Κώστας Τζιούμης: «Άμεση ανάγκη αλλαγής του νομικού πλαισίου για να προχωρούν ταχύτερα τα έργα»(video)

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Στην επετειακή εκδήλωση «25 Χρόνια Αναπτυξιακή Πάρνωνα», στη Φάμπρικα Πολιτισμού, στο Λεωνίδιο, παρέστη ο Δήμαρχος Τρίπολης κ. Κώστας Τζιούμης.

Η εκδήλωση πραγματοποιήθηκε παρουσία του αρμόδιου Υφυπουργού Εσωτερικών κ. Θεόδωρου Λιβάνιου και του Υφυπουργού Εξωτερικών κ. Κώστα Βλάση.

Κατά την τοποθέτησή του ο κ. Τζιούμης εξήρε το έργο της Αναπτυξιακής Εταιρείας «Πάρνωνας», στην οποία είναι μέτοχος ο Δήμος Τρίπολης και εν συνεχεία επικρότησε τη μεγάλη θεσμική αλλαγή που επέφερε ο Νόμος 4674/2020, μέσα από τον οποίο η Εταιρεία «Πάρνωνας» λαμβάνει πλέον τη μορφή Αναπτυξιακού Οργανισμού.

Συγκεκριμένα τόνισε : “είμαι ένας Δήμαρχος μόλις 10 μηνών κι αυτό που έχω διαπιστώσει είναι η δυσκολία που έχει ένας Δήμος, σαν τον Δήμο Τρίπολης, με στελεχωμένη Τεχνική Υπηρεσία, να μπορέσει να ωριμάσει έργα. Καταλαβαίνω, λοιπόν, τη δυσκολία που έχουν μικρότεροι δήμοι οι οποίοι δεν διαθέτουν το κατάλληλο προσωπικό. Είναι εξαιρετικά σημαντική αυτή η θεσμική αλλαγή διότι μας δίνεται η δυνατότητα να συνεργαστούμε με τους Αναπτυξιακούς Οργανισμούς και πιστεύω ότι αυτό θα οδηγήσει σε μεγαλύτερη ικανότητα των δήμων να ωριμάσουν έργα, να απορροφήσουν χρήματα και εν τέλει να υλοποιήσουν έργα επ’ ωφελεία των πολιτών”.

Επιπλέον, ο Δήμαρχος Τρίπολης έθεσε στον Υφυπουργό Εσωτερικών το μείζον ζήτημα των καθυστερήσεων στη διαδικασία έναρξης των έργων και την ανάγκη αλλαγής του νομικού πλαισίου. “Έως τώρα έχουμε ολοκληρώσει πάρα πολλές δημοπρασίες μεγάλων έργων, αλλά διαπιστώνεται μεγάλη καθυστέρηση στην υπογραφή ορισμένων, λόγω γραφειοκρατίας. Είναι επιτακτική ανάγκη να αλλάξει ο Νόμος 4412/2016, δηλαδή να γίνονται πιο γρήγορα οι διαδικασίες ώστε από τη στιγμή που ολοκληρώνεται μια δημοπρασία και μέχρι το σημείο εγκατάστασης του ανάδοχου, να μην μεσολαβεί μεγάλο χρονικό διάστημα”.

Το εν λόγω θέμα, αξίζει να σημειωθεί, ότι το άκουσε με μεγάλη προσοχή ο Υφυπουργός Εσωτερικών, κ. Θεόδωρος Λιβάνιος, ο οποίος μάλιστα δεσμεύτηκε ότι μέχρι τέλος Ιουλίου θα έχει ολοκληρωθεί η σχετική νομοθετική ρύθμιση, προκειμένου να προχωρήσουν οι απαιτούμενες αλλαγές.

Δείτε μετά το 1.40.00 

ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΣΧΟΛΙΑ

- Advertisment -

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Κατεπείγουσα συνεδρίαση Δημοτικού Συμβουλίου (25/4/2024)

Π Ρ Ο Σ Κ Λ Η Σ H Σας καλούμε στις 25 Aπριλίου 2024 ημέρα Πέμπτη και ώρα 14.30 όπως προσέλθετε στο κτίριο της ΟΕΒΕΑ επί της οδού Καλαμάτας 113 σε κατεπείγουσα συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου η οποία θα πραγματοποιηθεί δια ζώσης κατ’ εφαρμογή των διατάξεων του αρ. 67 παρ. 5 του Ν. 3852/2010

Συνάντηση του Περιφερειάρχη Δημήτρη Πτωχού με τους Δημάρχους Βλάση Τσιώτο, Σπύρο Σταματόπουλο και Κώστα Φρούσιο

Συνάντηση εργασίας του Περιφερειάρχη Πελοποννήσου Δημήτρη Πτωχού με τον Δήμαρχο Ξυλοκάστρου-Ευρωστίνης Βλάση Τσιώτο, τον Δήμαρχο Σικυωνίων Σπύρο Σταματόπουλο και τον Δήμαρχο Νεμέας Κώστα Φρούσιο, πραγματοποιήθηκε, την Τρίτη 23 Απριλίου, στην έδρα της Περιφέρειας, στην Τρίπολη. Η συνεργασία των Δήμων και της Περιφέρειας προχωρά με σκοπό την καλύτερη προετοιμασία των προτάσεων ΒΑΑ (Βιώσιμη Αστική Ανάπτυξη) και

Συνάντηση εργασίας του Περιφερειάρχη Δημήτρη Πτωχού με τους Δημάρχους Νίκο Σταυρέλη και Γιώργο Γκιώνη

Συνάντηση εργασίας του Περιφερειάρχη Πελοποννήσου Δημήτρη Πτωχού με τον Δήμαρχο Κορινθίων, Νίκο Σταυρέλη και τον Δήμαρχο Λουτρακίου-Περαχώρας-Αγίων Θεοδώρων, Γιώργο Γκιώνη (διαδικτυακά), πραγματοποιήθηκε, την Τρίτη 23 Απριλίου, στην έδρα της Περιφέρειας, στην Τρίπολη. Στη συνάντηση έγινε μία προεργασία των έργων ΟΧΕ (Ολοκληρωμένες Χωρικές Επενδύσεις) που θα προταθούν ώστε να χρηματοδοτηθούν από το ΕΣΠΑ 2021-2027 της Περιφέρειας

Πρόσκληση έκτακτης συνεδρίασης Δημοτικής Επιτροπής στις 25/4/2024

Loading... Taking too long? Reload document | Open in new tab Download [162.00 B] The post Πρόσκληση έκτακτης συνεδρίασης Δημοτικής Επιτροπής στις 25/4/2024 appeared first on .

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Μετάβαση στο περιεχόμενο