Εντυπωσίασαν το κοινό οι σπουδαστές της Καλών Τεχνών στην Καλαμάτα

Με επιτυχία και μεγάλη αποδοχή των έργων από το κοινό, εγκαινιάσθηκε το Σάββατο 11 Νοεμβρίου 2017, στη Δημοτική Πινακοθήκη Καλαμάτας, η έκθεση 14 σπουδαστών της Ανωτάτης Σχολής Καλών Τεχνών, με θέματα από την πόλη και την περιοχή της Καλαμάτας. Το κοινό ένιωσε έκπληξη, βλέποντας τα οικεία τοπία της Καλαμάτας ιδωμένα από τους νέους καλλιτέχνες, που τα αποτύπωσαν με διάφορες τεχνικές, μεταξύ των οποίων το κέντημα.

Μάλιστα, το πρώτο βραβείο δόθηκε σε έργο φτιαγμένο με αυτόν τον τρόπο εικαστικής αναπαράστασης, κατόπιν ψηφοφορίας μεταξύ των ίδιων των σπουδαστών, δεδομένου ότι ο Κοσμήτορας και Καθηγητής Ζωγραφικής Άγγελος Αντωνόπουλος, που συνόδευε την αποστολή και ο Διευθυντής του Εικαστικού Εργαστηρίου της ΚΕ «Φάρις» Παναγιώτης Λαμπρινίδης (ιδιαίτερα ευχαριστημένος από το τελικό αποτέλεσμα) θέλησαν να δώσουν στους σπουδαστές τη δυνατότητα να επιλέξουν τα έργα που θεωρούσαν καλύτερα.

Το πρώτο βραβείο έλαβε η Δήμητρα Κωνσταντινίδη, το δεύτερο η Ελένη Τσαγκαράκη και το τρίτο μοιράστηκαν ο Βλαδίμηρος Μητρόπουλος και ο Ευστράτιος Σταματάκος.

Οι σπουδαστές της Καλών Τεχνών, που είχαν επιλεγεί γιατί θεωρούνται ολοκληρωμένοι καλλιτέχνες, είχαν στη διάθεσή τους μια εβδομάδα, στη διάρκεια της οποίας εμπνεύσθηκαν εικαστικά έργα με αφορμή το φυσικό και δομημένο περιβάλλον της Καλαμάτας, από την Παραλία, το Κάστρο, το Ιστορικό Κέντρο και άλλες γωνιές της πόλης. Οι σπουδαστές άντλησαν έντονη έμπνευση από την Καλαμάτα, καθώς η αρχική συμφωνία ήταν να παραδώσουν 28 έργα, ένα δικό του καθένας και ένα του Δήμου. Δημιούργησαν 123 έργα, εκ των οποίων εκτίθενται 109. Θα δωρηθούν στη Δημοτική Πινακοθήκη 14 έργα και μέρος αυτών θα κοσμήσει το νέο Δημαρχείο.

Ο Δήμαρχος, σε χαιρετισμό του, επεσήμανε ότι η έλευση εδώ σπουδαστών της ΑΣΚΤ και η δημιουργία εικαστικών έργων με έμπνευση από την Καλαμάτα ήταν μια πολύ σημαντική εκδήλωση, την οποία είχε ανάγκη η πόλη. Ο Π. Νίκας τόνισε ότι θα πρέπει να γίνει και στον Εικαστικό Τομέα κάτι αντίστοιχο με το Φεστιβάλ Χορού και το Φεστιβάλ Χορωδιών, που θα έχει διεθνή αντίκτυπο.
Ο Δήμαρχος ανέφερε ότι η Καλαμάτα χρειάζεται μια μεγάλη Πινακοθήκη και ζήτησε να δημιουργηθεί παράρτημα της Ανωτάτης Σχολής Καλών Τεχνών στην Καλαμάτα, για τη λειτουργία του οποίου ο Δήμος θα διασφαλίσει τις προϋποθέσεις.

Η έκθεση θα παραμείνει σε λειτουργία μέχρι τις 9 Δεκεμβρίου 2017, στη Δημοτική Πινακοθήκη Καλαμάτας, Παπάζογλου 5, Ιστορικό Κέντρο, με το εξής ωράριο:
Δευτέρα, Τρίτη, Παρασκευή, Σάββατο 10.00 – 13.00, Τετάρτη 17.00 – 20.00.

Προσθήκη σχολίου

Make sure you enter the (*) required information where indicated.Basic HTML code is allowed.

logofootermedia