'Άρχισε ο 2ος Διεθνής Διαγωνισμός και Φεστιβάλ Χορωδιών Καλαμάτας (pics - video)

'Άρχισε την Τετάρτη ο 2ος Διεθνής Διαγωνισμός και Φεστιβάλ Χορωδιών Καλαμάτας, που θα διαρκέσει το διάστημα 11 - 15 Οκτωβρίου.

Σε αυτό λαμβάνουν μέρος 53 χορωδίες με 2.000 χορωδούς και συνοδούς, από την Ελλάδα και 14 χώρες του εξωτερικού. Ολες τις εκδηλώσεις θα είναι δωρεάν, εκτός από το γκαλά την Παρασκευή και το γκραν πρι το Σάββατο, στο Μέγαρο Χορού (τιμές εισιτηρίων 10 και 7 ευρώ, αντίστοιχα). Οι χορωδίες που μετέχουν - πέρα από την Ελλάδα - είναι από τις χώρες: Βοσνία, Βραζιλία, Δανία, Εσθονία, Ιράν, Ισραήλ, Ιταλία, Κίνα, Κύπρο, Μαλαισία, Νορβηγία, Ρουμανία, Ρωσία και Σουηδία. Εκατό εθελοντές κι εργαζόμενοι θα συνδράμουν την όλη προσπάθεια.

Αναλυτικά το πρόγραμμα έχει ως εξής: Την Τετάρτη 11 Οκτωβρίου στις 5 το απόγευμα, έγινε η μεγάλη παρέλαση των χορωδιών από την Υπαπαντή στην κεντρική πλατεία και στις 9 το βράδυ η εναρκτήρια συναυλία στην Τέντα. Νωρίτερα, στις 12 μ. Η Φιλαρμονική έπαιξε στους Αγίους Αποστόλους.

Την Πέμπτη 12 Οκτωβρίου στην κεντρική προκυμαία ξεκινά στις 6 και στις 8 μ.μ. συναυλία φιλίας και άλλη μία στις 5 μ.μ. στο Β' ΚΑΠΗ. Το διάστημα 3 – 7.15 μ.μ. θα διεξάγεται διαγωνισμός στο Μέγαρο Χορού.

Την Παρασκευή 13 Οκτωβρίου, στο ναό των Ταξιαρχών θα διεξαχθεί ο διαγωνισμός θρησκευτικής μουσικής στη 1 μ.μ.. Στο Μέγαρο Χορού θα γίνει ο διαγωνισμός για παιδικές και νεανικές χορωδίες στη 1 μ.μ. και στην κεντρική πλατεία συναυλία φιλίας στις 6 και στις 8 μ.μ. Το βράδυ στις 9.30 μ.μ. αρχίζει το γκαλά στο Μέγαρο Χορού.

Το Σάββατο 14 Οκτωβρίου, στο αμφιθέατρο του Εργατικού Κέντρου “Θεόδωρος Αγγελόπουλος” και στο Μέγαρο Χορού θα γίνουν οι διαγωνισμοί για μικτές, γυναικείες και ανδρικές χορωδίες από τις 12 μ.και από τη 1 μ.μ. αντίστοιχα. Συναυλίες φιλίας θα πραγματοποιηθούν στο Μουσικό Σχολείο (στις 5 μ.μ.), στο Πνευματικό Κέντρο (στις 5 μ.μ.) και στην Αριστομένους, στην ανάπλαση στα “Ουζάκια” (εκεί θα γίνει και το πάρτι των χορωδιών) στις 7 μ.μ.. Την Κυριακή 15 του μήνα, στις 10.30 π.μ. το πρωί, στην Τέντα, θα αρχίσει η τελετή βραβεύσεων.

περισσότερες φωτογραφίες εδώ

Προσθήκη σχολίου

Make sure you enter the (*) required information where indicated.Basic HTML code is allowed.

logofootermedia