Οδυσσέας Κωνσταντινόπουλος: Ο τόπος μας έχει αφεθεί στη μοίρα του, και μαραζώνει με απόφαση Τσίπρα-Καμμένου

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

«Τέλος στη χρηματοδότηση του έργου για τη ρωμαϊκή έπαυλη του Ηρώδου Αττικού στη Λουκού Αρκαδίας βάζει η Κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ.»

Τον κώδωνα του κινδύνου για την διάσωση της έπαυλης του Ηρώδου Αττικού που βρίσκεται κοντά στη Μονή Λουκούς στο Δήμο Β.Κυνουρίας έκρουσα προ μηνών με ερώτηση που κατέθεσα στη Βουλή προς την Υπουργό Πολιτισμού κα Λ.Κονιόρδου.

Με την ερώτησή μου, επισήμανα τη μεγάλη σημασία και αξία του μνημείου, το οποίο χρονολογείται από τον 2ο αιώνα μ.Χ., αποτελείται από ένα τεράστιο συγκρότημα έκτασης άνω των 20.000 τ.μ. και θεωρείται ένα από τα σημαντικότερα ρωμαϊκά μνημεία στον κόσμο, λόγω και των πολυάριθμων και εξαιρετικών ευρημάτων που ήρθαν στο φως από τις ανασκαφές.

Η απάντηση της Υπουργού Πολιτισμού και Αθλητισμού κας Κονιόρδου αρκείται στην απαρίθμηση των λιγοστών ενεργειών που έχουν γίνει το τελευταίο διάστημα, καθώς και στην υπενθύμιση χρηματοδότησης των έργων με 30.000 ευρώ μόνο το 2016 – ενέργειες και χρηματοδότηση που κρίνονται ανεπαρκείς για τη διάσωση του μνημείου. Δυστυχώς όμως, δεν αφήνει πολλά περιθώρια αισιοδοξίας για την ένταξη του έργου στο ΕΣΠΑ 2014-2020, όπως ζητώ στην κοινοβουλευτική ερώτηση που κατέθεσα.

Η εγκατάλειψη του μεγάλου και πολύ σημαντικού αυτού μνημείου της Κυνουρίας από την Κυβέρνηση είναι άλλο ένα σημάδι της αδιαφορίας των ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ και του κ.Τσίπρα για την Αρκαδία, τον πολιτισμό της, την οικονομία της, τους ανθρώπους της.

Ο τόπος μας έχει αφεθεί στη μοίρα του, και μαραζώνει με απόφαση Τσίπρα-Καμμένου.

ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΣΧΟΛΙΑ

spot_img
- Advertisment -spot_img

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Πρόσκληση Συμβουλίου Δημοτικής Κοινότητας Τρίπολης (8/5/2024)

ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ ΝΟΜΟΣ ΑΡΚΑΔΙΑΣ ΔΗΜΟΣ ΤΡΙΠΟΛΗΣ ΔΗΜΟΤΙΚΗ ΚΟΙΝΟΤΗΤΑ ΤΡΙΠΟΛΗΣ Δ/νση : Αταλάντης & Λαγοπάτη – 1ος όροφος Τ.Κ. 221 32 Τρίπολη Τηλ. : 2713 - 600426 Τρίπολη 2 Μαΐου 2024 Αρ. Πρωτ.: 26 ΠΡΟΣ Τα μέλη του Συμβουλίου της Δημοτικής Κοινότητας ΤρίποληςΚοινοποίηση: Δήμαρχο Τρίπολης κ. Τζιούμη Κωνσταντίνο ΠΡΟΣΚΛΗΣΗ Σας καλούμε την 8η Μαΐου 2024, ημέρα

Πρόσκληση συνεδρίασης Δημοτικής Επιτροπής (8/5/2024)

ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ ΝΟΜΟΣ ΑΡΚΑΔΙΑΣ ΔΗΜΟΣ ΤΡΙΠΟΛΗΣ ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ ΔΙΟΙΚΗΤΙΚΩΝ ΥΠΗΡΕΣΙΩΝ ΤΜΗΜΑ ΥΠΟΣΤΗΡΙΞΗΣ ΠΟΛΙΤΙΚΩΝ ΟΡΓΑΝΩΝ ΔΗΜΟΤΙΚΗ ΕΠΙΤΡΟΠΗ Τρίπολη 2-5-2024 Αρ. πρωτ.: 14275ΠΡΟΣ 1) Τα μέλη της Δημοτικής Επιτροπής Δήμου Τρίπολης 2) Γ.Γ. Δήμου Τρίπολης 3) Επικεφαλής παρατάξεων 4) κ. Πρόεδρο της Δημοτικής Κοινότητας ΤρίποληςΠ Ρ Ο Σ Κ Λ Η Σ H Σας προσκαλούμε την 8η Μαΐου
00:46:49

Τα Δημοτικά Της Ιουλίας – 14 Παραδοσιακά Τραγούδια για το Πασχαλινό γλέντι

14 από τα πιο γνωστά κι αγαπημένα παραδοσιακά τραγούδια...

Με κατάνυξη και ευλάβεια η περιφορά του Επιταφίου στην Πύλο

Σε κατανυκτική ατμόσφαιρα τελέστηκε την Μεγάλη Παρασκευή 3 Μαΐου η Ακολουθία του Επιταφίου Θρήνου, στον Ιερό Ναό Κοιμήσεως της Θεοτόκου στην Πύλο, με την παρουσία του πρώην Πρωθυπουργού κ. Αντώνη Σαμαρά, του Δημάρχου Πύλου – Νέστορος κ. Παναγιώτη Καρβέλα, του Περιφερειακού Συμβούλου κ. Τάσου Σαρδέλη, του Προέδρoυ του Δημοτικού Λιμενικού Ταμείου Πύλου κ. Γεωργίου Κουφόγιωργα

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Μετάβαση στο περιεχόμενο