Σεμινάρια Μεσσηνιακής Γαστρονομίας

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Το Ίδρυμα Καπετάν Βασίλη και Κάρμεν Κωνσταντακόπουλου, σε συνεργασία με το Επιμελητήριο Μεσσηνίας και με την υποστήριξη του Ινστιτούτου Ελληνικού Διατροφικού Πολιτισμού & Γαστρονομίας, διοργανώνουν για 5η συνεχή χρονιά τα δωρεάν Σεμινάρια Μεσσηνιακής Γαστρονομίας.

Μέσα από τα σεμινάρια, το κοινό και οι επαγγελματίες της εστίασης θα έχουν την ευκαιρία να ενημερωθούν για τα σημαντικά οφέλη της Μεσσηνιακής διατροφής, καθώς και για σημαντικά ζητήματα του τομέα της εστίασης.

Τα σεμινάρια θα πραγματοποιηθούν στο Navarino Dunes της Costa Navarino, στις 29, 30 & 31 Μαΐου 2017.
Οι ενδιαφερόμενοι καλούνται να δηλώσουν συμμετοχή από τη Δευτέρα 15 Μαΐου έως τις 26 Μαΐου 2017.
Σκοπός των σεμιναρίων είναι η εκπαίδευση και η γνωριμία των συμμετεχόντων με την ιδιαίτερη παραδοσιακή κουζίνα της Μεσσηνίας, εστιάζοντας στην ποικιλία των εκλεκτών προϊόντων που παράγονται στην περιοχή. Το πρόγραμμα του τριήμερου σεμιναρίου περιλαμβάνει τόσο θεωρητική όσο και πρακτική εκπαίδευση. Δίπλα σε σημαντικούς επαγγελματίες του χώρου όπως ο Άγγελος Καλλιντέρης, Complex Executive Chef, Costa Νavarino, ο Νίκος Φωτιάδης, Executive Chef και Πρόεδρος του Ινστιτούτου Ελληνικού Διατροφικού Πολιτισμού & Γαστρονομίας και η Αδαμαντία Ηλιοπούλου, Chef και Ιδιοκτήτρια στο εστιατόριο «ΘάΜα», οι συμμετέχοντες θα αποκομίσουν μοναδικές εμπειρίες, αλλά και πολύτιμες συμβουλές και γνώσεις. Οι καταξιωμένοι σεφ θα μαγειρέψουν και θα μοιραστούν με τους συμμετέχοντες τοπικές μεσσηνιακές συνταγές, χρησιμοποιώντας πάντα υψηλής ποιότητας πρώτες ύλες, συνδυασμένες με σύγχρονες γαστρονομικές γεύσεις και μεθόδους μαγειρέματος. Στο θεωρητικό μέρος της εκπαίδευσης θα αναλυθούν θέματα που αφορούν στην κοστολόγηση μενού από τον Παναγιώτη Κουρέντα, καθηγητή επισιτισμού, Εκπαιδευτικός Όμιλος Le Monde και στο σωστό συνδυασμό κρασιών και συνταγών από την Μαρία Νέτσικα, χημικό, οινολόγο και δημοσιογράφο οίνου. Τέλος, ο Νίκος Φωτιάδης θα δώσει χρήσιμες συμβουλές για την ορθή προετοιμασία του καταλόγου ενός εστιατορίου.

Σημειώνεται ότι τα σεμινάρια απευθύνονται κυρίως σε επαγγελματίες μάγειρες, chefs, ιδιοκτήτες εστιατορίων και ξενοδοχειακών μονάδων, καθώς και εργαζόμενους πάσης φύσεως σχετικούς με τον κλάδο. Στο τέλος του σεμιναρίου όλοι οι συμμετέχοντες θα λάβουν βεβαίωση παρακολούθησης.
Για δηλώσεις συμμετοχής στα φετινά σεμινάρια οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να επικοινωνούν με την Γεωργία Παλόγλου (Επιμελητήριο Μεσσηνίας) στα τηλέφωνα 27210 62218, 27210 62200 και ώρες 9.00-15.00. Για ώρες εκτός γραφείου μπορούν να επικοινωνούν στο 6986 689093. Η συμμετοχή μπορεί να γίνει μόνο κατόπιν προεγγραφής.

Προθεσμία: 26 Μαΐου 2017

Θα τηρηθεί σειρά προτεραιότητας.

Το πρόγραμμα μπορείτε να δείτε εδώ.

ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΣΧΟΛΙΑ

spot_img
- Advertisment -spot_img

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

00:00:00

Πάσχα στο Λεωνίδιο 2024 – Η περιφορά των Επιταφίων στο Λεωνίδιο

Πάσχα στο Λεωνίδιο 2024 - Η περιφορά των Επιταφίων...

Αντιπυρική περίοδος και απαγορεύσεις σύμφωνα με τον «Χάρτη Πρόβλεψης Κινδύνου Πυρκαγιάς»

Ξεκίνησε η αντιπυρική περίοδος 2024 και ταυτόχρονα η έναρξη μιας σειράς μέτρων που προβλέπονται στην Περιφέρεια Πελοποννήσου, όπως η πιθανή απαγόρευση κυκλοφορίας σε δασικά οικοσυστήματα, πάρκα και άλση, ανάλογα με τον «Χάρτη Πρόβλεψης Κινδύνου Πυρκαγιάς» της Γενικής Γραμματείας Πολιτικής Προστασίας και την πρόβλεψη κατηγορίας 3 ή 4 ή 5 (Υψηλή, Πολύ Υψηλή, Κατάσταση Συναγερμού). Το

Συνάντηση του Δημάρχου Σπάρτης, κ. Μιχάλη Βακαλόπουλου με τον Γενικό Γραμματέα Πολιτισμού, κ. Γιώργο Διδασκάλου

Ο Δήμαρχος Σπάρτης, κ. Μιχάλης Βακαλόπουλος συναντήθηκε σήμερα Μεγάλη...

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Μετάβαση στο περιεχόμενο