ΑρχικήΠολιτισμόςΒραβείο CLAUDE SOREL 2022 στον ποιητή Ανδρέα Γεωργαλλίδη

Βραβείο CLAUDE SOREL 2022 στον ποιητή Ανδρέα Γεωργαλλίδη

Πρόσφατα, η Εταιρεία Γαλλόφωνων Συγγραφέων και Ποιητών (Société des Auteurs et Poètes de la Francophonie), με Πρόεδρο τον Jean-Charles DORGE, απένειμε στον Ανδρέα Γεωργαλλίδη το Διεθνές Βραβείο CLAUDE SOREL 2022, στην κατηγορία «ελεύθερη ποίηση», για το έργο του  Mers Inhospitalières [Αφιλόξενες Θάλασσες]. Αξίζει να αναφερθεί ότι στον εν λόγω διαγωνισμό συμμετείχαν 226 ποιητές από διάφορες χώρες.

O Ανδρέας Γεωργαλλίδης σπούδασε Παιδαγωγικά, Ιστορία-Αρχαιολογία και Φιλοσοφία στο Πανεπιστήμιο της Κύπρου. Aκολούθησε μεταπτυχιακές σπουδές στη Φιλοσοφία στο Πανεπιστήμιο Paris Ι-Panthéon-Sorbonne και έλαβε το διδακτορικό του δίπλωμα στη Φιλοσοφία από το Πανεπιστήμιο του Sussex (UK). Εξέδωσε επτά ποιητικές συλλογές.

Το ποιητικό του έργο έχει μεταφραστεί και εκδοθεί σε δεκαέξι γλώσσες. Επιπρόσθετα, έγραψε και μετέφρασε βιβλία και άρθρα φιλοσοφίας και επιμελήθηκε συλλογικούς τόμους. Μεταξύ άλλων, τιμήθηκε το 2019 στο Παρίσι με το Αργυρό Μετάλλιο της Ακαδημίας Επιστημών, Γραμμάτων και Τεχνών, το 2021 στην Ιταλία με το Χρυσό Μετάλλιο Kimerik, το 2022 με το Μεγάλο Βραβείο Γαλλοφωνίας (Grand prix de la Francophonie) από την Ομοσπονδία Ποιητών, Ζωγράφων και Συγγραφέων της Γαλλίας και, την ίδια χρονιά, με το Διεθνές Βραβείο Μπιενάλε Ποίησης (Premio Biennale Internazionale di Poesia) από τον Εκδοτικό Οίκο Il Filo di Arianna. 

Μετάβαση στο περιεχόμενο