Κρούσματα ψώρας και ηπατίτιδας σε μετανάστες που “ξέμειναν” στα κρατητήρια της Πάτρας

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Κρούσματα ψώρας και ηπατίτιδας ανάμεσά τους – Δεν υπάρχουν οι κατάλληλες υποδομές, καταγγέλλουν οι αστυνομικοί υπάλληλοι Αχαΐας…

Στα κρατητήρια των αστυνομικών τμημάτων της Αχαΐας παραμένουν εδώ και 12 μέρες οι 113 πρόσφυγες και μετανάστες που είχαν εντοπιστεί σε άθλια κατάσταση κοντά στους Παξούς.

Όπως καταγγέλλουν οι αστυνομικοί υπάλληλοι του νομού, οι μετανάστες κρατούνται στα αστυνομικά τμήματα της Πάτρας, του Αιγίου και της Κάτω Αχαΐας, όπου δεν υπάρχουν οι κατάλληλες υποδομές.

Οι αστυνομικοί υπάλληλοι εκφράζουν την ανησυχία τους και σε επιστολή τους προς τους αξιωματικούς των υπηρεσιών της Αστυνομικής Διεύθυνσης αλλά και προς την Πανελλήνια Ομοσπονδία Αστυνομικών Υπαλλήλων αναφέρουν:

«Οι εν λόγω μετανάστες εκτός του ότι είναι περισσότεροι από τη δυναμικότητα των κρατητηρίων, τα οποία δεν διαθέτουν και υποδομές για την προβλεπόμενη φύλαξή τους, παρατηρήθηκε το φαινόμενο όπως μας καταγγέλθηκε, πολλοί από αυτούς να πάσχουν από την μεταδοτική ασθένεια της ψώρας και της ηπατίτιδας».

«Μετά τα ανωτέρω αναμένουμε να ληφθούν άμεσα πρωτοβουλίες ώστε το σύνολο των μεταναστών να μεταφερθεί σε προβλεπόμενες υποδομές, να τους χορηγηθεί ιατρική και φαρμακευτική φροντίδα και να γίναι απολύμανση στους χώρους κράτησης που φιλοξενήθηκαν κατά εφαρμογή του ΠΔ 45/2008 “Μέτρα υγιεινής και ασφάλειας ένστολου προσωπικού της Ελληνικής Αστυνομίας”», καταλήγει η επιστολή.

thebest.gr

ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΣΧΟΛΙΑ

spot_img
- Advertisment -spot_img

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Συλλήψεις σε Αρκαδία και Κορινθία για κροτίδες και αυτοσχέδια πυροτεχνήματα

Στη σύλληψη τριών ατόμων προχώρησε η αστυνομία σε Αρκαδία...

Εκτίμηση κόστους πασχαλινού τραπεζιού 2024 και σύγκριση με το αντίστοιχο περσινό

Το Ινστιτούτο Εμπορίου και Υπηρεσιών της Ελληνικής Συνομοσπονδίας Εμπορίου...

Τα κάλαντα του Λαζάρου έψαλλαν στον Δήμαρχο Πύλου-Νέστορος Παναγιώτη Καρβέλα μαθητές του 1ου Δημοτικού Σχολείου Πύλου

Λίγες ημέρες πριν την έλευση της Μεγάλης Εβδομάδας, μαθητές του 1ου Δημοτικού Σχολείου Πύλου, συνοδευόμενα από εκπαιδευτικούς του Σχολείου, επισκέφθηκαν το Δημαρχείο στην Πύλο και έψαλλαν στον Δήμαρχο και στα μέλη της Δημοτικής Αρχής τα Κάλαντα της Ανάστασης του Λαζάρου, αναβιώνοντας το έθιμο. Ο Δήμαρχος Πύλου-Νέστορος κ. Παναγιώτης Καρβέλας ευχαρίστησε όλα τα παιδιά που επισκέφθηκαν το Δημαρχείο και

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Μετάβαση στο περιεχόμενο