Αυχενικό σύνδρομο: Πάσχουν 1.000.000 Έλληνες

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Το αυχενικό σύνδρομο δεν είναι συγκεκριμένη πάθηση αλλά διάφορα συμπτώματα που συγκεντρώνονται στην περιοχή του αυχένα και συνοδεύεται από δυσκαμψία, νευραλγία, ζαλάδες και πονοκέφαλο.

Ο Εύθυμης Σαμολάδας, καθηγητής Ορθοπαιδικης στο Αριστοτέλειο πανεπιστήμιο Θεσσαλονίκης μίλησε στην «Ελένη» για το αυχενικό σύνδρομο.

Ο αυχένας είναι ο συνδετικός κρίκος του κορμού με το κεφάλι. Το αυχενικό σύνδρομο δεν είναι συγκεκριμένη πάθηση αλλά διάφορα συμπτώματα που συγκεντρώνονται στην περιοχή του αυχένα και συνοδεύεται από δυσκαμψία, νευραλγία, ζαλάδες και πονοκέφαλο. Μπορεί να εμφανιστεί σε οποιονδήποτε μετά την ηλικία των 25 – 30 ετών.

Οι πολλές ώρες εργασίας και η κακή στάση σώματος έχει επίπτωση στη φυσιολογική λόρδωση του αυχένα προκαλώντας προβλήματα. Από τους 100 ανθρώπους που επισκέπτονται το γιατρό για πόνο στον αυχένα, μόνο 5-10 θα χρειαστούν χειρουργείο.

Στις πιο σοβαρές περιπτώσεις απαιτείται φαρμακευτική αγωγή, φυσιοθεραπεία και τοποθέτηση κολλάρου για την αποκατάσταση του προβλήματος, ενώ όταν υφίσταται δισκοκήλη τότε η θεραπεία απαιτεί χειρουργείο.

Πώς να απαλλαγείτε από τους πόνους

Απαλλαγείτε πιο γρηγορά από το αυχενικό σύνδρομο:

  • τηρώντας την σωστή στάση σώματος,
  • κάνοντας τακτικά γυμναστική και διατάσεις,
  • χρησιμοποιώντας ανατομικό μαξιλάρι,
  • προσφέροντας στον εαυτό σας ένα μασάζ.

ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΣΧΟΛΙΑ

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Συγκίνησαν οι Εύζωνες στο Σύνταγμα – Αλλαγή φρουράς με ποντιακές στολές

Στο πλαίσιο των συγκινητικών εκδηλώσεων με αφορμή την ημέρα...

Η Μάχη των Δολιανών

Οι Έλληνες επαναστάτες υπό τον Νικηταρά νικούν τους Οθωμανούς...

Εορτολόγιο: Ποιοι γιορτάζουν σήμερα, Κυριακή 19 Μαΐου

Σήμερα Κυριακή 19 Μαΐου 2024 είναι των Μυροφόρων, του Αγίου...

«Εβδομάδα Μητέρας» | Σειρά δράσεων ευαισθητοποίησης από την Περιφέρεια Πελοποννήσου

Με επιτυχία ολοκληρώθηκε η «Εβδομάδα Μητέρας»,  μια σειρά δράσεων ευαισθητοποίησης, που πραγματοποίησε η Συντονιστική Δομή Κοινωνικής Ένταξής της Γενικής Δ/νσης Δημόσιας Υγείας και Κοινωνικής Μέριμνας  της Περιφέρειας Πελοποννήσου από τις 13 έως τις 17 Μαΐου 2024 στις πέντε Περιφερειακές Ενότητες. Σκοπό αποτέλεσε η ανάδειξη των πολλαπλών ρόλων της μητέρας μέσω της υλοποίησης διαφορετικών δράσεων ανά

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Μετάβαση στο περιεχόμενο