ΑρχικήΑΡΚΑΔΙΑΔήμος ΤρίποληςΤι συμφωνήθηκε μεταξύ του αν. Υπουργού Εθνικής Άμυνας με το Δήμαρχο Τρίπολης...

Τι συμφωνήθηκε μεταξύ του αν. Υπουργού Εθνικής Άμυνας με το Δήμαρχο Τρίπολης για τους πρόσφυγες

Σύμφωνα με την ανακοίνωση του Δήμου Τρίπολης ήταν  άμεση και αποτελεσματική η παρέμβαση του Δημάρχου Τρίπολης κ. Δημήτρη Παυλή, στο φλέγον θέμα της εγκατάστασης  προσφύγων στο Δήμο Τρίπολης 

Άμεση και αποτελεσματική ήταν η παρέμβαση του Δημάρχου Τρίπολης κ. Δημήτρη Παυλή, στο φλέγον θέμα της εγκατάστασης προσφύγων στο Δήμο Τρίπολης.

Μετά την επιστολή που απέστειλε στο αρμόδιο Υπουργείο, σε βουλευτές και εμπλεκόμενους φορείς, ο Δήμαρχος Τρίπολης είχε σήμερα 31/5/2016 και ώρα 11:00, τηλεφωνική επικοινωνία με τον αναπληρωτή Υπουργό Εθνικής Άμυνας κ Δημήτρη Βίτσα, στην οποία ο Δήμαρχος κ. Δημήτρης Παυλής διαμαρτυρήθηκε έντονα για τον αποκλεισμό του Δήμου Τρίπολης από όλες τις σχετικές διαδικασίες που έχουν λάβει χώρα μέχρι σήμερα, τονίζοντας το γεγονός ότι ο Δήμος Τρίπολης είναι πρόθυμος να βοηθήσει ουσιαστικά στην επίλυση του προσφυγικού ζητήματος επισημαίνοντας για άλλη μια φορά την ανθρωπιστική του διάσταση.

Ξεκαθάρισε και πάλι, ότι είναι κάθετα αντίθετος με την πρόταση μετεγκατάστασης προσφύγων στη ΒΙ.ΠΕ Τρίπολης. Στο πέρας της τηλεφωνικής επικοινωνίας του Δημάρχου Τρίπολης με τον Αναπληρωτή Υπουργό Εθνικής Άμυνας κ. Δημήτρη Βίτσα, υπήρξε η δέσμευση από πλευράς του Υπουργείου ότι:

-Παγώνουν όλες οι ενέργειες του προεπιλεγμένου ακινήτου στη ΒΙ.ΠΕ Τρίπολης.

-Μειώνεται σημαντικά ο αριθμός των φιλοξενούμενων προσφύγων στο Δήμο Τρίπολης ο οποίος δεν θα ξεπερνά τα 500-600 άτομα, από τα 1700 που αρχικά είχε αποφασιστεί.

-Διευκρινίστηκε ότι στο Δήμο Τρίπολης θα φιλοξενηθούν μόνο οικογένειες προσφύγων προερχόμενες από τη Συρία και το Ιράκ, οι οποίες είναι επίσημα καταγεγραμμένες.

-Τελειώνοντας την τηλεφωνική συνομιλία, ο Αναπληρωτής Υπουργός Εθνικής Άμυνας κ. Δημήτρης Βίτσας, ζήτησε από τον Δήμαρχο Τρίπολης να υποβάλει σε σύντομο χρονικό διάστημα, τις εναλλακτικές προτάσεις του Δήμου για την επίλυση του θέματος.

Στα πλαίσια της ενημέρωσης όλων των θεσμικών φορέων της Αρκαδίας, ο Δήμαρχος Τρίπολης κ. Δημήτρης Παυλής, είχε τηλεφωνική επικοινωνία με το βουλευτή Αρκαδίας κ. Οδυσσέα Κωνσταντινόπουλο, ο οποίος τον πληροφόρησε ότι και ο ίδιος συνομίλησε για το συγκεκριμένο θέμα με τον Αναπληρωτή Υπουργό Εθνικής Άμυνας και ότι έχει ήδη κατατεθεί σχετική πρόταση στη Βουλή.

Μετάβαση στο περιεχόμενο