Νοεμβρίου 19, 2019

Διαβάσαμε: "Ένας ξένος στο σπίτι" από τη Shari Lapena

Σ' αυτό το σπίτι όλοι έχουν ένα σκοτεινό μυστικό. Κάποιος όμως μπορεί να φτάσει έως το φόνο για να το κρατήσει κρυφό.

Η Κάρεν και ο Τομ είναι νιόπαντροι και ζουν σε ένα όμορφο σπίτι στα βόρεια προάστια της Πολιτείας της Νέας Υόρκης. Μια μέρα ο Τομ επιστρέφει σπίτι και καταλαβαίνει ότι η Κάρεν δεν βρίσκεται εκεί. Η τσάντα και το κινητό της είναι στο σπίτι. Υποθέτει ότι μπορεί να πήγε κάπου για λίγο ή να επισκέφτηκε κάποιο γείτονα με την προοπτική οτι θα γυρίσει πίσω σύντομα. Ωστόσο η ώρα περνά και η Κάρεν είναι άφαντη. Ξαφνικά κάποιος του χτυπάει τη πόρτα. Ο αστυνομικός επιθεωρητής τον ενημερώνει οτι η σύζυγος του βρίσκεται τραυματισμένη στο νοσοκομείο.

Η Κάρεν μετά από μέρες επανέρχεται από τον ατύχημα. Ο σύζυγος της, η αστυνομία και ο περίγυρος της προσπαθεί την πιέζουν για να θυμηθεί τον λόγο που βρίσκονταν σε εκείνη την κακόφημη περιοχή. Μόνο που της είναι αδύνατο να θυμηθεί τι προηγήθηκε του ατυχήματος ή τι έκανε νωρίτερα εκείνο το απόγευμα. Η αστυνομία όμως τη συνδέει με τη δολοφονία ενός άγνωστο άντρα που βρέθηκε στο σημείο εκείνο. Ο Τομ αναρωτιέται αν γνωρίζει τόσο καλά όσο νομίζει τη γυναίκα του. Η Κάρεν διαισθάνεται τι θα επακολουθήσει και δεν ξέρει πως να διατηρήσει τις ισορροπίες. Η αστυνομία δεν παύει να σκαλίζει το παρελθόν της. Ώσπου ο εφιάλτης της γίνεται πραγματικότητα...

Μετά "Το ζευγάρι της διπλανής πόρτας" η Shari Lapena επιστρέφει δυναμικά με το "Ένας ξένος στο σπίτι". Σε αυτή την ιστορία η συγγραφέας προσθέτει επιπλέον ένταση και αγωνία καθώς είναι αποφασισμένη για άλλη μια φορά να παίξει με το μυαλό και την ψυχολογία του αναγνώστη. Οι χαρακτήρες της είναι καλά σκιαγραφημένοι καθώς μας αποκαλύπτει σταδιακά ποιοί πραγματικά είναι και τι ένοχα μυστικά κρύβουν. Εν κατακλείδι, θα λέγαμε οτι η Shari Lapena προσπαθεί να κερδίσει ενα μεγάλο στοίχημα... Ο αναγνώστης να εγκαταλείψει τη θέση του παρατηρητή και να γίνει επιτέλους ενεργό μέλος της ιστορίας.

Το μυθιστόρημα της Shari Lapena "Ένας ξένος στο σπίτι" κυκλοφορεί από τις Εκδόσεις Κλειδάριθμος.

Τελευταία τροποποίηση στις Τρίτη, 19 Νοεμβρίου 2019 01:13

Προσθήκη σχολίου

Make sure you enter the (*) required information where indicated.Basic HTML code is allowed.

Εγγραφείτε και διαβάστε τις σημαντικότερες ειδήσεις

fb yt
insta twiter

logofootermedia