Σάββατο, 12 Ιουλίου, 2025
ΠΕΛΟΠΟΝΝΗΣΟΣ Ο ΚΑΙΡΟΣ

Έκδοση ταξιδιωτικών εγγράφων σε πρόσφυγες από το αστυνομικό τμήμα Τρίπολης

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Το Αστυνομικό Τμήμα Τρίπολης, αρμόδια υπηρεσία για την παραλαβή της αίτησης, των δικαιολογητικών και τη λήψη δακτυλικών αποτυπωμάτων για την εκτύπωση ταξιδιωτικών εγγράφων προσφύγων.

Ο υπουργός Μετανάστευσης και Ασύλου κος. Νότης Μηταράκης, προκειμένου να επιταχυνθούν οι διαδικασίες έκδοσης ταξιδιωτικών εγγράφων σε δικαιούχους καθεστώτος πρόσφυγα, σε δικαιούχους επικουρικής προστασίας καθώς και σε αιτούντες διεθνή προστασία, όρισε 27 νέα σημεία ως αρμόδιες υπηρεσίες για την εξυπηρέτηση τους.

Με την από 18.09.20/αριθμ.Πρωτ.19298 και με ΑΔΑ: Ρ1ΠΨ46ΜΔΨΟ-80E απόφαση του Υπουργείου Μετανάστευσης και Ασύλου μεταξύ των 27 νέων υπηρεσιών, όρισε και το Α.Τ. Τρίπολης ως αρμόδια υπηρεσία για την παραλαβή της αίτησης, των δικαιολογητικών και τη λήψη δακτυλικών αποτυπωμάτων για την εκτύπωση ταξιδιωτικών εγγράφων σύμφωνα με το άρθρο 3 της ΚΥΑ 10302/ΦΕΚ Β΄2036/30-5-2020.

Με την απόφαση αυτή λύνεται ένα σοβαρό πρόβλημα σχετικά με την ταχύτητα λήψης ταξιδιωτικών εγγράφων από πρόσφυγες των νομών Αρκαδίας, Λακωνίας και Μεσσηνίας. Οι πρόσφυγες που βγαίνουν εκτός προγράμματος ΕΣΤΙΑ δεν έχουν οικονομική στήριξη, παροχές υπηρεσιών διερμηνείας και είναι εγκλωβισμένοι στα διαμερίσματα χωρίς ταξιδιωτικά έγγραφα.

Με την απόφαση αυτή οι αναγνωρισμένοι πρόσφυγες θα παραλαμβάνουν ταχύτερα τα ταξιδιωτικά τους έγγραφα διευκολύνοντας την έξοδό τους από τη χώρα και αποτρέποντας τον εγκλωβισμό τους για μεγάλο χρονικό διάστημα.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Επίσκεψη του Περιφερειάρχη Δημήτρη Πτωχού στα αντλιοστάσια του Αναβάλου- Στα 21.000 κυβικά/ώρα η παροχή με τη νέα μονάδα

Την πορεία των παρεμβάσεων στο αρδευτικό σύστημα του Αναβάλου, βασικής υποδομής άρδευσης του Αργολικού πεδίου, παρακολούθησε από κοντά ο Περιφερειάρχης Πελοποννήσου, Δημήτρης Πτωχός, στο πλαίσιο επιτόπιων επισκέψεών του την Πέμπτη 10 Ιουλίου 2025. Η αυτοψία ξεκίνησε από το αντλιοστάσιο Κουτσοποδίου, σημείο νευραλγικής σημασίας για την τροφοδότηση των καλλιεργειών της περιοχής. Στη συνέχεια, ο Περιφερειάρχης μετέβη

Δημήτρης Πτωχός: «Κάθε επένδυση στην υγεία είναι επένδυση στην ίδια την κοινωνία» – Ενεργειακή αναβάθμιση 3,7 εκατ. ευρώ στο Γ.Ν. Κορίνθου

Υπεγράφη την Παρασκευή 11 Ιουλίου 2025, στο Γενικό Νοσοκομείο Κορίνθου, η σύμβαση για την υλοποίηση του έργου: «Ενεργειακή Αναβάθμιση Γενικού Νοσοκομείου Κορίνθου – Υποέργο 4: Εργασίες Ενεργειακής Αναβάθμισης, Εξοικονόμησης Ενέργειας και ΑΠΕ», συνολικού προϋπολογισμού 3.700.128,41 ευρώ. Το έργο χρηματοδοτείται από το Επιχειρησιακό Πρόγραμμα ΠΕΚΑ, με συγχρηματοδότηση από το Ευρωπαϊκό Ταμείο Περιφερειακής Ανάπτυξης (85%) και εθνικούς

Φωτιά σε αγροτοδασική έκταση στο Αίγιο – Μήνυμα από το 112

Φωτιά ξέσπασε το μεσημέρι της Παρασκευής (11/7) σε αγροτοδασική...
00:07:46

Κλειώ Κορώνη Παπαντωνίου: Νέο Κύμα Καύσωνα – Μέτρα Προστασίας για Παιδιά και Ευάλωτες Ομάδες (vid)

Νέο Κύμα Καύσωνα: Μέτρα Προστασίας για Παιδιά και Ευάλωτες...

ΔΗΜΟΦΙΛΗ