Σέσκουλα ή λαχανίδες, πλούσια σε βιταμίνες και αντιοξειδωτικά κατάλληλα ακόμα για τον διαβήτη και την δυσκοιλιότητα

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Τα σέσκουλα (Beta Vulgaris var. cicla) συγγενεύουν με το κοκκινογούλι και στην πραγματικότητα είναι γογγύλια. 

Ανήκουν στην οικογένεια των χηνοποδίων (chenopodiaceae). Είναι λαχανικό με πλούσιο φύλλωμα και ιδιαίτερη γεύση. Με μεγάλα, γυαλιστερά, αρκετά σκληρά και γραμμωτά φύλλα, τα σέσκουλα έχουν μια στυφή γεύση. Υπάρχουν σε διάφορα χρώματα π.χ. κόκκινο ή άσπρο. Άλλες ονομασίες του σέσκουλου είναι λαχανίδα ή σέσκλο ή γλυκορίζι.

Το καλλιεργούμε για τα φύλλα του τα οποία τρώγονται μαγειρεμένα ή σε σαλάτες. Η καλλιέργεια μπορεί να γίνει είτε από σπόρους είτε από φυντάνια. Τα σέσκουλα προτιμούν ανοικτές και ηλιόλουστες θέσεις και εδάφη γόνιμα, υγρά αλλά με καλή αποστράγγιση. Σπέρνουμε ανάλογα με το πότε θέλουμε την καλλιέργεια. Σε περιοχές με ήπιο χειμώνα αναπτύσσονται όλο το χρόνο. Σπορά σέσκουλων αργά το καλοκαίρι δίνει συγκομιδή την άνοιξη. Σπορά το φθινόπωρο δίνει συγκομιδή τέλη της άνοιξης με καλοκαίρι. Μετά την κοπή τους τα σέσκουλα πρέπει να χρησιμοποιούνται γιατί αλλιώς μαραίνονται.

Περιέχουν αντιοξειδωτικές και αντικαρκινικές ουσίες. ………………..

read more

ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΣΧΟΛΙΑ

spot_img
- Advertisment -spot_img

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Συνάντηση του Δημάρχου Σπάρτης, κ. Μιχάλη Βακαλόπουλου με τον Γενικό Γραμματέα Πολιτισμού, κ. Γιώργο Διδασκάλου

Ο Δήμαρχος Σπάρτης, κ. Μιχάλης Βακαλόπουλος συναντήθηκε σήμερα Μεγάλη...

Μοίρασε τρόφιμα το Κοινωνικό Παντοπωλείο Δ.Κορινθίων

Χθες Μ. Τετάρτη 1 Μαΐου το Κοινωνικό Παντοπωλείο του Δήμου Κορινθίων μοίρασε τρόφιμα, ελαιόλαδο και νωπό κοτόπουλο σε 115 οικογένειες, προσπαθώντας να ενισχύσει το γιορτινό τραπέζι αυτές τις Άγιες Ημέρες. Στόχος της Δημοτικής Αρχής είναι η αρωγή στις ευπαθείς οικογένειες να παρέχεται κάθε μήνα. Στόχο που θα καταβάλουμε κάθε προσπάθεια να επιτύχουμε. Καλή και ευλογημένη

Συλλήψεις σε Αρκαδία και Κορινθία για κροτίδες και αυτοσχέδια πυροτεχνήματα

Στη σύλληψη τριών ατόμων προχώρησε η αστυνομία σε Αρκαδία...

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Μετάβαση στο περιεχόμενο