Εγκρίθηκε η διακήρυξη για τα έργα στην παραλίμνια περιοχή του Λάδωνα

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Εγκριτική απόφαση για τα σχέδια των τευχών διακήρυξης και τη διαδικασία, σύμφωνα με την οποία θα προκηρυχθεί το Υποέργο «Ανάπλαση και ανάδειξη της παραλίμνιας περιοχής στην τεχνητή λίμνη Λάδωνα και βιώσιμη χρήση του οικοσυστήματος», υπόγραψε ο Προϊστάμενος του Ειδικού Φορέα Διαχείρισης της Αστικής Μη Κερδοσκοπικής Εταιρείας «Αρκαδία 2020» (ΤΑΠ ΤοΚ), κ. Παναγιώτης Μαντάς.  

Η εκτιμώμενη συνολική αξία του έργου -χωρίς ΦΠΑ- ανέρχεται σε 951.612,90 €.

Η προθεσμία εκτέλεσης του έργου είναι δώδεκα (12 μήνες), από την υπογραφή της σύμβασης.

ΟΙ ΕΡΓΑΣΙΕΣ ΣΤΗΝ ΠΑΡΑΛΙΜΝΙΑ ΠΕΡΙΟΧΗ ΤΟΥ ΛΑΔΩΝΑ

Υπάρχει πρόβλεψη για σειρά εργασιών επέμβασης για την αναβάθμιση σε τέσσερα σημεία κατά μήκος του έργου.

Η διαμόρφωση κατάλληλων και ήπιων διαδρομών αποσκοπεί στην ασφαλή μετάβαση τόσο των πεζοπόρων αλλά και των ποδηλατών από το επίπεδο του δρόμου προς την περιοχή ανάπλασης.

Η μέση υψομετρική διαφορά του υπάρχοντος ασφαλτοστρωμένου δρόμου από την στάθμη του νερού (θερινοί μήνες) είναι της τάξεως των (4) τεσσάρων μέτρων.

Όσον αφορά τις διαβάσεις των πεζών-ποδηλάτων, πλάτους 2.50μ, επιστρώνονται με ψυχρά υλικά.

Ο δρόμος πρόσβασης των οχημάτων, πλάτους 3.35μ, θα επιστρωθεί με σταθεροποιημένο κεραμικό δάπεδο.

Επίσης υπάρχει πρόβλεψη για δημιουργία υπαίθριων χώρων καθιστικού από τοπική πέτρα, ύψους 40εκ και πλάτους 50εκ, με άνω επένδυση με ξυλεία.

Οι χώροι στάθμευσης των οχημάτων τοποθετούνται σε παραλληλία με τον δρόμο πρόσβασης για την ομαλή κίνηση των οχημάτων.

Οι χώροι αναψυχής διαμορφώνονται καταλλήλως με φύτευση, καθιστικούς πάγκους και στέγαστρα.

Οι θέσεις στις οποίες θα πραγματοποιηθούν έργα ανάπλασης είναι συνολικά τέσσερις, και διαφοροποιούνται μεταξύ τους μόνο ως προς την μορφή.

To συνολικό μήκος της παρέμβασης δεν υπερβαίνει τα 450μ.

Ουσιαστικά η φιλοσοφία της επέμβασης είναι ίδια σε όλα τα σημεία και μεταβάλλονται μόνο τα γεωμετρικά στοιχειά, όπως το μέγεθος, το και το σχήμα, όπως επίσης και οι ποσότητες των υλικών και του απαραίτητου για την αναψυχή Εξοπλισμού. Αυτό που δεν διαφοροποιείται σε κανένα σημείο της επέμβασης είναι η κατασκευαστική δομή, και η προτεινόμενη υπόβαση και ο τρόπος αντιστήριξης των γαιών. 

ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΣΧΟΛΙΑ

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ιαματικά Μπάνια μελών Κ.Α.Π.Η. Δήμου Κορινθίων 2024

Ο Δήμος Κορινθίων με μοναδικό μέλημα την αναβάθμιση των παρεχόμενων υπηρεσιών προς τα μέλη των Κ.Α.Π.Η. ανακοινώνει την πραγματοποίηση των Ιαματικών μπάνιων στην Λουτρόπολη της Αιδηψού και φέτος. Φέτος ο Δήμος μας, αυξάνει την επιδότηση του προγράμματος και επιδοτεί τα μέλη των Κ.Α.Π.Η. που θα λάβουν μέρος, με την δωρεάν μεταφορά: Κόρινθος-Αιδηψός-Κόρινθος, (συμπεριλαμβανομένου του πούλμαν

Περίληψη διακήρυξης για τη στέγαση των Διοικητικών Υπηρεσιών του Δήμου Τρίπολης

ΠΕΡΙΛΗΨΗ ΔΙΑΚΗΡΥΞΗΣ ΜΕΙΟΔΟΤΙΚΗΣ ΔΗΜΟΠΡΑΣΙΑΣ ΜΙΣΘΩΣΗΣ ακινήτου, εντός της Κοινότητας Τρίπολης, για τη στέγαση των Διοικητικών Υπηρεσιών του Δήμου Τρίπολης Ο ΔΗΜΑΡΧΟΣ ΤΡΙΠΟΛΗΣ ΠΡΟΚΗΡΥΣΣΕΙ Τη διενέργεια μειοδοτικής, φανερής και προφορικής δημοπρασίας για τη μίσθωση ακινήτου, εντός της Κοινότητας Τρίπολης, για τη στέγαση των Διοικητικών Υπηρεσιών του Δήμου Τρίπολης και καλεί τους ενδιαφερόμενους να εκδηλώσουν ενδιαφέρον σε προθεσμία

Ανακοίνωση για τις Αιτήσεις Συμμετοχής στις παιδικές κατασκηνώσεις του Δήμου Τρίπολης στο Παράλιο Άστρος

O Δήμος Τρίπολης ανακοινώνει ότι εγκρίθηκαν όλες οι Αιτήσεις Συμμετοχής των παιδιών - αγόρια - ηλικίας, 8-10 ετών – για την 1η κατασκηνωτική περίοδο από 17-06-2024 έως 25-06-2024, στις παιδικές κατασκηνώσεις του Δήμου Τρίπολης στο Παράλιο Άστρος ( Πίνακας Ανακοινώσεων του Δήμου ). Τα παιδιά θα αναχωρήσουν με λεωφορείο από το Γήπεδο του Αστέρα στις

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Μετάβαση στο περιεχόμενο