Πρώτη εκτός έδρας νίκη για τον Αστέρα Τρίπολης

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Ο Αστέρας Τρίπολης βρέθηκε πίσω στο σκορ στους “Ζωσιμάδες”, αλλά μέσα σε τέσσερα λεπτά βρήκε τον τρόπο να ανατρέψει της εις βάρος του κατάσταση σε 2-1 και να πάρει την πρώτη του εκτός έδρας νίκη στη σεζόν.

Τρεις κεφαλιές διαμόρφωσαν το αποτέλεσμα – έκπληξη στους Ζωσιμάδες όπου ο Αστέρας Τρίπολης πανηγύρισε την πρώτη του εκτός έδρας νίκη και στέρησε από τον ΠΑΣ την ευκαιρία να βρεθεί στη 2η θέση – Στο 63′ ο Ζάιρο έδωσε το προβάδισμα στους γηπεδούχους – Στο 72′ ο  Φαρίνια και στο 78′ ο Μάσα, ο οποίος μόλις είχε μπει στο γήπεδο έκαναν την ανατροπή για τον Αστέρα

Στάση Αστέρας για τον ΠΑΣ, με τους Αρκάδες παίζοντας πειστικό ποδόσφαιρο να σταματούν τους Ηπειρώτες και κυρίως να δείχνουν πως επέστρεψαν για τα καλά, μετά το τραγικό ξεκίνημα. Η ομάδα του Γιάννη Πετράκη που πήγαινε από νίκη σε νίκη, προηγήθηκε στους Ζωσιμάδες με 1-0, αλλά είδε μέσα σε πέντε λεπτά τους αντιπάλους της να παίρνουν ένα σημαντικότατο τρίποντο.

Με τη νίκη αυτή η ομάδα του Δημήτρη Ελευθερόπουλου έφτασε τους 9 βαθμούς και ανέβηκε στην 9η θέση, ενώ οι «κυανόλευκοι» έχασαν την ευκαιρία να μειώσουν μία μέρα πριν το ντέρμπι την διαφορά από τον Ολυμπιακό στους 2.

Το πρώτο ανήκε στον ΠΑΣ
Ας πάρουμε όμως τα πράγματα από την αρχή και το πρώτο ημίχρονο. Ένα ημίχρονο που ανήκε στον ΠΑΣ, με τους γηπεδούχους να πιέζουν και να χάνουν ευκαιρίες και τους φιλοξενούμενους να δείχνουν ξεκάθαρα διάθεση να κρατήσουν το μηδέν. Η πρώτη καλή στιγμή, εξαιρετικά καλή θα λέγαμε, σημειώθηκε στο 5′ με τον Μαμπουλού να κάνει την προβολή από πλάγια και μέσα από την μικρή περιοχή και να στέλνει τη μπάλα άουτ. Από εκείνο το σημείο οι δύο ομάδες δεν έκαναν κάτι φοβερό και έτσι φτάσαμε στο 22′ όταν και πάλι ο Μαμπουλού ήταν μοιραίος, καθώς έπιασε την κεφαλιά από πολλή καλή θέση, στέλνοντας τη μπάλα στα χέρια του Ντοναρούμα. Αυτή ήταν και η τελευταία ευκαιρία στο πρώτο ημίχρονο, με τον Αστέρα στο διάστημα αυτό να μη μην μπορεί να φτάσει με αξιώσεις στην εστία του Περιστερίδη.

Γκολ και απόλυτη ανατροπή
Και έτσι φτάσαμε στο δεύτερο μέρος που μας πρόσφερε πολλές συγκινήσεις, καθώς εκτός των τριών γκολ, είχαμε και την ανατροπή. Αρχικά πριν τα τέρματα, είχαμε και πάλι ευκαιρία για τον Μαμπουλού, με τον παίκτη που μπήκε ως αλλαγή στο Αγρίνιο και έδωσε τη νίκη (επίσης με ανατροπή), να χάνει στο 58′ και τρίτη ευκαιρία, στέλνοντας με κεφαλιά την μπάλα ελάχιστα άουτ.

Ο χορός των γκολ άρχισε στο 63′ με τον Ζάιρο μετά από κόρνερ του Κοζορώνη να πηδάει πιο ψηλά και να ανοίγει το σκορ. Πριν όμως προλάβουν καλά καλά να κοπάσουν οι πανηγυρισμοί των γηπεδούχων, ήρθε η απόλυτη ανατροπή. Αρχικά ο Φαρίνια ισοφάρισε για τον Αστέρα στο 72′ κάνοντας με κεφαλιά το 1-1. Πέντε λεπτά αργότερα ήρθε και το δεύτερο γκολ για τους Αρκάδες με τον Μάσα στην πρώτη του επαφή με την μπάλα να κάνει επίσης με κεφαλιά το 1-2 μετά από σέντρα του Φερνάντες και να διαμορφώνει το τελικό 1-2.

Στην συνέχεια ο Αστέρας κράτησε με άνεση αυτό το προβάδισμα και στο τέλος πανηγύρισε μια εξαιρετικά σημαντική νίκη, ειδικά μετά το τραγικό ξεκίνημα που είχε στα έως τώρα παιχνίδια.

ΠΑΣ Γιάννινα (Γιάννης Πετράκης): Περιστερίδης, Μπέριος, Τζημόπουλος, Μιχαήλ, Μπουκουβάλας (79’ Καρανίκας), Λίλα, Κοζορώνης (76’ Βιδάλ), Κούτρης, Ζάιρο, Μαμπουλού, Κόντε (55’ Γιάκος). 
Αστέρας Τρίπολης (Δημήτρης Ελευθερόπουλος): Ντοναρούμα, Ιγκόρ, Ευαγγέλου (64’ Κυριακόπουλος), Χαμντανί, Γιαννούλης, Δημούτσος, Τσουκαλάς, Καλτσάς, Νίκο Φερνάντες, Τσιλιανίδης (76’ Μάσα), Φαρίνια (86’ Ιωαννίδης). 

gazzetta.gr

ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΣΧΟΛΙΑ

- Advertisment -

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Πασχαλινό Φιλανθρωπικό Παζάρι από την Μονή Καλτεζών

Μετά χαράς ανακοινώνεται ότι η Ιερά μας Μονή θα...

Η ανακοίνωση της ΕΛ.ΑΣ. για το περιστατικό με τον Πρύτανη του Πανεπιστημίου Πατρών

Σχετικά με δημοσιεύματα που αναφέρονται σε περιστατικό με τον...

Πρόγραμμα λειτουργίας μουσείων Λεωνιδίου και Κοσμά κατά τις ημέρες του Πάσχα

Πρόγραμμα λειτουργίας μουσείων Λεωνιδίου και Κοσμά κατά τις ημέρες...

Δίκτυο Μονοπατιών Δήμου Βόρειας Κυνουρίας

Η παρουσίαση του Δικτύου Μονοπατιών του Δήμου μας συνεχίζεται...

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Μετάβαση στο περιεχόμενο