Δήμαρχος Καλαμάτας: Η ιδιωτικοποίηση αποτελεί τη μοναδική λύση για το ζήτημα του εκσυγχρονισμού του αεροδρομίου Καλαμάτας

Η ιδιωτικοποίηση κατά το πρότυπο των 14 αεροδρομίων (Fraport) αποτελεί τη μοναδική και αναγκαία λύση για το ζήτημα του εκσυγχρονισμού του αεροδρομίου Καλαμάτας

Απαντώντας σε ερώτηση δημοσιογράφου για το αεροδρόμιο Καλαμάτας «Καπετάν Βασίλης Κωνσταντακόπουλος», ο Δήμαρχος δήλωσε τα εξής: «Κατ' επανάληψη έχω συζητήσει με την Κυβέρνηση (Υφυπουργός Ανάπτυξης Στέργιος Πιτσιόρλας) το σπουδαίο ζήτημα του εκσυγχρονισμού του αεροδρομίου Καλαμάτας, για το οποίο η θέση του Δήμου είναι η παρακάτω:

1. Ο δημόσιος χαρακτήρας του αεροδρομίου μπορεί να υποστηριχθεί μόνο αν το κράτος διαθέσει άμεσα τα δεκάδες εκατομμύρια ευρώ που απαιτούνται για τον εκσυγχρονισμό του. Δυστυχώς, όμως, δεν υπάρχουν οι αναγκαίοι πόροι γι' αυτό το σκοπό.
2. Η ιδιωτικοποίηση κατά το πρότυπο των 14 αεροδρομίων (Fraport) αποτελεί τη μοναδική και αναγκαία λύση και, σ' αυτή την περίπτωση, ο Δήμος ζητεί την εκπροσώπησή του στο σχήμα που θα διοικεί το αεροδρόμιο, με στόχο να συμβάλει θετικά στην καλύτερη λειτουργία του. Δεν υπήρξαν αντιρρήσεις σ' αυτό το αίτημα του Δήμου».

Προσθήκη σχολίου

Make sure you enter the (*) required information where indicated.Basic HTML code is allowed.

logofootermedia