Παρουσίαση στο Εκθετήριο Τοπικών Προϊόντων του Δήμου Καλαμάτας

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Ο Δήμος Καλαμάτας συνεχίζει τον νέο κύκλο θεματικών παρουσιάσεων στο Εκθετήριο Τοπικών Προϊόντων, αναδεικνύοντας κάθε φορά και μια διαφορετική πτυχή της μεσσηνιακής παραγωγής. Αυτή την εβδομάδα, στο επίκεντρο της δράσης θα βρεθεί η ελιά, το ελαιόλαδο και οι άνθρωποι πίσω από την παραγωγή, μέσα από μια παρουσίαση αφιερωμένη στον Αγροτικό Ελαιοπαραγωγικό Συνεταιρισμό – Οργάνωση Παραγωγών “ΝΗΛΕΑΣ”, από τη Χώρα Μεσσηνίας.

Η εκδήλωση θα πραγματοποιηθεί την Παρασκευή 5 Δεκεμβρίου 2025, από τις 19:00 έως τις 21:00, στο Εκθετήριο Τοπικών Προϊόντων του Δήμου Καλαμάτας, που λειτουργεί στο ισόγειο του ιστορικού Δημαρχείου (Αριστομένους 28) και αποτελεί σημείο σταθερής επαφής με την ταυτότητα και τα προϊόντα του τόπου.

Η ΝΗΛΕΑΣ είναι το πρώτο οργανωμένο σχήμα ελαιοπαραγωγών στην Ελλάδα που συστάθηκε με στόχο την ορθολογική και σύγχρονη καλλιέργεια της ελιάς. Σήμερα αποτελεί μια από τις σημαντικότερες συλλογικές προσπάθειες στον αγροτικό τομέα, με έργο που επεκτείνεται από τη συγκέντρωση και τυποποίηση εξαιρετικού παρθένου ελαιολάδου (συμβατικού, βιολογικού και ΠΟΠ Καλαμάτας), μέχρι τη συμμετοχή σε ευρωπαϊκά έργα που σχετίζονται με την αγροτική και περιβαλλοντική καινοτομία.

Κατά τη διάρκεια της παρουσίασης, οι επισκέπτες θα έχουν την ευκαιρία να γνωρίσουν από κοντά τη φιλοσοφία και το μοντέλο λειτουργίας της Ομάδας Παραγωγών ΝΗΛΕΑΣ, να μάθουν περισσότερα για τις ποικιλίες ελιάς της Μεσσηνίας Κορωνέικη και Μαυρολιά, καθώς και για τις γευστικές και ποιοτικές ιδιαιτερότητες του τοπικού ελαιολάδου.

IMG 5943

Ο Δήμος Καλαμάτας καλεί τις τοπικές επιχειρήσεις να αξιοποιήσουν τον χώρο του Εκθετηρίου τόσο για τη μόνιμη έκθεση των προϊόντων τους, όσο και για τη διοργάνωση θεματικών παρουσιάσεων, συμβάλλοντας ενεργά στην προβολή της τοπικής παραγωγής, τη σύνδεσή της με τον τουρισμό και την ενίσχυση της εξωστρέφειας.

Η σχετική φόρμα εκδήλωσης ενδιαφέροντος είναι διαθέσιμη στον ακόλουθο σύνδεσμο:

https://forms.gle/CjBimQn168Rvme8h8

Παράλληλα, υπενθυμίζεται ότι ο Δήμος Καλαμάτας έχει θέσει σε λειτουργία την ψηφιακή πλατφόρμα διασύνδεσης παραγωγών με ξενοδόχους και επιχειρήσεις εστίασης, ένα χρήσιμο εργαλείο για την προώθηση συνεργασιών μεταξύ της τοπικής παραγωγής και του τουριστικού τομέα. Η πλατφόρμα παρουσιάστηκε για πρώτη φορά στο πλαίσιο της Παγκόσμιας Ημέρας Τουρισμού και παραμένει ανοιχτή σε νέες εγγραφές.

https://forms.gle/wurSu6UKACT3AJ7M8

Για πληροφορίες και συμμετοχή στις δράσεις του Εκθετηρίου, οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να επικοινωνούν με το Τμήμα Τουρισμού του Δήμου Καλαμάτας στο 2721360754 ή στο tourism@kalamata.gr.

spot_img

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδική Τακτική Συνεδρίαση Δημοτικού Συμβουλίου Μεγαλόπολης 02 Μαρτίου 2026

 Ειδική Τακτική Συνεδρίαση Δημοτικού Συμβουλίου Μεγαλόπολης 02 Μαρτίου 2026,...

Ειδική συνεδρίαση λογοδοσίας Δημοτικής Αρχής & Τακτική Συνεδρίαση Δημοτικού Συμβουλίου Γορτυνίας – 02/03/26

  Ειδική συνεδρίαση λογοδοσίας της Δημοτικής Αρχής ΘΕΜΑΤΑ ΗΜΕΡΗΣΙΑΣ ΔΙΑΤΑΞΗΣ ΘΕΜΑΤΑ ΔΗΜΟΤΙΚΩΝ...

Κώστας Τζιούμης: Καλωσορίζουμε στο Δήμο μας 4 νέους υπαλλήλους

Ενισχύουμε την ασφάλεια και την εύρυθμη λειτουργίαΣτο νέο Δημαρχείο Τρίπολης, πραγματοποιήθηκε σήμερα 2 Μαρτίου 2026, η ορκωμοσία τεσσάρων (4) νέων υπαλλήλων, οι οποίοι θα αναλάβουν άμεσα υπηρεσία ο ένας στη Διεύθυνση Πρασίνου και οι άλλοι τρεις θα στελεχώσουν τη δημοτική Αστυνομίας του Δήμου μας. Οι νέοι υπάλληλοι έδωσαν τον προβλεπόμενο όρκο ενώπιον του δημάρχου κ.

Δράση στον Άρι από το Τοπικό Συμβούλιο Πρόληψης Παραβατικότητας του Δήμου Καλαμάτας

Πραγματοποιήθηκε με επιτυχία από το Τοπικό Συμβούλιο Πρόληψης Παραβατικότητας του Δήμου Καλαμάτας δράση με θέμα «Ανακύκλωση και φωτιές » στο Δημοτικό Σχολείο Άριος. Η ανάπτυξη του θέματος έγινε διαδραστικά από την κ. Ραβάνη Ιωάννα υπεύθυνη του Κέντρου Περιβαλλοντικής Εκπαίδευσης Καλαμάτας (Κ.Ε.ΠΕ.Α.) με την συμμετοχή 25 μαθητών. Η εν λόγω εκδήλωση εντάσσεται στο πλαίσιο των δράσεων

ΔΗΜΟΦΙΛΗ