Αρχαία Κόρινθος | Μια ατμοσφαιρική επιλογή για Πασχαλινή απόδραση (vid)

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Η Αρχαία Κόρινθος, ένας κοντινός προορισμός στην Αθήνα, μεγάλου ιστορικού και θρησκευτικού ενδιαφέροντος, είναι η μια ατμοσφαιρική επιλογή για Πασχαλινή απόδραση.

[iframe width=”942″ height=”530″ src=”https://www.youtube.com/embed/ng1MnNDFb9I” title=”'' Ανάσταση στην Αρχαία Κόρινθο'' 2022″ frameborder=”0″ allow=”accelerometer; autoplay; clipboard-write; encrypted-media; gyroscope; picture-in-picture; web-share” allowfullscreen ]

Ζήσε την μεγαλύτερη γιορτή της Χριστιανοσύνης στην αγαπημένη πόλη του Απόστολου Παύλου που τον ενέπνευσε να γράψει το τελειότερο κείμενο όλων των εποχών, που συμπυκνώνει όλα τα ηθικά διδάγματα και τις θεωρίες της παγκόσμιας διανόησης, τον «Ύμνο της Αγάπης» στην Προς Κορινθίους Α’ Επιστολή.

Kάθε γωνιά, κάθε πέτρα κρύβει μια πλούσια και λαμπρή ιστορία.

Σίγουρα θα έχετε ακούσει τη γνωστή φράση «Ου παντός πλειν ες Κόρινθον».

Σήμερα όμως μπορείτε να επισκεφθείτε την μεγαλοπρεπή και όμορφη Αρχαία Κόρινθο και να βιώσετε ένα αυθεντικό Πάσχα στο χωριό, από την κατανυκτική ατμόσφαιρα της Μεγάλης Εβδομάδας μέχρι την Λαμπρή που διαδέχεται η χαρά στις γραφικές εκκλησίες της περιοχής.

Κάθε μέρα είναι μοναδική ακολουθώντας το χριστιανικό συμβολισμό του Πάσχα, που για πρώτη φορά καθιέρωσε ο Απόστολος Παύλος.

Η Αρχαία Κόρινθος λουσμένη από τα χρώματα και τα αρώματα της Άνοιξης, αναβιώνει πασχαλινά έθιμα και παραδόσεις ενώ το βράδυ της Ανάστασης δεκάδες πυροτεχνήματα σχεδιάζουν τα πιο ωραία μοτίβα με φόντο τον Ναό του Απόλλωνα.

Υπάρχουν εξαιρετικές επιλογές διαμονής για ζευγάρια, οικογένειες ή παρέες που εξασφαλίζουν μία ευχάριστη και value for money ανοιξιάτικη απόδραση.

Στα γραφικά σοκάκια του χωριού, στη σκιά του επιβλητικού κάστρου του Ακροκορίνθου, θα βρείτε πολλές και ενδιαφέρουσες προτάσεις για καφέ, φαγητό και γλυκό με άπλετη θέα στον εντυπωσιακό Αρχαιολογικό χώρο αλλά και τον Κορινθιακό Κόλπο.

Θα σας εντυπωσιάσουν τα εκθέματα των Εργαστηρίων Κεραμικής Τέχνης, μη ξεχνάτε ότι βρίσκεστε σε ένα από τα παλαιότερα και μεγαλύτερα κέντρα κεραμικής παραγωγής στην αρχαία Ελλάδα.

Αδιαμφισβήτητα το Πάσχα στην Αρχαία Κόρινθο θα σας μείνει αξέχαστο!

ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΣΧΟΛΙΑ

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Συνέντευξη τύπου για το θέμα του νερού παραχώρησε ο Δήμαρχος Κορινθίων Νίκος Σταυρέλης

 Ο Δήμαρχος ανέπτυξε δύο κύριους άξονες, τις υπερκαταναλώσεις και τους μεγαλοοφειλέτες.           Το φαινόμενο των υπερκαταναλώσεων παρατηρείται κυρίως σε κάποια χωριά και λιγότερο στην πόλη της Κορίνθου, όπως χαρακτηριστικά δήλωσε ο Δήμαρχος « Είναι αδιανόητο ο Δήμος να μην ποτίζει δημοτικούς κήπους και γκαζόν για να εξοικονομούμε νερό από την ύδρευση και να βλέπουμε ασύστολη

Ανοιχτή εκδήλωση με θέμα: «Η συμβολή του Επιχειρησιακού Προγράμματος Περιφέρειας Πελοποννήσου 2014-2020 στην Ανάπτυξη της Πελοποννήσου»

Η Περιφέρεια Πελοποννήσου και η Ειδική Υπηρεσία Διαχείρισης του Προγράμματος Πελοπόννησος 2021-2027 σας προσκαλούν στην εκδήλωση με θέμα: «Η συμβολή του Επιχειρησιακού Προγράμματος Περιφέρειας Πελοποννήσου 2014-2020 στην Ανάπτυξη της Πελοποννήσου» και στόχο την ενημέρωση φορέων και πολιτών για την υλοποίηση του Επιχειρησιακού Προγράμματος Περιφέρειας Πελοποννήσου 2014-2020, την συμβολή του στην ανάπτυξη της Περιφέρειας Πελοποννήσου, αλλά και τις προοπτικές

Προληπτική απαγόρευση κυκλοφορίας σε δάση του Δήμου Γορτυνίας λόγω Υψηλού Κινδύνου Πυρκαγιάς 

Ο κίνδυνος εκδήλωσης πυρκαγιάς στο Δήμο Γορτυνίας είναι υψηλός (κατηγορία κινδύνου 3) για αύριο Σάββατο 22 Ιουνίου, σύμφωνα με τον Ημερήσιο Χάρτη Πρόβλεψης Κινδύνου Πυρκαγιάς που εκδόθηκε από την Γενική Γραμματεία Πολιτικής Προστασίας.Σε ισχύ είναι η απόφαση του Αντιπεριφερειάρχη Π.Ε. Αρκαδίας κ. Κώστα Μανδρώνη, για την προληπτική απαγόρευση κυκλοφορίας σε δάση και περιοχές Natura, σύμφωνα με την

Ανακοίνωση σχετικά με την Λαϊκή Αγορά Κορίνθου

Loading... Taking too long? Reload document | Open in new tab Download [192.82 KB] The post Ανακοίνωση σχετικά με την Λαϊκή Αγορά Κορίνθου appeared first on .

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Μετάβαση στο περιεχόμενο