Δήμος Καλαμάτας: Η δυσοσμία από πυρηνελαιουργεία

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Δυστυχώς, δεν υπάρχει ΑΡΧΗ στην πατρίδα μας, για να ασχοληθεί σοβαρά και να λύσει το πρόβλημα της μπόχας που εκλύεται από πυρηνελαιουργεία. Όλοι πρέπει να μάθουμε να ζούμε με τη δυσοσμία (και σήμερα η κατάσταση είναι μη ανεκτή), οι ασθενείς πρέπει να υποφέρουν και οι τουρίστες να μας εγκαταλείπουν.

Συγκεκριμένα:
1. Αυτό είναι το συμπέρασμα που προκύπτει από έγγραφο (Αρ. Πρωτ. 280 / 5.2.2016) που μας έστειλε η Περιφέρεια ως εποπτεύουσα Αρχή για τη λειτουργία (περιβαλλοντικά, υγειονομικά) των πυρηνελαιουργείων, με το οποίο ο Δήμος Καλαμάτας εν τέλει παραπέμπεται στο Σώμα Επιθεώρησης Περιβάλλοντος.
2. Δυστυχώς, το Σώμα Επιθεώρησης Περιβάλλοντος με έγγραφό του (Αρ. Πρωτ. 132 / 25.01.2016) μας γνωρίζει τα εξής: «Σας πληροφορούμε ότι η Υπηρεσία μας λόγω οικονομικής δυσπραγίας, αδυνατεί να χρηματοδοτήσει εκτός έδρας επιθεωρήσεις / αυτοψίες των Επιθεωρητών Περιβάλλοντος. Ως εκ τούτου σας διαβιβάζουμε τα (4) σχετ. έγγραφα του Δήμου Καλαμάτας για διεξαγωγή ελέγχου στα Πυρηνελαιουργεία της Καλαμάτας και παρακαλούμε για τις δικές σας κατ’ αρμοδιότητα ενέργειες». Αποδέκτης του εγγράφου προς ενέργεια είναι η Περιφέρεια Πελοποννήσου – Περιφερειακή Ενότητα Μεσσηνίας.
Όσο το κράτος αδρανεί, η απληστία θα δρα χωρίς όρια.

ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΣΧΟΛΙΑ

- Advertisment -

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Σε πλήρη λειτουργία τη Μεγάλη Εβδομάδα το Κοινωνικό Μαγειρείο του Δήμου Άργους Μυκηνών

Ο Δήμος Άργους Μυκηνών ενημερώνει τους ωφελούμενους του Κοινωνικού...

Συνεργασία Άννας Μαστοράκου – Θ. Βασιλόπουλου για την αξιοποίηση των νέων τεχνολογιών στον τομέα της υγείας

Σε ιδιαίτερα ευχάριστο κλίμα, πραγματοποιήθηκε συνάντηση της Αντιπεριφερειάρχη Δημόσιας...

Πρωταθλητής ο Παναργειακός και άνοδος στη Super League 2 μετά από 27 χρόνια

Πρωταθλητής του 3ου ομίλου της Γ΄Εθνικής για την περίοδο...

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Μετάβαση στο περιεχόμενο