ΑρχικήΑΡΚΑΔΙΑΔήμος ΤρίποληςΠροσπάθεια εξάλειψης του φαινομένου της παράνομης αφισοκόλλησης στην πόλη της Τρίπολης

Προσπάθεια εξάλειψης του φαινομένου της παράνομης αφισοκόλλησης στην πόλη της Τρίπολης

Σε συνεργασία με την Αστυνομική Διεύθυνση Αρκαδίας και το Αστυνομικό Τμήμα Τρίπολης εδώ και έναν χρόνο, γίνεται προσπάθεια εξάλειψης του φαινομένου της παράνομης αφισοκόλλησης στην πόλη της Τρίπολης. Κατ επανάληψη έχουν ενημερωθεί οι διαφημιζόμενοι για το παράνομο της πράξης τους και έχουν υποχρεωθεί στην αποψίλωση τους.

Οι ενέργειες ενημέρωσης των διαφημιζομένων γίνονταν στα πλαίσια καλής θέλησης για να μην επιβαρυνθούν με πρόστιμο λόγω της δύσκολης οικονομικής συγκυρίας που διανύει η χώρα και οι πολίτες. Σε μεγάλο βαθμό έχει περιοριστεί το φαινόμενο αυτό, παρ’ όλα αυτά, κάποιοι εκμεταλλευόμενοι το γεγονός της ελαστικότητας στην επιβολή προστίμων συνεχίζουν την παραβατική αυτή συμπεριφορά. Επίσης στην άσχημη εικόνα της πόλης συντελεί το graffitiαπό άγνωστα άτομα σε ιδιόκτητους και μη χώρους. Ακόμα και αν κάποιο graffitiεικαστικά έχει θεματικό αντικείμενο, όταν γίνεται αυθαίρετα χωρίς έγκριση, επίσης συνιστά παραβατική πράξη και επισύρει διοικητικό πρόστιμο.

Στα πλαίσια της εξάλειψης των φαινομένων αυτών, κατόπιν αυτοψίας είτε από τις αρμόδιες υπηρεσίες είτε από καταγγελίες, θα επιβάλλονται στους παραβάτες τα εκ του νόμου οριζόμενα πρόστιμα χωρίς καμία πρωτίστως ενημέρωση τους, όπως ομόφωνα αποφάσισε το Συμβούλιο της Δημοτικής Κοινότητας Τρίπολης.

Ο ΠΡΟΕΔΡΟΣ
ΤΗΣ ΔΗΜΟΤΙΚΗΣ ΚΟΙΝΟΤΗΤΑΣ ΤΡΙΠΟΛΗΣ
ΓΙΩΡΓΟΣ Μ. ΘΕΟΔΩΡΑΚΟΠΟΥΛΟΣ

Μετάβαση στο περιεχόμενο