Μεγάλο τμήμα του περιμετρικού της Καλαμάτας σε κυκλοφορία (pics)

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Κλιμάκιο Υπουργών επισκέφθηκε το Σάββατο 19 Νοεμβρίου 2016 τον περιμετρικό Καλαμάτας και επιθεώρησε τις εργασίες για την κατασκευή του.

 Αμέσως μετά την επίσκεψη, ένα σημαντικό τμήμα του περιμετρικού, από τη Θουρία μέχρι τον κόμβο προς Αγιάννα, που τον συνδέει με την οδό Αρτέμιδος, δόθηκε σε χρήση.
Το κλιμάκιο των Υπουργών και άλλων κυβερνητικών στελεχών είδε, επίσης, από κοντά τις εργασίες για την εκτέλεση του αντιπλημμυρικού έργου από τη Θουρία μέχρι το Νοσοκομείο. Ακολούθησε σύσκεψη στο Δημαρχείο, με τη συμμετοχή στελεχών του Υπουργείου Υποδομών, του Δήμου Καλαμάτας και του «Μορέα».
Μετά το πέρας της σύσκεψης, ο Δήμαρχος εξέφρασε την ευγνωμοσύνη της πόλης, απευθυνόμενος στον Υπουργό Υποδομών Χρήστο Σπίρτζη, διότι παραδόθηκε το μεγαλύτερο τμήμα του περιμετρικού, μέχρι την κάθοδο της Αγιάννας, ενώ σε μερικές ημέρες θα παραδοθεί ολοκληρωτικά, μέχρι τα Γιαννιτσάνικα. Επίσης, απηύθυνε ευχαριστίες για την κρατική χρηματοδότηση της κατασκευής αντιπλημμυρικού έργου από τη Θουρία μέχρι το Νοσοκομείο. Το έργο αυτό θα συνεχισθεί, καθώς το Κράτος θα χρηματοδοτήσει και τη β΄ φάση του, από το Νοσοκομείο μέχρι το Ασπρόχωμα. Ακόμη, θα χρηματοδοτηθεί αντιπλημμυρικό από την Παναγίτσα μέχρι το Νέδοντα, για το οποίο είχε επίσης υποβάλει αίτημα ο Δήμος Καλαμάτας.
Ο Π. Νίκας επεσήμανε ότι προωθούνται γρήγορα οι διαδικασίες για την εκπόνηση του master plan του λιμένα Καλαμάτας, επίσης με χρηματοδότηση από το Πρόγραμμα Δημοσίων Επενδύσεων, με σκοπό την ορθολογική ανάπτυξη του λιμανιού.
Ο Δήμαρχος ευχαρίστησε, επιπλέον, τον Αναπλ. Υπουργό Ανάπτυξης Αλέξη Χαρίτση, διότι με συγκεκριμένο τρόπο έχει συμβάλει στην επίλυση σοβαρών προβλημάτων της Καλαμάτας, καθώς και το Γενικό Γραμματέα Υποδομών Γιώργο Δέδε, για τον ίδιο λόγο, όπως επίσης και τον Καλαματιανής καταγωγής Υπουργό Επικρατείας Χριστόφορο Βερναρδάκη και τους Βουλευτές Μεσσηνίας Γιώτα Κοζομπόλη – Αμανατίδη και Πέτρο Κωνσταντινέα για τη συνεργασία.
Ο Π. Νίκας ανέφερε, ακόμη, ότι θα υπάρξει τριμερής διαβούλευση μεταξύ του Υπουργείου Υποδομών, του Δήμου Καλαμάτας και του «Μορέα», για την επίλυση προβλημάτων που σχετίζονται με τον αυτοκινητόδρομο και τη διαχείριση ομβρίων.
Ο Υπουργός Υποδομών Χρήστος Σπίρτζης, με δηλώσεις του, επεσήμανε μεταξύ άλλων την πολύ καλή συνεργασία με το Δήμαρχο Καλαμάτας.

{gallery}perimetrikos_kalamata{/gallery}

ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΣΧΟΛΙΑ

- Advertisment -

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Σε πλήρη λειτουργία τη Μεγάλη Εβδομάδα το Κοινωνικό Μαγειρείο του Δήμου Άργους Μυκηνών

Ο Δήμος Άργους Μυκηνών ενημερώνει τους ωφελούμενους του Κοινωνικού...

Συνεργασία Άννας Μαστοράκου – Θ. Βασιλόπουλου για την αξιοποίηση των νέων τεχνολογιών στον τομέα της υγείας

Σε ιδιαίτερα ευχάριστο κλίμα, πραγματοποιήθηκε συνάντηση της Αντιπεριφερειάρχη Δημόσιας...

Πρωταθλητής ο Παναργειακός και άνοδος στη Super League 2 μετά από 27 χρόνια

Πρωταθλητής του 3ου ομίλου της Γ΄Εθνικής για την περίοδο...

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Μετάβαση στο περιεχόμενο