπό την βοήθεια των μελών της ΚοινΣεπ 5ente, με τα παιδιά να έχουν τη δυνατότητα, να φτιάξουν κατασκευές με ανακυκλωμένα υλικά, μαθαίνοντας τη χρησιμότητά τους. Επιπλέον, καθ’όλη τη διάρκεια των εορτών τα παιδιά είχαν την ευκαιρία να φτιάξουν κουλουράκια και παιχνίδια με τα ξωτικά του «Χριστουγεννιάτικου Χωριού των Ξωτικών».

Στον Πλάτανο, τα παιδιά διασκέδασαν όλες τις ημέρες των εορτών στην Παιχνιδούπολη του Αι Βασίλη όπου υπήρχαν πολλά παιχνίδια για τα παιδιά όπως lego, bowling, puzzles, επιτραπέζια παιχνίδια κ.τ.λ. . Επιπλέον,  στο «Χριστουγεννιάτικο Χωριό του Αι Βασίλη» τα παιδιά είχαν την δυνατότητα να λάβουν μέρος σε πολλούς διαγωνισμούς όπως ζωγραφική, ποδοσφαιράκι και σκάκι (Πολιτιστικός και Εξωραϊστικός Σύλλογος Πλάτανου)                                              

Στις, 26/12 και 06/01 οι μικροί μας φίλοι, διασκέδασαν με την βοηθό του Αι Βασίλη παίρνοντας  μέρος σε διάφορα δρώμενα όπως παντομίμα, βελάκια, κρεμάλα κ..α.

Την παραμονή της Πρωτοχρονιάς, σειρά είχε ο Αϊ Βασίλης, που πέρασε από όλα τα Χριστουγεννιάτικα χωριά, μοιράζοντας δώρα στα παιδιά.

Οι εκδηλώσεις συνεχίστηκαν και την πρώτη ημέρα του χρόνου, με μουσική βραδιά στο «Χριστουγεννιάτικο χωριό του Καρυοθραύστη» στο Παράλιο Άστρος, όπου ο Κωνσταντίνος Σιάννας με το μπουζούκι του, απέδωσε χαρούμενες μελωδίες, ομορφαίνοντας τη βραδιά.

Την παραμονή των Θεοφανείων, η πλατεία του Παραλίου Άστρους, γέμισε από νέους που ήρθαν να ακούσουν ένα νέο είδος μουσικής, την τραπ από τον Παναγιώτη Καμπουρολιά.

Οι εκδηλώσεις έκλεισαν με την κοπή της πίτας του συλλόγου μας, όπως και του Πολιτιστικού και Εξωραϊστικού Συλλόγου Πλάτανου, ανήμερα της εορτής των Φώτων στο Π. Άστρος και τον Πλάτανο αντίστοιχα, με το παρόν να δίνουν τα μέλη του Συλλόγου, των Πολιτιστικών Συλλόγων και πλήθος κόσμου.

Θα θέλαμε να ευχαριστήσουμε από καρδιάς, τους χορηγούς μας καθώς και όλους όσοι συμμετείχαν στις δράσεις και μας στηρίζουν σε κάθε μας προσπάθεια, που έχει σκοπό την ανάδειξη του τόπου και την επιμήκυνση της σεζόν.

Ευελπιστούμε του χρόνου οι δράσεις αυτές, να επεκταθούν και σε άλλες τοπικές κοινότητες του Δήμου.

Σας ευχόμαστε καλή χρονιά, με υγεία και ότι καλύτερο σε εσάς και τις οικογένειές σας!!

Με εκτίμηση,

Το Δ.Σ.

της Ένωσης Τουριστικών Καταλυμάτων Ανατολικής Αρκαδίας.

Μετάβαση στο περιεχόμενο