ΑρχικήΑΡΚΑΔΙΑΔήμος ΤρίποληςΗ ΕΜΑΚ θα επιχειρήσει να διασώσει τις αγελάδες και τα μοσχαράκια από...

Η ΕΜΑΚ θα επιχειρήσει να διασώσει τις αγελάδες και τα μοσχαράκια από τον γκρεμό (φωτό)

Κλιμάκιο της πυροσβεστικής υπηρεσίας βρέθηκε στην περιοχή Χάνι της Κανδήλας για να εκτιμήσει την κατάσταση σχετικά με τις 4 παγιδευμένες αγελάδες με τα 4 μοσχαράκια σε βραχώδη περιοχή.

Σήμερα το μεσημέρι άνδρες της πυροσβεστικής υπηρεσίας βρέθηκαν στο σημείο και μετά από αυτοψία αποφάσισαν πως πρέπει να κληθεί η ΕΜΑΚ.

Σύμφωνα με πληροφορίες αύριο Κυριακή 9/01 το πρωί, άνδρες της ΕΜΑΚ θα επιχειρήσουν να οδηγήσουν με ασφάλεια τα εγκλωβισμένα ζώα από ασφαλή πέρασμα απο τον κοκκινόβραχο Κανδήλας. Αυτό είναι εξαιρετικά δύσκολο λόγω της μορφολογίας του εδάφους αλλά και λόγω του ότι οι συγκεκριμένες αγελάδες έχουν μάθει να ζουν ελεύθερες σε ημιαγρια κατάσταση και δεν θα είναι υπάκουες.

Εαν δεν είναι εφικτή η λύση αυτή θα πρέπει να γίνουν μεγαλύτερες προσπάθειες να δεθούν ή ακόμη και να ναρκωθούν για να μεταφερθούν. 

Η Ειδική Μονάδα Αντιμετώπισης Καταστροφών υπάγεται στο Πυροσβεστικό Σώμα το οποίο υπάγεται στο Υπουργείο Προστασίας του Πολίτη. Η κύρια ευθύνη της είναι διάσωση σε ακραίες καταστάσεις όπως διάσωση αγνοουμένων από πλημμύρες, καταστροφικές πυρκαγιές, σεισμούς, αλλά και τροχαία ατυχήματα

σχετικά αρθρα : https://www.pna.gr/arcadia/tripoli/item/64591-arkadia-epixeirisi-diasosis-gia-4-agelades-me-ta-mosxaria-tous-pou-egklovistikan-se-vraxia

Μετάβαση στο περιεχόμενο