Αρχαία Κόρινθος | Μια ατμοσφαιρική επιλογή για Πασχαλινή απόδραση (vid)

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Η Αρχαία Κόρινθος, ένας κοντινός προορισμός στην Αθήνα, μεγάλου ιστορικού και θρησκευτικού ενδιαφέροντος, είναι η μια ατμοσφαιρική επιλογή για Πασχαλινή απόδραση.

[iframe width=”942″ height=”530″ src=”https://www.youtube.com/embed/ng1MnNDFb9I” title=”'' Ανάσταση στην Αρχαία Κόρινθο'' 2022″ frameborder=”0″ allow=”accelerometer; autoplay; clipboard-write; encrypted-media; gyroscope; picture-in-picture; web-share” allowfullscreen ]

Ζήσε την μεγαλύτερη γιορτή της Χριστιανοσύνης στην αγαπημένη πόλη του Απόστολου Παύλου που τον ενέπνευσε να γράψει το τελειότερο κείμενο όλων των εποχών, που συμπυκνώνει όλα τα ηθικά διδάγματα και τις θεωρίες της παγκόσμιας διανόησης, τον «Ύμνο της Αγάπης» στην Προς Κορινθίους Α’ Επιστολή.

Kάθε γωνιά, κάθε πέτρα κρύβει μια πλούσια και λαμπρή ιστορία.

Σίγουρα θα έχετε ακούσει τη γνωστή φράση «Ου παντός πλειν ες Κόρινθον».

Σήμερα όμως μπορείτε να επισκεφθείτε την μεγαλοπρεπή και όμορφη Αρχαία Κόρινθο και να βιώσετε ένα αυθεντικό Πάσχα στο χωριό, από την κατανυκτική ατμόσφαιρα της Μεγάλης Εβδομάδας μέχρι την Λαμπρή που διαδέχεται η χαρά στις γραφικές εκκλησίες της περιοχής.

Κάθε μέρα είναι μοναδική ακολουθώντας το χριστιανικό συμβολισμό του Πάσχα, που για πρώτη φορά καθιέρωσε ο Απόστολος Παύλος.

Η Αρχαία Κόρινθος λουσμένη από τα χρώματα και τα αρώματα της Άνοιξης, αναβιώνει πασχαλινά έθιμα και παραδόσεις ενώ το βράδυ της Ανάστασης δεκάδες πυροτεχνήματα σχεδιάζουν τα πιο ωραία μοτίβα με φόντο τον Ναό του Απόλλωνα.

Υπάρχουν εξαιρετικές επιλογές διαμονής για ζευγάρια, οικογένειες ή παρέες που εξασφαλίζουν μία ευχάριστη και value for money ανοιξιάτικη απόδραση.

Στα γραφικά σοκάκια του χωριού, στη σκιά του επιβλητικού κάστρου του Ακροκορίνθου, θα βρείτε πολλές και ενδιαφέρουσες προτάσεις για καφέ, φαγητό και γλυκό με άπλετη θέα στον εντυπωσιακό Αρχαιολογικό χώρο αλλά και τον Κορινθιακό Κόλπο.

Θα σας εντυπωσιάσουν τα εκθέματα των Εργαστηρίων Κεραμικής Τέχνης, μη ξεχνάτε ότι βρίσκεστε σε ένα από τα παλαιότερα και μεγαλύτερα κέντρα κεραμικής παραγωγής στην αρχαία Ελλάδα.

Αδιαμφισβήτητα το Πάσχα στην Αρχαία Κόρινθο θα σας μείνει αξέχαστο!

ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΣΧΟΛΙΑ

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Επανεξελέγη πρόεδρος της Ευρωπαϊκής Επιτροπής η Ούρσουλα φον ντερ Λάιεν

Πρόεδρος της Ευρωπαϊκής Επιτροπής για τα επόμενα πέντε χρόνια...

Τρίπολη: Φωτιά ξέσπασε στον Άγιο Βασίλειο

Το απόγευμα της Πέμπτης 18/7, ξέσπασε φωτιά στον Άγιο...

Συνάντηση του Περιφερειάρχη Δημήτρη Πτωχού με τον Υπουργό Παιδείας Κυριάκο Πιερρακάκη για την ενίσχυση της ποιότητας της εκπαίδευσης στην Περιφέρεια Πελοποννήσου

Με τον υπουργό Παιδείας, Θρησκευμάτων & Αθλητισμού Κυριάκο Πιερρακάκη, συναντήθηκε την Τετάρτη 17 Ιουλίου, στην Αθήνα, ο Περιφερειάρχης Πελοποννήσου, Δημήτρης Πτωχός. Κατά τη διάρκεια της συνάντησης, οι δύο άνδρες συζήτησαν για σημαντικά θέματα που αφορούν την εκπαίδευση στην Περιφέρεια Πελοποννήσου. Συγκεκριμένα, εξετάστηκαν προτάσεις για την ενίσχυση της ποιότητας της εκπαίδευσης στην περιοχή, καθώς και για

Ακύρωση παράστασης

Μετά την έκδοση του χάρτη πρόβλεψης κινδύνου πυρκαγιάς που εκδόθηκε από το Υπουργείο Κλιματικής Αλλαγής & Πολιτικής Προστασίας και ισχύει για τις 18/7/2024, η περιοχή μας βρίσκεται στην κατηγορία κινδύνου 4. Ως εκ τούτου η παιδική θεατρική παράσταση "O Kαραγκιόζης Καουμπόης" που ήταν προγραμματισμένη να παρουσιαστεί στο Θέατρο Άλσους Αγίου Γεωργίου, ακυρώνεται.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Μετάβαση στο περιεχόμενο