Τετάρτη, 16 Ιουλίου, 2025
ΠΕΛΟΠΟΝΝΗΣΟΣ Ο ΚΑΙΡΟΣ

Σήμερα η έναρξη των εορταστικών εκδηλώσεων του Δήμου Βόρειας Κυνουρίας για τη σύγκληση της Β’ Εθνοσυνέλευσης των Ελλήνων στο Άστρος

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Οι εορταστικές εκδηλώσεις του Δήμου Βόρειας Κυνουρίας για να τιμήσει και να αναδείξει το ιστορικό γεγονός της συμπλήρωσης των 201 χρόνων από τη σύγκληση της Β’ Εθνοσυνέλευσης των Ελλήνων στο Άστρος το 1823 θα ξεκινήσουν την Τετάρτη 8 Μαΐου και ώρα 19:30, στο Ίδρυμα «Μνήμη Αγγελικής και Λεωνίδα Ζαφείρη». 

Την αυλαία ανοίγουν τα εγκαίνια της Έκθεσης Ζωγραφικής του Πολιτιστικού Συλλόγου των Απανταχού Φίλων Παραλίου Άστρους που είναι αφιερωμένη στην Έπαυλη του Ηρώδη Αττικού και στο Αρχαιολογικό Μουσείο Άστρους. Πρόκειται για ομαδική έκθεση ζωγραφικής του τμήματος ενηλίκων του Συλλόγου υπό την καθοδήγηση της εικαστικού Τζωρτζίνας Κωστοπούλου. 

Η έκθεση θα φιλοξενηθεί στην αίθουσα «Χρήστος Ευθυμίου» του Ιδρύματος «Μνήμη Αγγελικής & Λεωνίδα Ζαφείρη» από 09 έως 15 Μαΐου με ώρες λειτουργίας 10:30-13:30 και 18:00-21:00. 

Μετά το πέρας των εγκαινίων, στις 20:30 στην αίθουσα του Ιδρύματος «Μνήμη Αγγελικής & Λεωνίδα Ζαφείρη» θα πραγματοποιηθεί εκδήλωση από τη Δημοτική Χορωδία Ενηλίκων Βόρειας Κυνουρίας αφιερωμένη στο Δημοτικό τραγούδι, «Από παλιά…. μέχρι και σήμερα».

 

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Πολύ υψηλός κίνδυνος δασικής πυρκαγιάς στην Περιφέρεια Πελοποννήσου την Τετάρτη 16 Ιουλίου

Σύμφωνα με το Χάρτη Πρόβλεψης Κινδύνου Πυρκαγιάς, τον οποίο εκδίδει η Γενική Γραμματεία Πολιτικής Προστασίας του Υπουργείου Κλιματικής Κρίσης & Πολιτικής Προστασίας για την Τετάρτη 16 Ιουλίου προβλέπεται πολύ υψηλός κίνδυνος δασικής πυρκαγιάς (κατηγορία κινδύνου 4) στις Περιφερειακές Ενότητες Αργολίδας και Κορινθίας και κατηγορία κινδύνου 3 στις υπόλοιπες Περιφερειακές Ενότητες. Η Γενική Γραμματεία Πολιτικής Προστασίας
00:16:51

Πλέγμα Κοινωνικών Υπηρεσιών: Κοινή δράση Δήμων για ανθρώπινη υποστήριξη και κοινωνική ένταξη

Πλέγμα Κοινωνικών Υπηρεσιών: Κοινή δράση Δήμων για ανθρώπινη υποστήριξη...

Η Μετάβαση Μ.Α.Ε. ξεκινά τη διαδικασία αξιοποίησης εδαφών στις Ζώνες Απολιγνιτοποίησης – Πρώτη έκταση στη Μεγαλόπολη διαθέσιμη για μακροχρόνια μίσθωση

Η Μετάβαση Μ.Α.Ε. θέτει σε εφαρμογή το πρόγραμμα αξιοποίησης εδαφών στις Ζώνες Απολιγνιτοποίησης, εντάσσοντας επιλεγμένα ακίνητα στον σχεδιασμό για την παραγωγική επανάχρηση εδαφών, με στόχο το μετασχηματισμό του παραγωγικού μοντέλου των περιοχών μετάβασης, τη στήριξη της επιχειρηματικότητας και την προσέλκυση επενδύσεων που θα συμβάλουν στη μεταμόρφωση των λιγνιτικών περιοχών σε ζωντανά οικοσυστήματα ανάπτυξης και καινοτομίας.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ