Γιώργος Παπαηλιού: Η κατεδάφιση του έργου της κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ από την κυβέρνηση της ΝΔ (και) στον τομέα της εκπαίδευσης συνεχίζεται

Δήλωσή του Βουλευτή του ΣΥΡΙΖΑ κ Γιώργου Παπαηλιού σχετικά με την κυβερνητική απόφαση να ανασταλεί η λειτουργία του Τμήματος Δημόσιας Υγείας του Πανεπιστημίου Πελοποννήσου, με έδρα την Τρίπολη.

Η κατεδάφιση του έργου της κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ από την κυβέρνηση της ΝΔ (και) στον τομέα της εκπαίδευσης συνεχίζεται

Μετά την αναστολή λειτουργίας των διετών προγραμμάτων σπουδών επαγγελματικής εκπαίδευσης (για τους αποφοίτους των ΕΠΑΛ μέσω των Κέντρων Επαγγελματικής Εκπαίδευσης εντός των πανεπιστημίων, σε συνεργασία με τα υφιστάμενα ερευνητικά κέντρα), την κατάργηση της δυνατότητας ελεύθερης πρόσβασης των μαθητών στην Τριτοβάθμια Εκπαίδευση (σε πρώτη φάση για τα τμήματα εκείνα των οποίων η ζήτηση θέσεων είναι χαμηλότερη από την προσφορά) κ.α., ανακοινώθηκε από το Υπουργείο Παιδείας η αναστολή λειτουργίας 37 !!! τμημάτων ΑΕΙ, μεταξύ αυτών και του Τμήματος Δημόσιας Υγείας του Πανεπιστημίου Πελοποννήσου, με έδρα την Τρίπολη. Και αυτό παρά το γεγονός, ότι ο σχεδιασμός και η λειτουργία αυτών των τμημάτων εντάσσονταν στο σχέδιο ανάπτυξης και στην αποκλειστική ευθύνη των αντίστοιχων ΑΕΙ.

Έτσι ακυρώνεται η διεύρυνση των δυνατοτήτων μόρφωσης της νεολαίας στο δημόσιο πανεπιστήμιο και δέχεται ένα ακόμη πλήγμα η ελληνική περιφέρεια, τα περιφερειακά πανεπιστήμια και η ανάπτυξη με την οποία συνδέεται η λειτουργία των νέων τμημάτων.

Η κατεδάφιση του έργου της κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ από την κυβέρνηση της ΝΔ (και) στον τομέα της εκπαίδευσης συνεχίζεται.

Προσθήκη σχολίου

Make sure you enter the (*) required information where indicated.Basic HTML code is allowed.

logofootermedia