Έκδοση του ιστορικού παραμυθιού «Η Ιστορία του Τόπου μας πάει στο Νηπιαγωγείο και.στο Δημοτικό Σχολείο!!!»

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Στο πλαίσιο εορτασμού της 200ης επετείου από τη “Σύγκληση της Β΄ Εθνικής Συνέλευσης των Ελλήνων” που διοργάνωσε ο Δήμος Βόρειας Κυνουρίας, ολοκληρώθηκε η έκδοση του ιστορικού παραμυθιού «Η Ιστορία του Τόπου μας πάει…στο Νηπιαγωγείο και…στο Δημοτικό Σχολείο!!!», το οποίο βασίζεται στα γεγονότα που διαδραματίστηκαν στον τόπο μας, κατά την περίοδο της επανάστασης του 1821. 

Το εν λόγω παραμύθι συνέγραψε η Νηπιαγωγός, του 1ου Νηπιαγωγείου Άστρους, κα Άννα Γαρδικιώτου, όπου μέσα από το ταξίδι των ηρώων του παραμυθιού, τα παιδιά έχουν την ευκαιρία να γνωρίσουν την ιστορία του τόπου μας και να αποκομίσουν χρήσιμες πληροφορίες για τη συγκεκριμένη χρονική περίοδο, με αποκορύφωμα τη B΄ Εθνοσυνέλευση που έλαβε χώρα στο Άστρος το «Χρυσήλιον» το 1823. Η Νηπιαγωγός, του 2ου Νηπιαγωγείου Άστρους, κα Γιαννούλα Καρκούλη πρόσθεσε φύλλα εργασίας που στοχεύουν στην ολοκληρωμένη διδασκαλία της τοπικής ιστορίας, ενώ η Νηπιαγωγός, του 1ου Νηπιαγωγείου Άστρους, κα Αναστασία Θεοδοσοπούλου δημιούργησε διαδραστικά παιχνίδια με σκοπό τη μετάδοση της γνώσης, για τη ζωή και τα γεγονότα εκείνης της εποχής.

Την επιμέλεια της έκδοσης και την εξεύρεση των πόρων είχε ο Πρόεδρος της Επιτροπής Παιδείας Δήμου Βόρειας Κυνουρίας κ. Αλέξιος Αρφάνης. 

Χορηγός της έκδοσης του ιστορικού παραμυθιού, είναι ο ΔΕΣΦΑ, Διαχειριστής του Εθνικού Συστήματος Φυσικού Αερίου, στο πλαίσιο ενίσχυσης δράσεων, που έχουν σαν σκοπό την ενίσχυση του θετικού αποτυπώματος, στο κοινωνικό πεδίο. 

Το ιστορικό παραμύθι έχει διανεμηθεί σε όλους τους μαθητές πρωτοβάθμιας εκπαίδευσης του Δήμου Βόρειας Κυνουρίας με σκοπό να αποτελέσει μια παρακαταθήκη γνώσεων για τα παιδιά μας και να τους δώσει τη δυνατότητα να γνωρίσουν την ιστορία του τόπου μας, να εμπνευστούν από τα ιδανικά των προγόνων μας και να κατακτήσουν αρετές όπως είναι η αγάπη, η γενναιοδωρία και η δικαιοσύνη.

ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΣΧΟΛΙΑ

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

LIVE | ΝΟΤΙΑ ΚΥΝΟΥΡΙΑ OPEN 23/06/2024

ΝΟΤΙΑ ΚΥΝΟΥΡΙΑ OPEN 23/06/2024  https://www.youtube.com/live/pkn-lFx8L9g

Πήρε 10 με τόνο!!! το 10ο Τουρνουά Πολεμικών Τεχνών του Α.Π.Σ. «Αετοί Γορτυνίας» με 220 αθλητές από όλη την Ελλάδα!!!

220 αθλητές σωματείων από όλη την Ελλάδα καταχειροκροτήθηκαν από εκατοντάδες θεατές στο 10ο Τουρνουά Πολεμικών Τεχνών που διοργανώθηκε από τον Αθλητικό Πολιτιστικό Σύλλογο «ΑΕΤΟΙ ΓΟΡΤΥΝΙΑΣ» υπό την αιγίδα και την χρηματοδότηση του Δήμου Γορτυνίας, στο ανακαινισμένο Θέατρο Δημητσάνας «ΜΙΚΗΣ ΘΕΟΔΩΡΑΚΗΣ», το Σάββατο 22 Ιουνίου.Την εκδήλωση τίμησαν με την παρουσία τους ο Πρόεδρος της Ελληνικής Ομοσπονδίας

23ος αγώνας δρόμου “Στα χνάρια του Απόστολου Παύλου” Κυριακή 23 Ιουνίου 2024

Σας περιμένουμε στο Αρχαίο λιμάνι Κεχρεών να τρέξετε ή να περπατήσετε την διαδρομή που έκανε ο Απόστολος Παύλος μέχρι την Αρχαία Κόρινθο. Ο αγώνας είναι υπό την αιγίδα του Δήμου Κορινθίων. Αιτήσεις συμμετοχής στον παρακάτω σύνδεσμο. https://runningnews.gr/mitem.php?id=60968 The post 23ος αγώνας δρόμου “Στα χνάρια του Απόστολου Παύλου” Κυριακή 23 Ιουνίου 2024 appeared first on .

LIVE | ΝΟΤΙΑ ΚΥΝΟΥΡΙΑ OPEN

ΝΟΤΙΑ ΚΥΝΟΥΡΙΑ OPEN 22/06/2024 Στον χάρτη του πανελληνίου πρωταθλήματος...

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Μετάβαση στο περιεχόμενο